Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan minimalizáltátok a párotokkal a karácsonyból adódó stresszfaktorokat, amik jellemzően az ajándékozás, a többnapig tartó sütés-főzés, a díszítéssel járó feladatok, stb?
Én nagyon egyszerüen. Évek ota, october/novemberben megveszem a kari ajcsikat!
Diszités: Évek óta a pincében kb 6 nagy doboz dísz (lakás diszito cuccok) amibol ilyenkor válogatok! Nagyon hamar megvan.
Nagytakaritás: Havi 20 ezret nekem megér a csaladi nyugalom, pihenés. Egy roma kiscsaj jár hozzánk, es ennyiert tisztara suvickolja az egész házat! Nem vicc. És soha semmi sem tünt még el. (A ferjemmel mindketten sokat dolgozunk)
Gyerekeknek egyébkent netrol rendeljuk az ajandekot, mert sokkal olcsóbb, és nagyobb a választék. Egymasnak pedig CSAK!!! saját keszitesu ajándekot adunk!
Ebéd: 8 szelet rantotthust kisutni, meg ugyanennyi sülthalat, + sultkrumolit kisutni, meg egy húslevest odatenni, az tényleg akkora fozes? Nalunk kethetente ez van. Minden vasarnap: húslevesrantotthússültkrumplitartár. Nálunk ez valahogy egy kaja...
Család ezt keri, én meg szivesen megcsinálom.
Nekem egyáltalán nem stresszes soha!
Karacsonyfa: házhoz hozzák
Bejgli: Cukraszdában megrendelem, szintén hazhoz hozzák
Habkarika: minden évben csinálok....
És így ennyi!
Nem értem miről beszélsz..
Amiket említesz, együtt megcsinálhatók egy nap alatt egyedül.
Nálunk am nincs semmiféle stressz. Amúgy se, de ebből pláne nem. Ez csak egy emberi ünnepnap. Semmi se változik.
1. Elvileg nem ajándékozunk. Legtöbbször ezt mondjuk megszegjük, de csak kis dolgokkal, én pl idén egy pólót vettem neki. Ha valaki tartja magát a megállapodáshoz, és tényleg nem vesz semmit, akkor sincs sértődés, nem számít.
2. Nem állítunk fát, nem díszítünk, nem főzünk. 24-25 úgyis a szüleinknél vagyunk, 26 meg esszük az onnan elhozott több tonna maradékot. Nyilván ha lesz gyerek, vagy ha nekünk kell vendégül látni másokat, akkor ez nem lesz kivitelezhető, de mivel kicsi is a lakásunk, soha nem lesz alkalmas nagy családi hejehujákra. A szülők meg mindkét oldalon örülnek, hogy megyünk.
Nem csinálok nagy főzést. Holnap összerakom, Stefánia, hekk(más halat nem eszünk meg), krumplisaláta. Sütünk azonnal puha mézeskalácsot.
A fát, azt lehet idén bukjuk, a fele hiányzik, és már nem futkosok fát venni(vágott, vagy földlabdás nem játszik), egyéb dísz a gyerekek ablakán egy egy logó dísz, vannak macskák, akik már párszor lebontották, elmarad. Ajándék, idén egymásnak nem veszünk, közösen nézünk egy jó kávéfőzőt, a srácoknak neten megvettem. Legyen rend, ne legyen teljesen vállalhatatlan a lakás állaga(jó vicc), és nyugalom legyen, nekünk ennyi a karácsony.
Nem visszük túlzásba.
Ugyanis nem mosták át az agyunkat a hollywoodi amcsi hülyeségek.
Feldíszitjük a karácsonyfát ez kb 20 perc. Sütök némi süteményt, csokiskekszet, ilyesmit. Meg a vacsorát, többnyire rántott hal és sültkrumpli. A férjem takarítgat a lakásban. Becsomagoljuk az ajándékokat. De a karácsonyfát és az ajándékokat leszámítva alig több mint egy átlag vasárnap amikor átjönnek a rokonok.
Ez de jó kérdés, köszönöm. Nekem olyan volt az anyám, hogy mániákusan takarított karácsony előtt. Amíg egyetemre jártam folyton ilyenkor kellett a legjobban tanulni, vizsgaidőszak volt. Anyám folyamatosan veszekedett velem, hogy segítsek a takarításban, nem tudta megérteni, hogy nem érek erre rá. Azóta is minden bajom van, ha jön a kari, és érzek ilyen késztetést, hogy ki kéne takarítani. De ő mondjuk tényleg úgy szokta, hogy kihúzkodja a bútorokat, meg ablakot mos, meg minden ilyesmi. Pénzügyön dolgozom, most is nagyon nagy a hajtás, szabit kivenni nem tudok. Szóval én is elhatároztam, hogy nem karácsony előtt lesz nagytakarítás!
De azért sajnos kellemetlenül érzem magam mindig emiatt, ilyen a neveltetés. Nekem is mondták kollégák, hogy rendelnek szent este kaját, de hol? Én amit néztem, már sehol nincs kiszállítás, hát nem fogok három napos kaját enni. Szóval én főzök holnap 2 nagy lábos székelykáposztát, az elég 2 napig. A karácsonyfát a gyerekek díszítik, bejglit a férjem csinált. Amúgy sem vagyok valami nagy süteményes, nekem nem hiányzik a több tepsi édesség. Ajándékokat már novemberben megvettük online. Szóval igyekszem én is minimalizálni a stresszt.
Nem tudom, nekem ezek nem tűnnek stresszfaktornak.
Az már annál inkább, hogy a mamám meg az anyósom túlélik-e az első özvegyen töltött karácsonyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!