Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Örökös vita az ajándékozás körül. Mit tegyünk?
Mármint ha főznek akkor áthoznak egy adagot? Süss valami egyszerűbb, finom sütit és vigyél át egy tálcával a hétvégén.
2021. márc. 11. 22:00
El lehet nekik magyarázni szépen, finoman, hogy egyrészt nagyon leköteleződtök és nem tudjátok viszonozni, másrészt vírushelyzetben nem tartjátok bölcs ötletnek az ajándékozgatást, úgyhogy nagyon kedvesek, de nem szeretnétek elfogadni. Tudni kell kiállni magatokért még egy ilyen jóhiszemű dologban is.
2021. márc. 11. 22:02
Ugyna mar meg ha vaalki kedves, az is baj? :O Éttermem van, ami kimarad terepjaromba bepakolom és szétosztomm a szomszédoknak, pedig mi nem vagyunk ilyen jóban , mint ti! Ha meg amúgy is rászoruló vagy, akkor meg örülj, neki, köszönd meg és edd meg. A Vírshelyzetet meg hagyjuk már, ne menjetek át, csak akasszatok at, ti is ok is a keritesre, nem kell viszonozni. A Parod emg ne legyen ennyire bunkó, nem izlik za ingyenkaja? Ne legyen ilyen nyápic gyerek a párod!
Ha nem lenne kedves a szomszi az sem tetszene! Sose felejtsd el, hogy mindig a szomszédé alegfinomabb falat mert barmi van, lesz ő a vana legkozelebb, ő tud segiteni! A Jó viszonyt jo apolni!
2021. márc. 11. 22:06
4/16 A kérdező kommentje:
Az tetszik páromnak, ha ők hoznak valamit, csak nekünk ne kelljen adni, és mondta, hogy adjam vissza nyugodtan az üres tányérokat de ez nekem nagyon ciki. Megmondani nem akarjuk, hogy ne hozzanak többet, mert megsértődnének. Bennem folyamatos a feszkó már ez miatt, ma már rendesen egymásnak is estünk, kemény vitává fajult, mert szerinte kevesebb maradt nekünk ebédre ezért ő dacból nem is evett semmit. Nekem meg már a hócipőm teli van az egésszel. Nem vagyok eleve egy házitündér aki imád főzőcskézni, szóval legalábbis én passzolnám az egészet, ha megsértődnek ha nem.. Már az sem nagyon érdekel.
A parod angyon gyerekesen viselkedik. Jól mondtam nyápic gyerek és ne maagdtol add oda, süss sütit abbol 4-6 szelet és kész nem kell viszonozni, lehet nekik is van vmi kajaldajuk vagy kapjak. Én is scak karacsonykor kapok a szomszédomtol a sok kajaert egy üveg whiskyt meg peszgot de nem jonnek át beakasztják vagy az autom tetejere teszik ra ha épp kint parkolok :D 3 voltam.
2021. márc. 11. 22:23
Adja vissza a pasid az üres tányérokat, ha neki ez nem kellemetlen... amúgy ha kajával nem is, de valahogy tényleg illene viszonozni a kedvességet. Egy fűnyírással, sörrel, bevásárlással, akármivel. Elég fura hozzáállása van a pasidnak. Benyomja a kaját, majd a csaját küldi vissza az üres tányérokkal és egy tál ételt sajnál a szomszédoktól.
2021. márc. 11. 22:24
"Megmondani nem akarjuk, hogy ne hozzanak többet, mert megsértődnének."
Sosem értettem, amikor valaki cselekedeteiben az a fő motiváció, hogy jaj, nehogy véletlen megsértődjön.
Ha bármi okból nem szeretnél valakivel ajándékozósdit játszani, akkor szépen megmondod neki, és kész.
2021. márc. 11. 22:30
8/16 A kérdező kommentje:
Az van, hogy hetente van hogy kétszer is küldenek át, és ilyen báránysültet meg halat, drágább fajta ételeket, szerintem kicsit ők is túlzásba esnek. A régi helyen ahol korábban laktunk maximum ünnepekkor vittünk át egymásnak valamit a szomszédokkal, de nem éreztem ennyire lekötelezettnek magam. Most meg szinte menetrendszerűen érkezik ha akarom ha nem. Nem vendéglátósok, persze az teljesen más, ha tudja az ember, hogy nem akarják kidobni, inkább szétosztják.
Le fog merülni a telefonoom nem tudom mikor tudok vissza írni, írjatok nyugodtan, majd megnézem...
És akkor a te életed legyen szarabb, mert mi van, ha besértődnek?
2021. márc. 11. 22:41
Na ez a kommunikáció teljes hiányának következménye. Ők azt hiszik mennyire cukik és jófejek, hogy örülnek a szerényebb körülmények között élő szomszédok a báránysültnek, te meg közben a hátad közepére nem kívánod az egészet. Ha valamit akarsz, vagy valami zavar, akkor nyisd ki a szád. Senki nem tudja kiolvasni a fejedből a gondolatokat. Állj már ki magadért - a barátoddal szemben is egyébként - mert ha te nem képviseled az érdekeidet, senki más se fogja.
2021. márc. 11. 22:46
Kapcsolódó kérdések: