Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik egyetemet választanátok?
A párom a fővárosban tanul, ami közel, 1 órára van a lakhelyemtől.
Sokat vaciláltam, hogy egy vidéki (2-3 óra vonattal) vagy a fővárosba menjek-e egyetemre.
Vidékre az egyetem és a város különlegessége, varázsa miatt, a fővárosba pedig a barátom és barátnőim közelsége miatt mennék.
Tudom, hogy ezt nekem kell eldöntenem. Sokat mérlegeltem, el is döntöttem.
De úgy gondoltam, titeket is megkérdezlek.
Te mit választanál?
A pasid már most, pár perc múlva felhívhat, hogy van valakije. De az egyetemen az jövőd múlik!
Péniszt kapsz másikat, de jövőt nem!
Ha úgymond a képzés minősége, lehetőségek, stb. egyezik, mindkét helyen tudnék albit fizetni, egyik városba sem akarnék végleg odaköltözni, stb., szóval tényleg csak és kizárólag azon múlik a választás, hogy a város, egyetem különlegessége és varázsa, vagy a párom és a barátaim közelsége, akkor az utóbbit választanám.
Abba a vidéki városba bármikor elutazhatnék, körbenézhetek, de a közelben lévő szeretteket semmi sem pótolja. Most a covid idején azért elég jó volt, hogy legalább egy barátom a városomban él, hogy együtt lakom a párommal.
Én is Bp közelében élek. Szegedre jártam, az egy nagyon fiatalos, élő város. Nem csupán az egyetem, hanem a város is számos rendezvényt, programot szervez. Szóval vidéken sem kötelező unatkozni, bár nem tudom te konkrétan melyik városra gondolsz. Én is messze költöztem minden barátomtól, a legközelebb állók viszont megmaradtak. Ritkán tudtunk találkozni, de szinte mindennap beszéltünk messengeren.
Az egyetemen összejöttem egy felsőévessel, 2 évig teljesen jól működő távkapcsolatban voltunk, majd összeköltöztünk. Sokat idő és pénz ment az utazásra, hogy találkozzunk, de megérte.
Nem tudom milyen kapcsolatban állsz a pároddal, szerintem ez a döntő kérdés. Vagy elég erős a kapcsolatotok a távolsághoz vagy inkább mindenképp őt választod és Bp-re jelentkezel. Utóbbi esetben még a barátaid is itt vannak. Én a helyedben Budapestre jelentkeznék.
Köszönöm az eddigi válaszokat mindannyiótoknak!
A vidéki egyetem sokkal szimpatikusabb. Mármint nem csak a város miatt, hanem maga a képzés. Mert a pestiről sokkal kevesebb jót hallottam, a vidéki ebben az esetben kimagaslóbb, több a lehetőség és elvileg "nagyobbra is tartják" az ott szerzett diplomát.
A fővárosi egyetem ezen kara igazából nagyon taszít, csak az emberek közelsége volt a húzóerő.
Kicsit elbizonytalanodtam, hogy ennyien mondtátok a döntésem ellenkezőjét. De kitartok mellette. Érzem olyan erősnek a köztünk lévő köteléket. Minden héten hazajárnék, az egész hétvégét együtt tudjuk tölteni, közel lakunk egymáshoz. Pestre pedig hétvégén is fel tudok ugrani találkozni a barátnőimmel.
18:28-kor írt válaszoló!
Abban igazad van, hogy nehéz lesz megoldani, hogy egyszerre tanuljunk és együtt legyünk. De hétvégente a távolság nem akadály, hisz mindketten otthon lennénk, együtt töltve az egész hétvégét. És ha épp tanulunk, együtt vagyunk tanulás közben is.
Elcsábulni pedig akkor is elcsábulhat, ha egy városban vagyunk és nélkülem megy bulizni.
De én azért még bízom benne teljesen, soha nem adott bizalmatlanságra okot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!