Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon átlagon feletti, ami a tesóméknál megy? Az én kapcsolataimban nem fordult elő, pedig ezt hallva nem lenne rossz...
Nővérem házas, egy éve, előtte 6 évig jártak, csak nem volt mire közös életet kezdeni. Jó kapcsolatban vagyunk, szóval úgy hozta a beszélgetés, hogy elmesélte, náluk úgy megy az élet, hogy általában a tesóm ér haza hamarabb, és akkor előkészít a férje hazaérésére egy lavór vizet, amibe a férje áztathatja a lábát, kicsit nyomogatja, közben csicseregnek, kinek milyen jó, rossz, xar, nagyon xar napja volt. Fordítva, ha a férje ér haza hamarabb, ő készít elő vizet neki. Az sem ritka, hogy masszírozzák egymást, minden "egyeztetés nélkül", hogy mondjuk munka után, majd ekkor vagy akkor, csak mert jólesik. A férje konkrétan azt tudja, milyen fátyolmaszkot, betétet kell venni neki, nekem a legtörődőbb kapcsolatomban is nehéz téma volt a betét, pedig maga a menstruáció nem zavarta, tekintettel volt rám a nehéz napokon, mikor görcsöltem vagy idegesebb voltam. Majdnem tátott szájjal hallgattam, hogy hogyan mennek náluk a dolgok. Nekem egy nehéz nap után néha az is nehezemre esik, hogy egy instant levest csináljak magamnak, nemhogy bárkinek, akár magamnak egy jóleső lábáztatást, pedig nem 12 órázok, és a volt párom se. Ők se 12 óráznak, átlagon felüli keresetük sincs, ami sokaknál a környezetemben néha feszültséget generál időnként pénzügyileg. Merészen rákérdeztem, hiszen nem az én életem, de érdekelt, hogy mi van akkor, ha mondjuk feszülten ér haza (tesóm), és nem akar se beszélni, se megbeszélni, csak senki (vagyis a párja) ne szóljon hozzá, mert ingerülten válaszolna. Feleli, hogy mondani se kell, tudja olyankor a férje, hogy jobb nem erőltetni. Vagy békén hagyja, vagy megint jön a lavór víz + egy doboz fagyi vagy egy doboz puding, vagy odaadja neki a fagyit vagy a pudingot, és hagyja mérgelődni. Két kapcsolatom végződött együttéléssel, és mindkettőben az ingerülten értem haza egyenlő volt a veszekedéssel, mert a párom letojta, hogy ne szóljon hozzám, kérdezett vagy próbált beszélgetni, stb.
Szóval... mennyire átlagos vagy éppen átlagon felüli, ami náluk van? Átlagosan ez lenne az elvárható, vagy tényleg extrém szerencsések egymással?
Én azt mondanám, szerencsések egymással, mert ezek alapján tényleg nagy összhang van közöttük.
Viszont az összhang nem csak ezekben a dolgokban nyilvánulhat meg. Náluk azért van így, mert ilyen személyiségek és erre van igényük.
Nálunk ugyan nincs lábáztatás, de ismerjük egymást 8 év után annyira, hogy pontosan tudjuk, milyen helyzetben mi kell a másiknak.
Mivel még egymás mondatait is be tudjuk fejezni, nem jelent problémát oldani a feszültségét, vagy ha úgy kell, akkor hallgatni.
Összeszolott, egymást szerető pároknál ez a normális.
intelligencia úgy hivják + önismeret.
Ha ismered magad eléggé, középpontban vagy önmagaddal, akkor nem a másikon illik gyakorolni a negativ erőket..figyelsz a másikra, a másik érzi a figyelmedet és nem csak önmagával van elfoglalva, akkor visszonozza is neked ahogyan te szereted, egymást kényeztetitek kölcsönösen.
Ha a kapcsolat elején bevezeted ezeket a szokásokat.
De ne te is azt kérd, mint a szomszédnak van, saját szokást keress, ne kérj a férjedtől, hogy tortát süssön, mert a barátnőd is azzal dicsekedett, hogy neki milyen ügyes a férje finom tortát süt, rohansz haza és ezt követeled a férjedtől..ez nem igy müködik...
A másiknak megcsinálni valamit sokkal könnyebb mint magadnak. Ha magam miatt az ujjamat is lusta vagyok megmozdítani, neki akkor is behozom amit kér. És ez fordítva.
A többit a többiek leírták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!