Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Rosszul kezelem, kezeljük a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rosszul kezelem, kezeljük a pénzt a párommal?

Figyelt kérdés

Napról napra egyre tanácstalanabb vagyok. Nettó 150.000 a fizetésem. A párom rendezi az albérletet abban az értelemben, hogy ő fizeti be, én a felét szoktam oda adni, mármint amit ő mond, hogy mennyi az, valamiért most több. Befizetem a saját számláim, illetve napi szinten vásárolunk boltba és fizu után 2 héttel már nincs is pénzem.

Megjegyezte, hogy mit csinálok a pénzemmel. Semmi másra nem költök csak a kajára pluszba munkában, pár 100 ft- ot naponta.

Ő kevesebbet keres mint én és mégis azt mondja neki több marad.

Én soha nem jegyzem fel/meg mikor mit veszek igazából el is felejtem, de ő megjegyezte. De tudom, hogy nem mindet.

És csak azt veszem észre, hogy hónapról hónapra egyre csak rosszabbul jövök ki a pénzemből,holott nem költők többet, sőt magamra semmit. Csak az albi, kaja illetve a csekkjeim (havi szinten 20ezer).

2021. máj. 8. 08:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi az albi fele amit a párod elkér? Mennyi a rezsi? Mik ezek a saját számlák?
2021. máj. 8. 08:50
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Pedig a pénz nem tud csak úgy szublimálni. Írd fel pár hónapig minden egyes költésedet - erre vannak már tök jó appok is - és utána látni fogod, hogy mire mennyi megy el.
2021. máj. 8. 08:56
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ezek szerint kevés a fizetésetek, ezt nem lenne nehéz megjegyezni mire költötted.

Vezesd le ide a konkrét, havi szintű kiadásaid, aztán te magad is látni fogod. Gondolom a munkahelyen is veszel kis nasit, kis kaját, csak pár száz Ft... Ami hirtelen összeadva jó pár ezer lesz. Ha jobban be akarod osztani a pénzed, akkor sokkal tudatosabbnak kell lenni, és bizony áldozatot is kell hozni.

2021. máj. 8. 09:04
 4/20 anonim ***** válasza:
96%

Én 160at keresek, albi nincs, de van két macska, akiket etetni, almozni kell, olykor orvoshoz vinni. Így havi 20-40 között tudok félre tenni. Ha ebből még albit is kéne fizetnem, akkor erősen meg kéne húznom a nadrágszíjat.

Egyszer állj neki felírni, abban a hónapban mi mindent fizettél. Nekem a macska cirka havi 20ezer,a számlák 40 körül az autó 10-20, attól függ mennyit használom és bérletet is veszek ami további 7000 forint. A maradék megy el kajára.

Ha segéd fonalad sincs arról, te mennyit költesz, akkor mi se tudunk segíteni.

2021. máj. 8. 09:09
 5/20 anonim ***** válasza:
97%

Úgyis új honap van, uljetek le és tetelesen írjátok fel, hogy mi mennyi. Albérlet, rezsi, egyéb számlák, kaja stb. Ha nem fizetsz mindig kártyával, akkor a készpénzes kiadasokrol a blokkot tartsd meg.

Amikor 100-120 ezer volt a fizum akkor én is néztem, hogy hova lett a pénzem hó közepén és elkezdtem nyomonkovetni a kiadásokat. Sajnos máshogy nem megy.

2021. máj. 8. 09:22
 6/20 anonim ***** válasza:

Az 5ös jókat ír. Egy tanácsom van még az ő kommentjét kiegészítve. Szerintem is írjátok fel az alap kiadásokat, amiket mindig muszáj kifizetni. Tehát lakbér, esetleg közösköltség, rezsi, internet, telefonszámla/feltöltés, óvszer/fogamzásgátló, stb.

Ezután ami marad, azt kell beosztani úgy, hogy elég legyen következő fizetésig. Tehát nem azt mondani, hogy nekem havonta X Ft-ba kerül a kaján, hanem ami marad, azt beosztani MINDENRE. Belekalkulálva, hogy mondjuk kell venni takarítószereket, tisztálkodószereket stb. És heti szintre felosztod a pénzed. Ha meg vettél valami drágábbat, ami nem mindig kell, akkor értelemszerűen arányosítod a rendelkezésre álló összeget.

2021. máj. 8. 09:29
 7/20 anonim ***** válasza:
44%
El nem tudom képzelni, hogy hol tudsz ilyen keveset keresni. Én is kifejezetten sz.rul keresek Pesten, 250 nettót, azt hittem eddig, ember nincs, aki nálam is rosszabbul keres. Albit én fizetem, egyedül lakom, az nekem pl. 130+rezsi, tehát min. 160 ezer Ft, így marad 90 mindenre. Fixen meg kell vegyem a felnőtt bérletet, így -9500, többit nagyon alaposan beosztom. Minden kiadásom vezetem Koinban, legyen akár csak egy zsemle is. Akkor vásárolok mindent, amikor akcióban van, ha van rá lehetőségem, akkor nagyobb tételt betárazok. Mindig főzök magamra, azt viszem be a munkahelyemre, ezzel sokat meg tudsz spórolni. Kávét igyál ingyen a munkahelyeden, ne otthon. Ruhákat is csak akkor vegyél, ha nagyon kell, ne menj be a plázákba csak szétnézni, mert elcsábulsz és sok felesleges ruhát megveszel, amit aztán nem tudsz igazán kihasználni.
2021. máj. 8. 09:44
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

7 Pl. A közalkalmazottak egységesen, mindenhol nagyon keveset keresnek. Egyik barátnőm tanítónő, 140 000Ft körül van a fizetése.

Itt ahol én lakom szintén átlag 150-160-at keresnek átlagban irodai alkalmazottak is.

2021. máj. 8. 10:32
 9/20 anonim ***** válasza:
94%

Igen azzal kell kezdeni, hogy minden fillért még a 100 ft-os túrórudit is felírod kiadásnak.

Én amikor napi szinten kávéztam munkahelyen (100 ft alatt/csésze) akkor is kijött, hogy az havi majdnem 5 ezerbe fájt. Az apróságokon lehet a legjobban elcsúszni.

2021. máj. 8. 10:34
 10/20 anonim ***** válasza:
97%
7-es,nem költözködésből mondom, de nem csak Budapestből áll Mo., sőt... Azzal meg felesleges lenne érvelni, hogy oda kell költözni, vagy máshova, ahol lehet jobban keresni. Az ország teljes lakossága nem lakhat egy városban.
2021. máj. 8. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!