Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párommal közösen venni ajándékot a saját szülőmnek?
60 éves lesz édesapám, nagy szülinapozást terveztünk neki. Rengeteg mindent kitaláltunk, megszerveztünk a bátyámmal, húgommal a részletekbe menően. A bátyám már nős, gyereke is van, náluk tehát alap hogy a felesége is beszáll, egy kasszából megy. Viszont az én párom is erősködik, de valahogy nem érzem helyénvalónak hogy ő fizessen bele az ajándékokba. Ez egyrészt a mi ajándékunk a szülőnek, mint gyerekei. Ő még ha szigorúan vesszük nem tartozik a családhoz. Nem is várom el az ajándékot tőle, vegyen egy italt és az teljesen jó.
Ki mit gondol erről a témáról?
Ez személyfüggő, lehet, neki komoly kapcsolódási pont az ajándékozás. Én pl. értékelném, azt érezném ebből, hogy ő is komolyan gondolja a kapcsolatunkat.
Ha téged zavar, akkor beszéld meg vele, hogy csak egy italt vegyen, ahogy írtad. Lehet rosszul fog neki esni de ha neked ez kellemetlen, akkor ez van.
Hogy mi alapján osztjátok, számomra függne attól, hogy a többi családtag, valamint a barátom milyem anyagi helyzetben van. Ha a család rosszabban, a barátod jobban, akkor például felajánlhatof a többieknek, hogy több felé osszátok. Itt sok variáció van.
Illetve, ha egyébként a többiek sem várják el tőle, hogy adjon, akkor simán szálljon be csak a te részedbe. De ha ettől te kevesebbnek gondolod a rád eső rész értékességét, mondd el neki, hogy emiatt nem szeretnéd. Én is örülnék, ha ilyen komolyan venné a kapcsolatunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!