Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz lehet-e az elgondolásom, miszerint egy nőt nehezebb megszerezni, de könnyebb megtartani, míg férfiak esetén ugyanennek a "szabálynak" a fordítottja igaz?
#10: Ez így van. És, ebből milyen következtetést vonsz le? Hogy a nők kevésbé dolgoznának a kapcsolaton és könnyebben menekülnének? Hogy a nők rosszabbul választanak?
Egy csomó mindent lelehet ebből vonni. Azt pont nem, amire kihoznád a dolgot, hogy azért van több nők által kezdeményezett válás, mert jobban szeretnének egyedül lenni. Általában, ott már meg is van a következő férfi. Ezt nem nevezném egyedüllétnek...
#11 Én szimplán a kérdésre válaszoltam. Nem könnyebb megtaratni a nőket, mint a férfiakat.
Nem vonok le követleztetést és a szájkaratézós kommenteket sem szoktam végig olvasni, nem azokra válaszolok, hanem a kérdésre.
Magam mindössze annyit "olvasok ki" az adatból, hogy a nők egy idő után valóban megunják a küzdelmet. Ahhoz, hogy egy férfi kilépjen egy (esetleg komoly) kapcsolatból, ahhoz egy nyitott, némileg "elvtelen" szerető kell. Képzeljük el a szitut, például egy munkahelyen az egyszerűség kedvéért:
Van Laci, aki kapcsolatban él és van Juci, aki nem. Ahhoz, hogy Laci kilépjen a meglévő kapcsolatából, kellene Juci nyitottsága. De (és ez egy nagy DE!), a nők többsége - szerintem - egyszerűen nem hajlandó 1.: egyrészt "elszeretni" egy férfit, 2.: másrészt pont egy olyan férfit, aki a meglévő kapcsolatát se tiszteli eléggé. Ha viszont Juci vonzódik Lacihoz, akkor viszont össze tudnak bújni alkalmanként és mindenki "jól" jár: Laci megmarad a kényelmes régi kapcsolatban, Juci pedig megkapja néha azt a Lacit, aki tetszik ugyan neki, de most is megcsalja a partnerét. Mikor ezt Laci partnere megsejti, válik (vagy nem). Egyébként a válások többsége amolyan "elhidegülés" miatt következik be, amiért bizony, éveket "dolgoznak" a felek. Egy ismerősöm is nemrég szakított a barátjával, 3 év után, de addig is kb. 20-szor próbálta menteni, kikaparni a kapcsolatot a sírból. Egy férfi nem akar válni általában (szerintem), mert képes felszínes kapcsolatban is létezni.
Ez nagyon igaz.
Csak elég körülnézni a környezetemben.
Egy férfi nem akar válni általában (szerintem), mert képes felszínes kapcsolatban is létezni.
Vagyis nem nehéz megtartani, mert akkor se akar elmenni, ha a kapcsolat már pocsék. Amíg a nő mos, főz, takarít, néha szexel vele, addig nagyon is elvan, legfeljebb kifele kacsintgat, és megszerzi máshol, ami hiányzik.
Miközben a nők a kapcsolaton belül akarják megkapni, ami hiányzik, ezredszer is ki akarják kaparni a kakiból. Ahelyett, hogy egyszerűen félrekúrna, és akkor megkapja a vágyott figyelmet és gyengédséget.
Vagyis azt írod, hogy a legnagyobb különbség, hogy a férfi egyből félrelép, a nő a kapcsolaton akar javítani, de a férfi benne marad a rosszban, és a nő unja meg, ő lép ki.
Akkor mégis a nőt nehezebb megtartani, és pont azért válnak/szakítanak, mert a megtartásba még úgy se fektet energiát a férfi, ha a másik fél is teper.
Erre írtam azt, hogy nőként ugyanezt látom, egy kapcsolatban nekünk sok jó nincsen, csak állandó küzdés a semmiért cserébe. Két hosszú (12 és 6 év) kapcsolat után végre boldog és elégedett vagyok: egyedül. Szembe sincs feladni. Viszont egyre több fiatal nő látja ezt ugyanígy.
Ismet azt lathattuk, hogy nehanyan mennyire tulidealizaljak a noket es lehuzzak a ferfiakat.
A nok pont ugyanugy felrelepnek, mint a ferfiak. Tokeletes csaladapakat is siman kidobnak egyesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!