Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam a vőlegényemnek,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmondjam a vőlegényemnek, hogy mielőtt összejöttünk vettem fel szabad felhasználású diákhitelt? (500.000.- kell visszafizetnem)

Figyelt kérdés
A napokban kaptam meg az értesítőt, hogy elkezdhetem a diákhitelemet törleszteni, teljesen elfelejtettem, hogy még anno vettem fel szabadfelhasználású diakhitelt. A páromnak se mondtam, a családom tudta meg a levél miatt, amit kaptam. Nyilván nem ő fogja visszafizetni nem is kérném erre. El kellene neki mondanom? 4 éve vagyunk együtt, ez a hitel felvétel még akkor történt, amikor elkezdtem az egyetemet, még nem voltunk együtt.

2021. febr. 3. 14:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
A szabad felhasználású diákhitel kamatozik, nem? Mennyi így most az összeg?
2021. febr. 3. 17:18
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mondd el. Nem nagy dolog, pláne hogy relatív kis összegről van szó. Nem hinném, hogy nagy ügy lesz belőle, elmondod hogy egyszerűen elfelejtetted hogy felvetted és most a levélből tudtad meg.
2021. febr. 3. 17:28
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem egy óriási összeg. Nyugodtan elmondhatod neki. :)
2021. febr. 3. 18:20
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem is értem a szitut: amikor megjött a levél, én automatikusan mondtam volna a völegényemnek, hogy "jajj basszus, totál kiment a fejemből, hogy egyetem elején vettem fel diákhitelt, de most küldték a levelet, hogy kezdhetem törleszteni..."

Amúgy ez már bőven több, mint 500k, mert annyira jó konstrukció a diákhitel, hogy a kamat minden év végén tőkésedik. Én anno a felvett összeg több mint a kétszeresét fizettem vissza.

Javaslom, hogy a számított összegen felül mindig utalj még plusz valamennyit előtörlesztés címén.

2021. febr. 3. 18:23
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Most az a baj, hogy hiteled van, vagy az, hogy simán kimegy a fejedből évekre, hogy lógsz fél millióval?

Mondd el, joga van tudni.

2021. febr. 3. 18:28
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

De ti amúgy nem szoktatok beszélgetni? Nyilván el kéne mondani amennyiben házasodni is akartok. Ha csak úgy dísznek eljegyzett, akkor igazából nem muszáj, de nem értem ha ennyit nem tudtok megbeszélni, minek vagytok együtt. Nem is értem igazából mi ez a kérdés. Vagy félsz tőle hogy fog reagálni?

Amúgy ha szabad felhasználású, akkor az már rég nem csak 500 ezer.

2021. febr. 3. 20:03
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A kérdés azért merült fel, mivel még külön kasszán vagyunk. Van megtakarításom ezt a hitelt Márciusba fogom tudni végtörleszteni. A párom egyébként mindent tud rólam, nem szeretném hogy azt gondolja hogy ez nincs így és ezáltal ne gondolja azt hogy nem mondok el neki mindent.
2021. febr. 4. 08:15
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
#10 akkor már havi 1 milla, és akkor megvan fél hónap alatt. ;)
2021. febr. 7. 19:48
 19/22 anonim ***** válasza:
Ha nem a pasid, szeretod, dugopajtid, hanem ahogy irod, volegenyed, ot is erinti, ugy gondolom.
2021. febr. 7. 20:46
 20/22 anonim ***** válasza:

Mindenkepp mondd el neki, azt is mondhatod, hogy elfeledkeztel rola. Nincs ebben semmi szegyen, vagy titkolnivalo. De ha nem mondod el, az akar bizalomvesztesre is adhat okot.

Amugy 500k az telleg nem a vilag, kevesebb mint egy havi megtakaritas.

2021. febr. 8. 20:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!