Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért fontos a közös jövőkép?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért fontos a közös jövőkép?

Figyelt kérdés
Én úgy vagyok vele, hogy a jövő kifürkészhetetlen, és sokkal fontosabb jelenben élni, mint állandóan tervezni a jövőt. A jövőkép csak egy fantázia. Lehet, hogy eltérne a jövőről alkotott képünk, de társaslények vagyunk, és egy jó kapcsolatban a te és én átalakul mi-vé. Sokkal fontosabb az, hogy az élményeknek adjuk át magunkat, mint olyanokon gondolkozni, hogy mit hoz a jövő. Egy tartalmas, szeretetteljes beszélgetés többet ér, minthogy a másik mit tervez a jövőben, ami csak fantázia és nem a valóság.
2020. okt. 8. 09:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%

Ez az éld meg a pillanatot és xarj bele a jövőbe nálam azonnal kizáró ok is lenne.

Így kétféle ember gondolkodik. Az, aki semmi komolyat nem akar, csak néha összeugranak szexelni, de érzelmei nincsenek, így nem is hatja meg, ha a másik közli, hogy változtak a tervei, és szevasz.

A másik, akinek nincs elfogadható jövőképe, és győzködi a másikat, hogy nem baj az, érje be bele, majd lesüllyedhet az ő szintjére, és ketten fognak lébecolni.

2020. okt. 8. 11:07
 12/26 anonim ***** válasza:
70%
Pl. nem akarok gyereket, de van aki ezt lébecolásnak veszi, pedig párkapcsolatot szeretnék holtig tartót. És nem árt megbeszélni, hogy ő sem akar gyereket, mert nem esik jól, ha kidobnak 10 év után, mert "ja nem is mondtam, szaporodni akarok".
2020. okt. 8. 13:14
 13/26 anonim ***** válasza:
15%

Szia!

Én is így gondolkodom, de a válaszokon látszik, hogy ezzel ketten maradtunk.

Legutóbbi párkapcsolatom is emiatt ért véget, ő állandóan a jövőben élt, folyton tervezett aminek jó ha a negyedéből lett valami.

Mindeközben ott voltunk egy gyönyörű mezőn a naplementében, és jó lett volna átszellemülni, összebújni, átélni a csodát, de nem, folyamatosan azt hallgattam, hogy mi lesz jövő hétvégén meg azután és azután és ezt mikor csinálom meg meg azzal mikor haladok... és akkor megkérdeztem, hogy nem akarja inkább élvezni a pillanatot, nézze meg milyen gyönyörű, itt vagyunk kettesben az alkonyatban egy mezőn. Hát nem, le se szarta.

És ez így végig jellemző volt rá bármit is csináltunk, már a következőn agyalt, nem bírt a jelenben lenni. Rám meg pont ez az ellenkezője amit te is írsz a kérdésedben.

Ráadásul annyit hallani, hogy halálos balesetek tömegével, az meg megölte a valakijét, ez rosszkor volt rossz helyen... szerintem sem érdemes betervezni a jövőt.

Mindig eszembe jut, hogy ha holnap meghalnának, kinek volt jobb az élete: aki görcsösen spórol, agyal, tervez, hogy egyszer majd legyen háza meg gyereke, vagy aki élményeket gyűjt, élvezi a jelent és ahhoz alakul, változik, ami éppen van.

2020. okt. 8. 13:48
 14/26 anonim ***** válasza:
82%

Nyilván az hülyeség, ha vki pöttyre pontosan eltervezi az életét, és ha a másik egy apróságban már nem mást gondol, akkor "jajj, nem közös a jövőképünk"... pl. csak ír szetter kutya a jó, meg ilyenek.

De az alapokban sztem igenis egyezni kell, mert lesz abból közös jövő, de nagyon nyögvenyelős, feszkós. Az ilyenekre gondolok, hogy vki akar-e gyereket, ha igen, milyen vallásúnak neveli, akar-e házasságot, hol akar lakni stb. Nyilván, ha vki olyan típus, hogy most még nem tudja, oké, azzal majd kialakul. De ha én tudom, hogy nem akarok vidékre költözni, a másik meg tudja, hogy nem akar Pestre költözni, akkor az egyiknek engedni kell, és az az élete végéig meg fogja vetni emiatt a másikat, még ha tudatosan nem is akarja. Az ember csak óvatos, és igyekszik magát megkímélni az előre látható, komolyabb feszültségektől, konfliktusoktól.

