Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit érdemes "kipipálni" az első gyermek vállalása előtt? Egyénileg is kérdem, meg párként is.
Ilyenekre gondolok, hogy pl. egyénileg lehet olyasmi, hogy saját, a másiktól független megtakarítással rendelkezni arra az esetre, ha megromlana a viszony és külön folytatná a két fél; vagy pl. a munkahelyen pár év munkaviszonnyal rendelkezni; stb.
Párként meg lehet olyasmi, hogy pl. legalább 1 autóval rendelkezni (bárkinek is a nevén van), vagy pl. gyerekszobával rendelkezni a lakhelyen; stb.
Azt tudom felsorolni ami nekünk fontos volt a gyerekvállalás elött.
- saját, közös otthon. Igaz hitelünk van, de nem szültem volna albérletbe (bármi van, eladja a fejünk felett a házat a tulaj, kezdhettünk volna újat keresni már gyerekkel... Inkább nem), sem "szívességi lakáshasználóként", amihez semmi közöm sincs és más dönt a lakhatásunkról.
-mindkettőnknek stabil munkahely, állandó bevétellel. Plusz olyan, ahova visszavárnak szülés után is
-az autó nem volt téma ennyire, mindkettőnknek saját volt már akkor is, amikor megismerkedtünk
-a megtakarítás, ha bármi történik legyen hova nyúlni.
-nekem fontos volt a sorrend is. Először éljünk együtt, ha működik (nálunk működött), akkor házasság, házvásárlás és csak ezek után jöhetett a baba. Nem terhesen kapkodni, hogy akkor esküvő (vagy apasági nyilatkozat) meg hol lakjunk, hova visszük haza.
-az együttélés alatt már sokmindenen átmentünk, rengeteg élményünk volt, átéltünk sokmindent. Már nem a "rózsaszín ködben" voltunk, amikor azt éreztük, hogy igen már jöhet a házasság és a család. Addigra már elmélyült kapcsolat volt, ami stabil és együtt képzeljük el az életünket, nem csak fellángolás.
Nekünk van bakancslistánk, de sokkal konkrétabb, mint amit a legtöbb válaszoló írt. Szerintem az anyagi és lakhatási függetlenség az alapok alapja, ez nem olyan dolog, amit "kipipálni" kell.
- Mindketten tovább képezzük magunkat 5 éven belül, hogy ne gyerek mellett kelljen tanulni.
- Elmegyünk legalább egyszer Japánba, Új-Zélandra és valami szép tengerparti helyre.
- A lehető legtöbb túrahelyet felkeressük az országban.
- Fejlesztjük a számítógépünket (kb. 3 milliós kiadás lesz a 2 gép, mert vágásra és animálásra alkalmas gép kell).
- Körbeutazzuk Európát a vasutas túracsoporttal.
Ezeket gyerek mellett sokkal nehezebb lenne megtenni, így ehhez mérten is állunk a megvalósításához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!