Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szabotálja valaki saját...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért szabotálja valaki saját magát?

Figyelt kérdés
Ez alatt azt értem, hogy direkt rosszakat mond saját magának a másiknak. Rontja a saját "presztizsét". Állítja nem azért teszi, hogy lebeszélje magát a másikról. Akkor mégis ennek mi értelme?
2021. aug. 4. 15:22
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
78%
Talán azért, hogy megsajnáld. Sebezhetőnek, szerethetetlennek mutatja magát, de ez sokszor csak manipuláció. Ezzel azt akarja elérni, hogy teperj a kegyeiért és bebizonyítsd az ellenkezőjét. Persze ezalatt az ő önbizalma nő, a tiéd meg fokozatosan épül lefelé, mivel ő megmondta, hogy ő egy "rossz" ember, ezért nem vonhatod őt felelősségre a későbbiekben olyan dolgokért, amik neked esetlegesen nem tetszenek.
2021. aug. 4. 15:25
 2/31 anonim ***** válasza:
81%
Önszabotáló embert messzire kerülni kell. A felelősségvállalást hirből sem ismerik viszont h mindenért te leszel a hibás az 100%. Akár férfi akár nő.
2021. aug. 4. 15:27
 3/31 A kérdező kommentje:
Én is durva manipulációra és felelősséghárításra gondoltam. Megerősítettetek ebben.
2021. aug. 4. 15:30
 4/31 anonim ***** válasza:
96%
Egyrészt szerénynek akar tűnni, hogy szimpatikusabb legyen, másrészt pedig az elvárásokat lejjebb vinni. Valószínűleg önértékelési és felelősségvállalási probléma áll a háttérben ("én nem árultam zsákbamacskát, te mondtad, hogy így is kellek...").
2021. aug. 4. 15:32
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem tartom én ezt szándékos manipulációnak, de mindenesetre problémás.
2021. aug. 4. 15:32
 6/31 A kérdező kommentje:
Szerintem alakuló kapcsolat szempontjából az. Pl a másik kijelenti hogy ő sem bízna saját magában és hasonlók. Ugyanakkor állítja hogy nem lebeszélni akar magáról.
2021. aug. 4. 15:34
 7/31 anonim ***** válasza:
86%
Részben, amit a kettes ír, de sokszor arról is szól, hogy az az ember magát sem szereti. Nagyanyámnak volt egy nagyon bölcs mondandója felém: aki így vélekedik magáról, annak a kijelentését tessék komolyan venni és elkerülni.
2021. aug. 4. 15:36
 8/31 anonim ***** válasza:
88%
Afféle pszichés dolog, előre "felkészíteni" az illetőt a rosszra, és lehetőséget adni neki, hogy lelépjen. Ha nem teszi, és aztán később konfliktus van, lehet azzal védekezni, hogy "én előre megmondtam". Az élet sok területén előfordul ilyen.
2021. aug. 4. 15:37
 9/31 A kérdező kommentje:
Igaza volt a nagymamának! De ha valaki ennyire "merész" hogy ilyenekkel sokkolja a másikat, akkor miert kell azt hazudnia, hogy nem lebeszélni akarja magát a másikról?
2021. aug. 4. 15:37
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy szándékos manipuláció, sok minden állhat a háttérben. Én a saját tapasztalatom alapján egyből erre következtettem. De simán lehet, hogy "csak" önbizalomproblémák állnak a háttérben, viszont az sem jó. Nekem is gondjaim vannak az önbizalmammal, viszont az előző kapcsolatomból megtanultam, hogy ezzel óvatosan kell bánni, mert nagyon vissza tud élni vele a másik fél. Így ahelyett, hogy a gyenge pontjaimmal próbálnám megmutatni egy potenciális partnernek, hogy én mennyire tiszta és értékes vagyok, mert mennyi minden rosszon mentem már keresztül, inkább hallgatok a múltamról és a jelenlegi önmagam alapján próbálom magamat "eladni". Szóval tudatosan is lehet ezellen tenni. Korábban én sem gondoltam, hogy pont amiatt fogok sérülni, mert teljes mélységekig megnyílok a másiknak.
2021. aug. 4. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!