Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolatban mennyire okoznak feszültséget az eltérő étkezési és gasztronómiai szokások?
Mondjuk, ha én kedvelem a hagyományos magyar ételeket és nyilván nem minden nap, de előszeretettel fogyasztok vörös húsokat is, akkor egy vegetáriánus barátnő mennyire tolerálná ezt?
Szeretem amúgy a grillezést is, a családom sokszor szervez ilyen partit, elég feszélyezetten érezthetné ott magát egy vega lány.
Olyan jó érzés mikor közösen tudunk készíteni valamilyen finom kaját és utána elfogyasztjuk, meg nekem van is igényem a magyar konyhára, szóval nekem ez úgy tűnik kizáró ok lenne.
Ti mit gondoltok erről?
Attól függ, hogy mennyire tolerálná, hogy mennyire fejlett személyiség.
Nekem volt vegetáriánus barátnőm, én eszem húst, nem okozott problémát, tiszteletben tartottuk egymás étkezési szokásait, családi rendezvényen pedig készítettünk neki külön valamit.
Attól függ. Van olyan vegán ismerősöm, akit baromira nem érdekel, mit eszik a másik, sőt, szó nélkül meg is csinálja a húsételeket, csak ő nem szereti. A meggyőződéses, már-már vallási szinten vegán illető viszont bizzos nem komlatibilis olyannal, aki húst is eszik.
Szóval erről szerintem nem lehet általánosságban beszélni, mert az adott illetőtől függ minden.
Mint mindenre, err is azt írom, hogy kommunikáció.
Ha valakik szeretik egymást siman megoldható ez.
Amikor csaladi rendezveny van, rá is gondolni kell, ennyi a titka.
Engem nagyon zavarna ha többfélét kellene főznöm, márpedig a kapcsolataimban ez rám maradt leginkább. Szóval nekem szempont lenne, hogy nagyjából hasonló vonalat szeressünk.
Elég volt feladatnak az is, hogy a nagyszülők, gyerekek, unokák kéréseit belesimítsam az étrendünkbe.
ez attol fugg, mennyire vagytok toleransak es kompromisszumkepesek.
en se nagyon eszem hust, de mondjuk nem feszelyez a hus latvanya, vagy ha valaki hust eszik mellettem. az ilyen girllezesek is teljesen rendben vannak, amik odafigyelnek ram es tiszteletben tartjak az en etkezesi szokasaimat. tehat nekem boven jo, ha van kulon girllsajt meg zoldseg is pl, elvagyok vele.
vannak viszont olyan vegak/veganok is, akik meg csak latni sem birjak a hust re erkolcsi problemat csinalnak abbol, ha valaki azt eszik. mondjuk ok altalaban ossze se nagyon jonnek husevokkel, sajat koreiken belul keresgelnrk part.
DE fontos elmondani, hogy szerintem ebben az esetben neked is muszaj elfogadonak lenned es tuszteletben tartani, hogy o nem eszik meg mindent. kozos fozes csak ugy mukodokepes, ha nem csinaltok husos etelt (vagy maximum ugy, hogy te kulon keszitesz magadnak hust a te reszedhez). itt sajnos vagy nem sajnos, neked kell kicsit engedni, mert pl. amig neked tokeletesen jo lehet egy husmentes finom teszta vagy pizza vagy akarmi, egy vega nem tud husos dolgot megenni. a husevo pasijaimmal is mindig olyat foztunk, amiben nem volt hus, de ok is szerettek, nem volt aldozat a reszukrol.
ettolfuggetlenul te kulon eheted a magyaros eteleket, csak ne vard el, hogy majd gulyaslevest meg porkoltet fogtok egyutt csinalni.
Én pl vega vagyok, a párom nem.
Mindenki főz magának. Grillezéshez pedig veszek magamnak zöldséget, nem zavar hogy más húst eszik.
Én gluténmentesen kell egyek, kevesebb húst, a barátom normálisan, húsosabb ételeket, úgyhogy általában kétfelé főzök :D Nekem nem teher, szeretem a konyhát.
Énekelgetek, táncolok közben, tök jó hobbi a főzés-sütés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!