Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent az alábbi közmondás párkapcsolati vonatkozásban?
"Feleségben az erényt, ágyasban a szépséget keresd."
Én arra tippelek, hogy eltérnek a rövid és hosszú távú preferenciák párkeresés esetén. De valóban létezik ez az erős választóvonal és kizárólagosság vagy csak a tapasztalatok mondatták ezt?
Feleségben az erényt = nem fog megcsalni, mint te őt
ágyasban a szépséget keresd = más tulajdonsága érdektelen, mert úgyis csak szexre használod
Amúgy egy jó gagyi mondás ez.
Azt jelenti, hogy pár évszázada vagyon a vagyonnal házasodott. Igen ritka volt, hogy két ember szerelemből házasodott, legalábbis bizonyos rangtól felfele. Volt a felesége, akit tisztelt, gazdasági közösséget alkottak, rajta is múlt az anyagi gyarapodás, a társadalmi megbecsülése.
Mellette meg szeretőt tartott.
Köszönöm a válaszokat!
Én nem kötöttem ennyire egyértelműen össze a megcsalással, inkább azt olvastam ki belőle, hogy a szépség és szexuális vonzalom alapján nem biztos, hogy sikeresen választhat valaki párt magának. Az csak rövidtávra ad egy erős impulzust, de hosszú életutat bejárni olyannal lehet, akivel a belső értékrend összhangban van.
hát... van értelme én voltam szerető de nem tudtam erről ma már nem vagyok a szeretője ,csak szakitás után derült ki hogy szerető voltam
a lényeg hogy én szép voltam de csak a szexre kelletem
volt egy másik lány a barátnője ronda volt de vele megértette magát
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!