Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy nő elvárja a saját...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy nő elvárja a saját lakást az oké, de ha egy férfi várja el az már férfiatlan, miért létezik ez a kettős mérce?

Figyelt kérdés
Nem az elvárásokkal van a probléma, hanem a kettős mércével. Elhiszem, hogy sokáig az volt a megszokott, hogy a férfinak volt saját ingatlanja, de a mai világban más a helyzet. Úgy veszem észre tök oké az, hogy egy nő várja el a külön élést ráadásul úgy, hogy a nőnek nincs saját ingatlanja, de ha férfi várja el az már szánalom kategória.
2021. szept. 19. 09:50
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
Én se várom el, pedig nekem van :) És nő vagyok.
2021. szept. 19. 10:43
 12/43 anonim ***** válasza:
96%

". Pl közalkalmazottként a nők nincsenek megfizetve"

A közszférában nincs külön férfi meg női bértábla, ugyanolyan xarul keres a két nem...

2021. szept. 19. 10:49
 13/43 anonim ***** válasza:
0%
#12 Igen, csak a nők inkább szociális vagy művészeti érdeklődésűek, míg a férfiak inkább műszaki. Nyilván a műszaki van megfizetve. Azért nincsen több férfi tanár, mert nem fizetik meg őket és nem tudnak családfenntartó szerepben létezni. A nők meg azért is választják szívesen ezt a pályát, mert gyerekkel könnyebb, mint egy multinál ülni bent este 6-ig.
2021. szept. 19. 10:58
 14/43 anonim ***** válasza:
85%

Sokkal több férfi várja el, illetve csap le a lakással rendelkező nőkre akkor is ha annyira nincs oda érte, a kényelemért cserébe. Nem valamelyikük gyerekszobájában kell bújkálni, mamahotel extrával (szex). Állandóan ott lóg de nem csinál semmit mert ő ott vendég, nem az övé, nem a közös otthon.

Van olyan barátnőm aki 33 évesen kimondottan átoknak érzi azt hogy lakása van, mert vonzza az ilyen link alakokat, egyszerűen kiábrándító és ki is ábrándul azonnal a pasikból amikor 1-2 hét után megpróbálnak odaszivárogni. Először 1-2 nap, aztán egyre több, egy kis ezt és azt odavinni...

2021. szept. 19. 11:00
 15/43 anonim ***** válasza:
0%
#12: Ez igaz, csak sokkal több a nő.
2021. szept. 19. 11:06
 16/43 anonim ***** válasza:
92%

"A nők meg azért is választják szívesen ezt a pályát, mert gyerekkel könnyebb, mint egy multinál ülni bent este 6-ig."

Azt te csak hiszed, hogy könnyebb.

"és nem tudnak családfenntartó szerepben létezni."

Nem is kell. Nagyon káros ez a "férfi - családfentartó" szöveg. Magában hordozza, hogy egy nőnek kevesebbet kell fizetni.

Az a baj, hogy az olyan tipikus szakmák, mint pl. nővér, ahol többet kell tanulni és sokkal nagyobb a felelősség, messze nincs úgy megfizetve, mint egy sokkal kevesebb tudást és felelősséget igénylő tipikusan férfi munka.

Külföldön nem ilyen feudális viszonyok vannak, ezért is lépnek le a nővérkék.

2021. szept. 19. 11:10
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

#16 Egyedülálló anya vagyok, tanár és én pont ezért nem mentem át a multihoz ahová amúgy felvettek. Mert nem tudom megoldani a gyerek felügyeletét délután és iskolaszünetben. Mondjuk szeretek is tanítani, de a fizetés elég vacak.

Azzal egyetértek és az én kommentem is erről szólt, hogy a szociális/tipikusan nőies szakmák sajnos nincsenek megfizetve.

2021. szept. 19. 11:17
 18/43 anonim ***** válasza:
72%

6,

"közalkalmazottként a nők nincsenek megfizetve"

Senki nincs megfizetve közalkalmazottként.

"Még a férfiak egyetemi diplomával mérnökként 6x-osát keresik"

Lehet tanulni mérnöknek nőként is. Nem az első női mérnök látná meg a napvilágot.

"Építőiparban is sokkal többet keresnek" Dolgoztál már 10-12 órát kemény fizikai munkát nyáron 35-40 fokban? Én egyiktől se sajnálom a pénzt aki minőséget tud az asztalra rakni.

"Hiába van papíron női egyenjogúság. Attól ez még közel sincs így."

Egyenjogúság van. Ha tudsz hegeszteni akkor kimész, megcsinálod a munkát és ha olyan jó mint másoké akkor elkéred a pénzt és megkapod.

13,

"a nők inkább szociális vagy művészeti érdeklődésűek, míg a férfiak inkább műszaki. Nyilván a műszaki van megfizetve."

Igen ez azért van mert ha neked nincs egy festményed a falon az közel sem olyan horderejű mintha csőtörésed lenne vagy nem lenne egy villanyszerelő aki bevezetékeli a lakást/házat. Emellett pedig azért a műkörmösök, fodrászok, sminkesek nem keresnek rosszul...

"A nők meg azért is választják szívesen ezt a pályát, mert gyerekkel könnyebb, mint egy multinál ülni bent este 6-ig."

Azért választják szívesebben mert könnyebb elvégezni mint mondjuk egy mérnökit/orvosit/jogászt stb stb és egy multihoz ugyan úgy betudnak ülni excellezni. Aki nagyon tanár akar lenni az simán elmegy magántanárnak is óránként 5-10e forintért szóval erről szerintem ennyit.

Amúgy pedig régebben a tanár és a tanító mind férfi szakmák voltak...

2021. szept. 19. 11:26
 19/43 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem a legtöbben nem várják el, sőt, inkább közösen akarnak venni.

Sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben van az a nő aki a férfi saját tulajdonú házába költözik. Ha gyerekük is lesz, azzal együtt mehet majd a csupasz p1csájával az utcára.

Nekem van saját házam. Én azért várom el hogy a másiknak is legyen, hogy ne akarjon hozzám költözni. Ingyen lakhatás, és eljátssza a ház urát az én portámon. Kösz, nem..

2021. szept. 19. 11:43
 20/43 anonim ***** válasza:
49%

#18 Rengeteg női ismerősöm megy jogásznak és orvosira is, mint te is látod, hogy sokan vannak. Én nagyon jó tanuló voltam, de orvos sosem lennék, mert képtelen lennék egy tűvel megszúrni egy embert, a jogászokat meg utálom. Nem érdekel a programozás meg az informatika sem és az építészet sem. Nyelveket beszélek, tanárnak meg első körben azért mentem, mert szeretek tanítani. Az a társadalom pedig, amelyik nem költ az oktatásra és nem becsüli meg a tanárokat, nem fog előrébb jutni. Ez sajnos tény. Lenézheted a nővér munkáját, meg a gyermedvédelmisét, meg a szociális munkásét, de ebből is csak annyi látszik, hogy nincs benned szociális érzék.

Ha szerinted normális az, hogy egy buszsofőr vagy mekis dolgozó jobban keres, mint egy tanár, akkor a te értékrendeddel is baj van, nem is kicsi. Mert ez azt üzeni a világnak, hogy nem érdemes tanulni.

2021. szept. 19. 11:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!