Az egy szép, romantikus gondolat, hogy majd együtt kialakul egy szép jövő, ami mindkettejük számára jó, de ha már nem is passzolnak egymáshoz, akkor abból nem lesz szép és a szó nemes értelmében vett közös jövő.

2020. okt. 8. 14:27
 15/26 anonim ***** válasza:
75%

"De ha én tudom, hogy nem akarok vidékre költözni, a másik meg tudja, hogy nem akar Pestre költözni, akkor az egyiknek engedni kell, és az az élete végéig meg fogja vetni emiatt a másikat, még ha tudatosan nem is akarja."

Ezért mondom azt, hogy minél jobban egyezik a pár, annál kevesebb a kompromisszum, annál jobb a kapcsolat.

2020. okt. 8. 14:57
 16/26 anonim ***** válasza:
76%
Azért fontos, mert ha különböző dolgokat akarunk, tervezünk, akkor felesleges egymás idejét rabolni. Pl ha én gyereket akarok, de a párom nem, akkor bármennyire is szeretjük egymást, a kapcsolat nem fog máködni. Mert ha én bevállalom hogy oké, ne legyen gyerek, bennem mindig ott lesz a hiányérzet. Ha pedig ő vállalja be a gyereket miattam, annak szintén nem lesz jó vége. De nem csak gyerek-kérdés, egy csomó más olyan dolog is van, amiben egyszerűen nem lehet kompromisszumot kötni, tehát azokban egyeznie kell az elképzeléseknek.
2020. okt. 8. 15:17
 17/26 anonim ***** válasza:
82%
Ha az egyik 5 gyereket akar és vidéken akar élni, a másik meg városban gyerek nélkül, az pl. kivitelezhetetlen.
2020. okt. 8. 16:08
 18/26 anonim ***** válasza:
61%
Egy kapcsolat hogy lehetne jó közös jövőkép nélkül? Az a lényege, a megbízhatóság, a kötődés, az elköteleződés. Ha csak lébecolni akarok tervek nélkül, akkor szexelek minden héten más pasival, semmi szükség egy olyan párra, aki holnap vagy ott van, vagy nem.
2020. okt. 9. 01:33
 19/26 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom, hogy a folyamatos tervezés és lébecolás közt is van egy járható út. Ha én azt írom, hogy nem kell állandóan jövőt tervezni, nem a totál passzivitásra gondolok, egyik szélsőségre, nem másik szélsőséggel válaszolok. Most nem azért, de együdállóként mi az istenért tervezzek gyereket? Lelki felkészültség kell ahhoz, hogy gyerekünk legyen. Normális embereknél nem úgy működik, hogy most azonnal gyereket akarok. Ezzel neki ártanátok, mert így nem lesztek felkészülve rá. Egy élőlénynek adtok életet, ezért nagyon fontos, hogy ne azért akarjatok gyereket, mert jó ezzel pózolni facebookon, instagramon és várni a szép lájkokat, gratuláló kommenteket. Lelki felkészültség, és szeretetteljes kapcsolatnak kéne előtte kialakulnia. Hogyha azért szeretitek a másikat, mert szeretitek az ő puszta jelenlétét mindenfajta hátsó szándék nélkül, onnantól érdemes gyereket vállalni, hogyha szeretnétek azt, hogy egészséges lelkületű gyereketek legyen.
2020. okt. 9. 06:57
 20/26 anonim ***** válasza:
76%
19: nem arról volt szó, hogy vki most azonnal akar gyereket, hanem azt, hogy tudja, hogy MAJD akar gyereket, mert ő így lenne boldog. Nagyon szép, romcsi gondolat, hogy jaj, kiismerjük egymást, és akkortól érdemes... de ha a másik meg tudja, hogy ő SOHA nem fog akarni gyereket... nem érdemes ezt az elején megbeszélni? Vagy lényeg az, hogy a másik hódoljon be neked, ha esetleg nem egyezik az elgondolásotok? Abba nem gondolsz bele, hogy működhet sok minden egy kapcsolatban, de attól még lehet, hogy kardinális kérdésekben tök máshogy gondolkodtak, és ez csak problémákat okozhat később.
2020. okt. 9. 08:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!