Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan haragudott meg szerintetek?
A barátommal majdnem 3eve vagyunk együtt. Én egyetemen tanulok, ő már dolgozik. Kitalált valamit,hogy én igényeljem meg a diákhitel pluszt mert hogy az kamatmentes, mert Ő kitalált valamit amihez kellene.
Én meg mondtam hogy biztos nem veszek fel hitelt hiaba kamatmentes mert nincs rá szükségem/szükségünk. Else mondta mire kellene....
Szerintem teljesen jogosan utasítottam el, most mi a garancia arra, hogy mi x évmúlva is együtt leszünk...mivan ha elvesziti a munkáját es nemtudna a törlesztőrészletet fizetni, az én nevemen lenne az egész és nekem kellene fizetni ha ő nemtudna... Főleg ha nem is lennénk már együtt....
Szeretem, nem is tervezek szakitani vele, de akkor is ottvan ez a lehetőség. Szerintem érthető hogy másnak nem veszekfel saját nevemre hitelt. Ha házasok lennénk biztosan nem lenne akadálya akkor közös kasszából mehetne.
Nem élünk együttsem, hazasoksem vagyunk,külön kassza van.
Azóta mióta megmondtam hogy nemveszek fel hitelt ha nincs szükségünk rá. (Hónapok alatt amugy simán össze tudná spórolni). Alig beszélünk, látszik hogy megsértődött.
Szerintetek rossz döntést hoztam? Felkellene vennem miatta, mert neki kellene valami ötletéhez?
Válaszokat köszönöm.
Igen tudom, utólag vettem észre csak,mert telóról írtam és megszoktam, hogy ékezetet sem írok. 😅
Bocsánat máskor átnézem mielőtt kiírok valamit vagy inkább gépről fogom kiírni.
Én is hasonló módon vettem fel diákhitelt anyukám számára,hogy előtörlessze a hitelkártyáit. Hát persze megígérte hogy utâna vissza fizeti. Hát ebből nem lett semmi, a pént elköltötte a pasijâra, utána még a hitelkártyáit is én fizettem vissza. Amikor aztán nem tudtam több pénzt adni neki, utána nem szólt többet hozzám.Itt maradtam 3 milla hitellel,saját magamnak nem tudok házat venni.
Szval én ezek után nem vennék fel senkinek hitelt. nagyon furán viselkedik a barátod, normális ember ezen nem sértődik meg, manipulálni akar, ennek semmiképpen ne engedj. Vagy valami nagy bajba került vagy csak simán ki akar használni szerintem.
Jól döntöttél! Elve nem veszünk fel másnak hitelt, senkinek! Még szülőnek sem! Ráadásul, ha el sem mondta, hogy mire kell, biztos lehetsz benne, hogy valamilyen baromságra kellett volna. Valamilyen életképtelen vállalkozási ötlethez, vagy korábbi adósság törlesztéséhez.
Egyébként én pl. felvettem a Diákhitel pluszt, hiába nem volt szükségem konkrétan a pénzre. Vettem belőle állampapírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!