Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mitől lennének a klasszikus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mitől lennének a klasszikus szerepek értékesek?

Figyelt kérdés
Társkeresőkön szoktam olyan leírásokat látni, hogy én még hiszek a klasszikus "értékekben", mintha ez érték lenne. Tehát jó lenne, ha nekem kéne eltartanom a családot, csak azért, mert férfinek születtem? Anyagi terhek az én vállamra nehezedjenek? Ha így van akkor nem kérek belőle és nem tartom azokat értékeknek. Én örülök annak, hogy a klasszikus értékrendek kezdenek eltűnni és nem ciki az, ha többet keresne a barátnőm vagy lenne neki jogsija, autója, de nem csinál abból cirkuszt, hogyha nekem nincs.

2021. aug. 9. 12:00
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"hanem pl. arra, hogy nem szexel fűvel-fával, nem bulizik, nem válogat felszínesen a másik nemből, nem szakít apróságok miatt, házasságpárti"

Ezzel semmi bajom nincs. Ezeket én is vallom, de akkor jobb lenne ezeket leírni és nem a klasszikus szerepekkel jönni, mert könnyen félre lehet értelmezni.

2021. aug. 9. 18:15
 12/17 anonim ***** válasza:
De te a kérdésben klasszikus értéknek írtad, amikor idéztél, nem szerepként... ezért gondoltam azt, hogy pontosan idéztél, és te képzelted bele a szerepeket. Ha konkrétan szerepeknek írták, akkor valószínűleg tényleg a szerepeket írtad, hacsak nem teljesen buták.
2021. aug. 9. 18:18
 13/17 anonim ***** válasza:
Az a baj, a nok es a ferfiak biologiailag nem egyformak, de ma ezt nem divat kimondani, mert mindenki hoborog. Pedig egy par evtizedes liberalis divat nem torol ki tobb ezer evet az emberek fejlodesebol. Aki ezt elfogadja, sokkal inkabb kiegyensulyozott lesz.
2021. aug. 13. 10:14
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

#13, szerintem ez egy klasszikus félreértés. Nem igazán tudom, honnan kezdjem, mert a téma mély és komplex.

Amiben egyetértek veled: a nők és a férfiak nem egyformák, egyúttal valóban mintha tabu lenne erről beszélni. Ráadásul valóban egy csomó ember számára az egyenlőség mintha egyformaságot jelenetene, azaz kicsit "túl van tolva a bicikli". A stabil értékrend valóban biztonságérzetet, egyensúlyt és stabilitást eredményez. Mindemellett évszázados szokásokat csak úgy megváltoztatni is jár váratlan kellemetlenségekkel.

Amiben nem értek egyet: a "liberális divat vs évezredes hagyomány" narratíva az én szememben demagógia, mert az évezredes hagyományok között te magad is szelektálsz rendesen. Tudnánk jónéhány évezredes szokást említeni, amelyeket nem kérnél vissza.

Azzal sem értek egyet, hogy mindenkinek ez lenne a kényelmes, és mindenki ettől lenne kiegyensúlyozott. Ha minden nő komfortos lenne az asszonyi szerepben, ez az egész téma okafogyott lenne. Persze, ettől nem szabad túltolni a biciklit, és lenézni azt, aki "csak" családot nevel, és ebben ő jól érzi magát. Alapvetően a konzervatív értékrend egy értékrend, ami sokaknak jó, sokaknak meg nem.

Ráadásul a kérdés maga nem erről szólt, hanem arról, amikor valaki romantizálja azokat a dolgokat, amik nem véletlenül múltak el. Azok a pasik, akik társkeresőn "klasszikus értékeket" hirdetnek, igazából csak mennének vissza a kényelmesbe, amivel nincs baj, de ezt erénynek azért nem állítanám be.

2021. aug. 13. 10:51
 15/17 anonim ***** válasza:
65%
#13: Jó hogy megtudtam, hogy akkor lennék kiegyensúlyozott, ha otthon lennék a fakanál mellett és nem mérnök lennék :D
2021. aug. 13. 11:16
 16/17 anonim ***** válasza:

14-es, nagyon sok mindenben igazad van! 😊

15-os, nem csak a fakanalrol van szo, de ha ennyire feminista vagy, akkoe felesleges is neked magyarazni.

(13-as voltam)

2021. aug. 13. 13:23
 17/17 anonim ***** válasza:
82%

"15-os, nem csak a fakanalrol van szo, de ha ennyire feminista vagy, akkoe felesleges is neked magyarazni"

15-ös nem ennyire feminista, csak érthető okból be van triggerelve a témára, mint ahogy sokan mások is. Nem vagytok ellenségek, de ennyi írásból könnyen annak nézhetitek egymást.

2021. aug. 13. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!