Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet valaki ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet valaki ennyire "béna", hogy a saját esélyeit rontja?

Figyelt kérdés
Ismerkedem egy férfival. Azt vettem észre, hogy gyakran provokál. Van köztünk 10 év korkülömség, de ez engem nem zavart senkinél sem, aki idősebb volt mint én. Olyanokkal provokál, hogy elmondja többször hány éves, (mintha nem tudnám, vagy nem is tudom. Állítja hogy nem lebeszélni akar magáról.) és azt mondta saját magáról, hogy ő sem bízna magában. Az ilyen mégis mit vár tőlem ezek után? Vagy nem is értem miért provokál?
2021. júl. 31. 08:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%
Pff, van neki valami mentális problémája. Vagy pedig ezzel jelzi, hogy melletted is csajozni fog, és mivel figyelmeztetett téged, nem fogad el reklamációt. Amúgy én hagynám a fenébe.
2021. júl. 31. 08:13
 2/20 A kérdező kommentje:
A másik az, hogy az a "kényszergondolata" hogy én azt akarom vegyen el feleségül. Mindezt annak ellenére, hogy tudja rólam mert elmondtam neki, hogy én sosem akartam ferjhez menni, és ez így is fog maradni. Ennek ellenére olyanokkal provokál, hogy titkon mégis azt akarom hogy majd vegyen el feleségül. Egyszerűen nem érti meg, nem fogja fel, hogy én sosem akartam és nem is fogok akarni férjhez menni.
2021. júl. 31. 08:17
 3/20 A kérdező kommentje:
Minden ilyen provokációt hűvösen, érzelmek nélkül mond, majd aztán hogy reméli együtt maradunk. Én meg már beszélni sem akarok vele, mert az egész embert irreálisnak, zavartnak érzem.
2021. júl. 31. 08:19
 4/20 anonim ***** válasza:
44%

Nagyon egyszerű a magyarázata a viselkedésének. Voltak már ismétlődő rossz tapasztalatai nőkkel, különösen olyanok, amelyekben szemére vetették a korát vagy elvárták volna, hogy vegye feleségül a párját, s ilyen konfliktusok miatt hagyták ott. Ezek a csalódások annyira mély sebet ejtettek rajta, hogy fél a megismétlődésüktől. Ezért most már csak olyan kapcsolatba mer belemenni, amelyekben 100%, hogy ilyen probléma nem fog felmerülni. Be akarja biztosítani magának, hogy nem fog újabb hasonló sérüléseket elszenvedni, mint annakelőtte

Amit csinál tehát veled, az bénázásnak tűnhet, de valójában lelki önvédelem. Annyira sérült az önbecsülése, hogy most már fontosabb neki, hogy ne kapjon újabb sebet, mint hogy ne maradjon egyedül.

2021. júl. 31. 09:01
 5/20 A kérdező kommentje:
Én is csalódtam elég sokat, mégsem vetítem ki ezt az aktuális páromra.
2021. júl. 31. 09:11
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

ha nem érdekel nem kattognál rajta...

Vagy csak jól esik ha valaki törődik veled, azt nehezebb beismerni..

2021. júl. 31. 09:22
 7/20 anonim ***** válasza:
47%
Nőknél is sok ilyen van, ez az eldöntöttem h nem kellek senkinek és addig provokállak amig meg nem unod, aztán persze verem a mellem h na látod megmondtam még jó h nem jöttem össze veled. Mocskos mérgező egy cucc ez is, de tény h csak nyersz azzal ha megszabadulsz tőle. Deee mivel nő vagy, ezért vonz, mint látható, nem engednéd el akk se ha az életed mulna rajta.
2021. júl. 31. 09:38
 8/20 A kérdező kommentje:
Pont hogy csak akkor törődik velem, ha érzi tudja hogy besokaltam.
 9/20 anonim ***** válasza:
39%

#5: Nem vagyunk lelkileg egyformán erősek és nem várhatjuk el, hogy mindenki olyan erős legyen, mint mi. A férfiakról egyébként is közkeletű tévhit, hogy "erősebb nem", de lelkileg valójában legalább ugyanannyira sebezhetők, mint a nők; ráadásul átlagosan gyengébb is az érzelmi intelligenciájuk. Ettől persze még a többségük megjátssza az erős férfit, de ez általában csak egy álarc, mely mögött egy sebezhető lélek áll.

Egyébként ettől függetlenül is vigyázni kell nagyon abban, hogy más emberek gyengeségét kritizáljuk. Nem láthatsz a párjelölted múltjába, nem tudhatod, hogy gyerekkorától kezdődően a fiatalkorán át milyen lelki traumákon ment keresztül, s azokban milyen érzelmi támogatásra számíthatott. Ha egy lány vagy nő él át traumát, akkor felhívhatja a legjobb barátnőjét és kisírhatja magát a vállán. Ha egy fiú vagy férfi él át hasonlót, akkor lehet, hogy nincs kihez fordulnia, magára marad, nem segít neki senki a feldolgozásban. Ezért van annyira sok lelkileg sérült férfi. Ez a konkrét párjelölted is olyasvalakit keres, akivel nem kell már újabb sérüléseket átélnie. Burkoltan, de lényegében ezt kéri tőled. Neked kell eldöntened, hogy hajlandó vagy-e ezt megtenni neki és megértően viszonyulni hozzá, vagy nem, és neked mindenképpen magabiztos, "erős" férfi kell. Úgy is mondhatjuk, a te oldaladon a labda.

10/20 A kérdező kommentje:
Mit ertsek meg azon, hogy nem engem lát, és olyanokkal vádol, ami sosem jutna eszembe, és ezzel győzköd?
2021. júl. 31. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!