Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan érezhetném "igazságosnak" a témát?
Elvált férfi vagyok, a válásból elég rosszul jöttem ki, mert a házunk a feleségem külön vagyonának számított. Lényeg a lényeg, mire sikerült elválnunk, nekem kb. semmim sem maradt, még az autó is az exem nevén volt. A gyerektartást fizetem rendesen, rendszeresen többet, nem szeretném, ha a közös lányunkon csattanna az ostor, szerencsére vele nagyon jó maradt a kapcsolatom.
Válás után megismertem egy nőt, akivel elég hamar szerelmesek lettünk, és nagyon jól megvagyunk. Kb. fél évvel a megismerkedésünk után beszélgettünk arról, hogy összeköltözhetnénk, és felajánlotta, hogy költözzek hozzá az albérletből, hiszen szeretjük egymást, jó a kapcsolatunk, mire várjunk tovább a 40-es éveink elején? Örömmel beleegyeztem, ennek már egy éve, és nagyon boldogok vagyunk. Csak engem zavar valami. Egyikünk sem keres kimagaslóan jól, kb. 260e-t keresünk fejenként, ebből nekem 100.000 Ft a gyerektartás. A lakás rezsijét, a kaját, a szórakozást felesben fizetjük a párommal, ezen kívül amiben csak tudok, segítek, pl. ha elromlik valami a lakásban, megjavíttatom, kifizetem, stb. De valahogy úgy érzem, kevés vagyok. Hiszen kb. mindig a havi fizetésem és egy minimális megtakarításom van csak. A párom soha nem érezteti velem, hogy kevés lennék, vagy egy lúzer, én mégis annak érzem magam, hiszen az ő lakásában élünk együtt. Próbálok kompenzálni, kedveskedni neki mindig, apróságokkal meglepni, meglepetés programokkal, stb. Mit tehetnék még, hogy érezze, nagyon fontos nekem, és nagyon szeretem? És nem csak a lakhatásért vagyok vele? Nem mintha ez felmerült volna, de szeretném még a gondolatát is elkerülni. Most másodállást keresek hétvégére, vagy estére, hogy megpróbáljak összeszedni egy kis pénzt. Van valami ötletetek?
"Minden ottmaradt" Persze, mivel az ex különvagyona volt. Ha a nőé a különvagyon, akkor azt felezni kéne?
A hitel is a házasság előttről van?
De a 100 000 ft gyt-t, amivel az ő lakáshitelét is támogatod, azt jó szemmel nézi:) Nőként írom, de felháborító, amit nők képzelnek magukról.
Anyukának nincs kapcsolata gondolom...?
Gyakorlatilag egyedül tartod el a kislányt. Mert hogy ő nem teszi hozzá a másik 100-ast per hó, az tuti.
Ha olyan rosszul keres és nagy a hitel, gondolom felmerült, hogy ingatlant eladni, kisebbre cserélné, kevesebb hitellel...?
16: nagyon nagy a ház, és vidéken van, esélytelen hogy el tudná adni sajnos, 300 m2 mindennel együtt, amit tudtam felújítottam rajta, most egész jó állapotban van, de ekkora méretekkel csak többgenerációs családnak lenne ideális
17: igen én mondtam ki először, hogy válnunk kellene, mert amiben éltünk az utolsó években, az minden volt, csak nem házasság, az már senkinek nem volt jó
Mindent el lehet adni. Nyilván, ha úgyis hajlandó vagy ennyi anyagi áldozatra, ő nem fog áldozatot hozni, hogy ketten a gyerekkel kisebben is szépen elférnének és nem lenne ekkora hitele.
Te hagytad el, új hapsi nincs = te vagy a sátán.
Minden elismerésem a türelmedhez.
Mindemellett, kérlek a jelenlegi klassz kapcsolatodat ne tedd tönkre agyalással - nagy kár lenne érte, nagyon megérdemled a boldogságot!!!
19: Igen, próbáltam megbeszélni az exemmel, de nem sok hajlandóságot látok rajta, hogy egyáltalán megpróbálja az eladást. Na meg amúgyis én lennék az utolsó, akire hallgat.
Köszönöm, a mostani kapcsolatomat próbálom nem túlagyalni :) Csak nehéz. Életem legjobb kapcsolata, próbálnék én is beletenni mindent, amit csak tudok, hogy együtt haladjunk előre. Remélem sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!