Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nőknél miért népszerű még mindig az az elavult nézet, hogy az egzisztencia megteremtése és a stabil háttér biztosítása a férfi kötelessége?
Az elavult nyilván a nők mai helyzetéből nézve, a feministák jelenlegi céljait figyelembe véve értendő.
Szerintem teljesen rendben van, ha azt mondják, hogy ez így nekünk sok, inkább mégse legyünk egyenlőek, mert kevesek vagyunk ehhez, hiba volt, sajnáljuk.
De akkor ne is sírjanak a patriarchátus miatt, ne legyen kettős mérce, akkor lehet takarodni vissza a konyhába és a gyerekkel bohóckodni főállásban.
Merthogy a két állítás nem fér meg egymás mellett. Ha le akarunk számolni a nemek közötti egyenlőtlenségekkel, akkor ne legyen többlet elvárás a férfival szemben, ne az legyen a kiindulópont, hogy én majd jól beleülök a fancy, elit, drága készbe, amit a férfi megteremtett, és várhatóan biztosít még 20-30+ évig, hanem akkor megosztjuk a felelősséget és a vállalásokat is. Vagy-vagy, nincs is-is.
Ez így elég gyalázatos látlelet, és szerintem egyébként gusztustalan is. De mi az oka ennek a jelenségnek?
"Ha viszont meghaladtuk ezt a konstrukciót, akkor mindenben egyenlő felelősséget kell vállalni"
Van kedved őszintén leírni, hogy kb. hány gyerekes családot ismersz, és ezekben a családokban hogyan oszlott meg a férfiak és a nők között a gyesen, illetve gyeden otthon töltött idő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!