Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy nő elvárja a saját lakást az oké, de ha egy férfi várja el az már férfiatlan, miért létezik ez a kettős mérce?
#21:
A #17 vagyok. Talált és süllyedt. Mérnök vagyok. És több nőismerősöm is.
És köszönöm, normális fizum van, de ez nem másítja meg azt a tényt, hogy sok tipikusan női szakmában szégyenteljes fizetések vannak, míg más gagyi férfimunka jobban megvan fizetve.
"Azért választják szívesebben mert könnyebb elvégezni mint mondjuk egy mérnökit/orvosit/jogászt"
A jogi karon nőtöbblet van, az orvosin nagyjábol azonos, a mérnökök között jóval kevesebb a nő, de emelkedik az arányuk.
20
"Én nagyon jó tanuló voltam, de orvos sosem lennék, mert képtelen lennék egy tűvel megszúrni egy embert, a jogászokat meg utálom. Nem érdekel a programozás meg az informatika sem és az építészet sem."
Oké és akkor a ha neked te füttyögni szeretsz akkor a társadalom hibája, hogy abból nem keresel 10 milliót egy hónapban? Egyetem első félév kereslet kínálat. Magas kereslet alacsony kínálat esetén nő az ár...
"Lenézheted a nővér munkáját"
Idéznél kérlek a szövegből ami alapból ezen magasztos következtetésre jutottál?:)
"nincs benned szociális érzék"
Szociális érzék onnét tud elindulni, ha van elég termelő munkás aki kifizeti, hogy legyen. Ha nincs a kőműves, ács, mérnök, sori munkás vagy kukás akkor nincs szociális érzékenység. Piaci alapon megy a dolog. Ha Jani azt mondja, hogy nem burkol csak havi 500 nettóért akkor kifizetik neki mert nincs ember. Ha Jani azt mondja, hogy ő csak havi 500 nettóért lesz gyerekvédelmis akkor kiröhögik mert ezért senki nem fizet ennyit.
"Ha szerinted normális az, hogy egy buszsofőr vagy mekis dolgozó jobban keres, mint egy tanár, akkor a te értékrendeddel is baj van, nem is kicsi. Mert ez azt üzeni a világnak, hogy nem érdemes tanulni."
Hülyeség a köbön:)
A buszsofőrnek nyilván megadják a pénzt, mivel A-ból B-be viszi a munkásokat/tanulókat ami nélkül a gazdaság eléggé nagy szarban lenne, ha az amúgy is tömött bp-re mindenkinek kocsival kellene eljutni. Mekis dolgozó pedig megint piaci alapon megy és nem hiszem, hogy olyan jól keresnének ott:) Utolsó emlékeim szerint 130-140 nettó körül van a burger és a meki, de lehet már több.
Tanulni érdemes, de gender szakkal nem kell virnyákolni, ha nincs pénz. A közfoglalkoztatottak pedig nem voltak túlfizetve sose.
Nővérek, orvosok, rendőrök, mentősök stb mind megérdemelné a több pénzt. Tanároknál viszont én baromira vizsgákhoz kötnöm az egészet amennyi telibeszarom tanár van.
Emellett pedig egy jó tanár mint említettem magánban 60 percre akár 5-10e-t is elkérhet. Tehát akinek nagyon ilyen ambíciói vannak annak ott a lehetőség akár főállásban, akár mint kiegészítés.
""Azért választják szívesebben mert könnyebb elvégezni mint mondjuk egy mérnökit/orvosit/jogászt"
A jogi karon nőtöbblet van, az orvosin nagyjábol azonos"
És ez az állítás hol cáfolja meg azt, hogy azért lesznek többen tanárok mert könnyebb elvégezni mint a jogászt? Csak mert amennyire én tudom a tanári karokon is nőtöbblet van.
"Utolsó emlékeim szerint 130-140 nettó körül van a burger és a meki, de lehet már több."
Igen, ennyit keresnek a fiatal tanár kollégáim, akik pár éve vannak a pályán. Senki nem azon siránkozott, hogy gender szakon végzett nem keres 400 ezret. Azt érzékeltettük, hogy a tipikusan nők által végzett szakmák (tanár, óvónő, nővér, szociális munkás stb) nincsenek megfizetve.
"Azt érzékeltettük, hogy a tipikusan nők által végzett szakmák (tanár, óvónő, nővér, szociális munkás stb) nincsenek megfizetve."
Akkor szerinted azért fizetnek kevesebbet egy tanárnak mert női szakma lett? Ergó ha a nők elmennének villanyszerelőnek akkor a villanyszerelők bére is baromi "alacsony" lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!