Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nőknél miért népszerű még mindig az az elavult nézet, hogy az egzisztencia megteremtése és a stabil háttér biztosítása a férfi kötelessége?
Az elavult nyilván a nők mai helyzetéből nézve, a feministák jelenlegi céljait figyelembe véve értendő.
Szerintem teljesen rendben van, ha azt mondják, hogy ez így nekünk sok, inkább mégse legyünk egyenlőek, mert kevesek vagyunk ehhez, hiba volt, sajnáljuk.
De akkor ne is sírjanak a patriarchátus miatt, ne legyen kettős mérce, akkor lehet takarodni vissza a konyhába és a gyerekkel bohóckodni főállásban.
Merthogy a két állítás nem fér meg egymás mellett. Ha le akarunk számolni a nemek közötti egyenlőtlenségekkel, akkor ne legyen többlet elvárás a férfival szemben, ne az legyen a kiindulópont, hogy én majd jól beleülök a fancy, elit, drága készbe, amit a férfi megteremtett, és várhatóan biztosít még 20-30+ évig, hanem akkor megosztjuk a felelősséget és a vállalásokat is. Vagy-vagy, nincs is-is.
Ez így elég gyalázatos látlelet, és szerintem egyébként gusztustalan is. De mi az oka ennek a jelenségnek?
"akkor lehet takarodni vissza a konyhába és a gyerekkel bohóckodni főállásban"
Erről majd azzal a nővel egyeztess, aki el tud veled képzelni párkapcsolatot azzal a feltétellel, hogy amíg együtt vagytok, addig kizárólag a te keresetedből kell eltartanod a 4-5 fős családot.
Persze ha találsz ilyen nőt.
"Ha a nők továbbra is követelik, és egyértelműen elvárják a férfitől a stabil háttér biztosítását, akkor a mai feministáknak a nők szavazati jogának elvételéért kellene kampányolniuk, mert nagyjából ugyanazon a szinten van a két követelés."
Nem szeretném megbántani az érzéseidet, de valami komolyabb gond van a logikáddal, ha egy, az alkotmány által biztosított állampolgári jogot hasonlítasz össze egyes személyek párkapcsolati elvárásaival.
Ez kb. olyan észszerű, mintha én az mondanám, hogy vegyük el a szavazati jogot azoktól a férfiaktól, akik elvárják, hogy a nő főzzön, a nő lássa el a háztartási teendőket és a nő maradjon otthon évekig gyesen, gyeden a közös gyerekkel, hosszú időre lemondva az addigi keresete jelentős részéről, és - ha olyan munkakörben dolgozik - lemondva arról a szakmai előmenetelről és ezzel járó magasabb keresetről, amire lehetősége lenne, ha nem esne ki évekre a munkából.
Ha szerinted logikus, amit írtál, akkor legyél következetes a kettős mérce helyett, és kampányolj az ilyen férfiak szavazati jogának megvonásáért is.
Nem tudom, így most átérzed-e valamennyire, hogy mennyire ne állja meg a helyét az érvelésed.
Ha meg folyton olyan nőkkel tudsz csak megismerkedni, akik kizárólag tőled várnák az egzisztenciális háttér megteremtését, akkor szerintem érdemes lenne egy őszinte választ keresned magadban arra a kérdésre, hogy miért az ilyen nőkhöz vonzódsz.
Mert a saját környezetemben az látom, hogy a nők elenyésző töredékének van ilyen elvárása. Ő meg megtalálták azokat a tehetős férfiakat, akiknek meg az az elvárása, hogy a nő legyen náluk minimum 10, de inkább 15-20 évvel fiatalabb, nézzen úgy ki, mint egy modell, legyen mindig tip-top, és költsön kb. havi 100 ezret fodrászra, szépségápolásra és ruhákra.
Ezek a nők is elvárásokat teljesítenek a saját elvárásaikért cserébe.
A nők (Tudom, mert itt olvastam.), csak annyi pénzt várnak el fizuként a pasitól, amennyit ők is megkapnak.
Bár...akkor nem értem, hogy a 200-at kereső lányka, miért nem fogadja el a 250-et kereső pasit, és miért a 600+ -os lesz nála a nyerő? >:)
28
Én netto 500 at keresek nőként. Akkor elvarhatom a a 600at? Vagy most hogy van?
Mindenki azt vár el amit szeretne. Te is azt varsz el amit akarsz
Én elvárom hogy el tudjon és akarjon tartani a férfi, de mosok főzök takarítok rá még az ételt is eléteszem, ez fair kérdező nem? 😂
Mert asszem értem amit mondasz és engem is irritál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!