Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy nő elvárja a saját...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy nő elvárja a saját lakást az oké, de ha egy férfi várja el az már férfiatlan, miért létezik ez a kettős mérce?

Figyelt kérdés
Nem az elvárásokkal van a probléma, hanem a kettős mércével. Elhiszem, hogy sokáig az volt a megszokott, hogy a férfinak volt saját ingatlanja, de a mai világban más a helyzet. Úgy veszem észre tök oké az, hogy egy nő várja el a külön élést ráadásul úgy, hogy a nőnek nincs saját ingatlanja, de ha férfi várja el az már szánalom kategória.
2021. szept. 19. 09:50
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
0%
#17, te is tanulhattal volna mernoknek vagy matematikusnak es akkor lenne normalis fizud de ahhoz hulye vagy. Nem a noket nem fizetek meg hanem a hulyeket
2021. szept. 19. 11:49
 22/43 anonim ***** válasza:
82%

#21:

A #17 vagyok. Talált és süllyedt. Mérnök vagyok. És több nőismerősöm is.

És köszönöm, normális fizum van, de ez nem másítja meg azt a tényt, hogy sok tipikusan női szakmában szégyenteljes fizetések vannak, míg más gagyi férfimunka jobban megvan fizetve.

"Azért választják szívesebben mert könnyebb elvégezni mint mondjuk egy mérnökit/orvosit/jogászt"

A jogi karon nőtöbblet van, az orvosin nagyjábol azonos, a mérnökök között jóval kevesebb a nő, de emelkedik az arányuk.

2021. szept. 19. 11:53
 23/43 anonim ***** válasza:
74%
#21: A hülye viszont inkább te vagy. Jó lehülyézni a tanárokat, akikre a gyerekedet bízod? vagy az ápolónőket, akikre az egészséged? Az ilyen ostoba barmokat szoktam messziről kerülni, amelyeknek te is egy jeles képviselője vagy.
2021. szept. 19. 11:55
 24/43 anonim ***** válasza:
27%

20

"Én nagyon jó tanuló voltam, de orvos sosem lennék, mert képtelen lennék egy tűvel megszúrni egy embert, a jogászokat meg utálom. Nem érdekel a programozás meg az informatika sem és az építészet sem."

Oké és akkor a ha neked te füttyögni szeretsz akkor a társadalom hibája, hogy abból nem keresel 10 milliót egy hónapban? Egyetem első félév kereslet kínálat. Magas kereslet alacsony kínálat esetén nő az ár...

"Lenézheted a nővér munkáját"

Idéznél kérlek a szövegből ami alapból ezen magasztos következtetésre jutottál?:)

"nincs benned szociális érzék"

Szociális érzék onnét tud elindulni, ha van elég termelő munkás aki kifizeti, hogy legyen. Ha nincs a kőműves, ács, mérnök, sori munkás vagy kukás akkor nincs szociális érzékenység. Piaci alapon megy a dolog. Ha Jani azt mondja, hogy nem burkol csak havi 500 nettóért akkor kifizetik neki mert nincs ember. Ha Jani azt mondja, hogy ő csak havi 500 nettóért lesz gyerekvédelmis akkor kiröhögik mert ezért senki nem fizet ennyit.

"Ha szerinted normális az, hogy egy buszsofőr vagy mekis dolgozó jobban keres, mint egy tanár, akkor a te értékrendeddel is baj van, nem is kicsi. Mert ez azt üzeni a világnak, hogy nem érdemes tanulni."

Hülyeség a köbön:)

A buszsofőrnek nyilván megadják a pénzt, mivel A-ból B-be viszi a munkásokat/tanulókat ami nélkül a gazdaság eléggé nagy szarban lenne, ha az amúgy is tömött bp-re mindenkinek kocsival kellene eljutni. Mekis dolgozó pedig megint piaci alapon megy és nem hiszem, hogy olyan jól keresnének ott:) Utolsó emlékeim szerint 130-140 nettó körül van a burger és a meki, de lehet már több.

Tanulni érdemes, de gender szakkal nem kell virnyákolni, ha nincs pénz. A közfoglalkoztatottak pedig nem voltak túlfizetve sose.

Nővérek, orvosok, rendőrök, mentősök stb mind megérdemelné a több pénzt. Tanároknál viszont én baromira vizsgákhoz kötnöm az egészet amennyi telibeszarom tanár van.

Emellett pedig egy jó tanár mint említettem magánban 60 percre akár 5-10e-t is elkérhet. Tehát akinek nagyon ilyen ambíciói vannak annak ott a lehetőség akár főállásban, akár mint kiegészítés.

""Azért választják szívesebben mert könnyebb elvégezni mint mondjuk egy mérnökit/orvosit/jogászt"

A jogi karon nőtöbblet van, az orvosin nagyjábol azonos"

És ez az állítás hol cáfolja meg azt, hogy azért lesznek többen tanárok mert könnyebb elvégezni mint a jogászt? Csak mert amennyire én tudom a tanári karokon is nőtöbblet van.

2021. szept. 19. 12:38
 25/43 A kérdező kommentje:
Nekem van külön lakrészem, de nem szeretek itt élni és ezért szeretnék tartós párkapcsolatot találni, egy olyan nőt aki Budapesten belül él. Többször megkaptam a magamét ezért, de ezt szeretném.
2021. szept. 19. 14:04
 26/43 anonim ***** válasza:
Hát engem csövesekkel hoz össze a sors sajnos. A volt pasim anyukától jött ide. A mostani pedig a haverjánál húzta meg magát, betelepedett ide és egy lóf@szt se segít.. kértem, hogy adjon bele a számlákba és rendesen megsértődött, hogy neki ehhez mi köze, hiszem ez az én házam?! Még jó, hogy nincsenek elvárásaim.. így majd én eltartom.. két hónapja van itt, de már nem sokáig, mert csak a jóságomat használja ki..
2021. szept. 19. 15:05
 27/43 A kérdező kommentje:
#26 Én biztos kiadnám azt a lakrészt ahol most élek és beletennék a közösbe. Soha nem élősködnék mások felett.
2021. szept. 19. 15:48
 28/43 anonim ***** válasza:

"Utolsó emlékeim szerint 130-140 nettó körül van a burger és a meki, de lehet már több."

Igen, ennyit keresnek a fiatal tanár kollégáim, akik pár éve vannak a pályán. Senki nem azon siránkozott, hogy gender szakon végzett nem keres 400 ezret. Azt érzékeltettük, hogy a tipikusan nők által végzett szakmák (tanár, óvónő, nővér, szociális munkás stb) nincsenek megfizetve.

2021. szept. 19. 19:48
 29/43 anonim ***** válasza:
25%
Senki sem tiltja meg a nőknek, hogy jobban fizető szakmát válasszanak.
2021. szept. 19. 20:31
 30/43 anonim ***** válasza:
34%

"Azt érzékeltettük, hogy a tipikusan nők által végzett szakmák (tanár, óvónő, nővér, szociális munkás stb) nincsenek megfizetve."

Akkor szerinted azért fizetnek kevesebbet egy tanárnak mert női szakma lett? Ergó ha a nők elmennének villanyszerelőnek akkor a villanyszerelők bére is baromi "alacsony" lenne?

2021. szept. 19. 20:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!