Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi akadályozná meg, hogy ezúttal nő központú legyen a világ?
A régi időkben a nők egyértelműen a férfiak alattvalói voltak. Gondolom nem kell magyarázni, hogy mind az ókorbn mind a középkorban, a férfi volt az értékesebb nem. A férfinak lehetett több felesége, de a nőknek nem lehetett több férje. A férfiakkal szemben - ha jól emlékszem - a nőket nem engedték be az ókori olimpiára stb. Elvileg ma a világ az egyénlőség felé halad, de nem biztos, hogy ez nem így van. Bizonyos helyeken még mindig hátrányban vannak a nők. Másrészt viszont a felvilágosultabb országokban lényegesen jobb a nők helyzete. Nem vagyok azonban biztos abban, hogy itt az egyenlőség a cél. Bizonyos nyilatkozatokból úgy tűnik, hogy egyes nők a saját nemüket teszik élőtérbe, mindössze egyetlen esetben olvastam azt, hogy azért a kisfiúk nevelésére is oda kellene figyelni. Ami eléggé lehangoló egy olyan emberektől, akik ha jól értem, egyenlőséget akarnak.
Ha eljönne egy olyan világ ahol inkább a nők véleménye van előtérben, mi akadályozná meg őket abban, hogy bosszúból elhozzanak egy olyan történelmi korszakot, ahol az ókori minta fordítottja uralkodik?
Már talán a régiek is számoltak azzal, hogy a nőkben több van, mint ami látszik: a mitológia szerint az amazonok megtámadták Görögországot, és csak nehezen tudták őket visszaszorítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!