Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben hogyan oszlana meg a vagyon válásnál?
Alap infók :
Házasok vagyunk
Házasság előtt nekem volt saját lakásom már, ahol laktunk, és eladtuk (22 millióft)
Házasság alatt vettünk másik (nagyobb) lakást, amihez nem kértem pénzt a feleségemtől, de adtuk az autót amit ő vett, abból csináltattuk a nyílászárókat (1 millió Ft) (a mostani lakás kb 30 millió Ft, a két lakás közti különbözetet kipótoltam, és az én nevemen van a lakás)
Külön kasszán vagyunk, neki van kb 3 millió Ft megtakarítása, nekem kB 16 millió Ft . (Rezsit, kaját stb mindig én fizetem, neki sokmindenre nem kell költeni csak amire kedve van vagy akar magának vagy a gyerekeknek de ha kér valamit mindig megveszem)
Autónk van, amit én vettem, nevemen van, nem nagy érték, kb 500e Ft.
2 gyermekünk van, kiskorúak
#6 nak. A nagyobbik gyerekünk fél éves korától vissza tudott menni dolgozni, amikor már babakaját is kaphatott a baba, meg tudtuk oldani, mert én otthon dolgoztam.
Próbáltunk lenni közös kasszán is de abból mindig viták voltak, ezért a bevásárlásokat én intézem, ő megírja, hogy mi kell és megveszem, vagy otthonra megrendeljük, főzés is olyan, hogy vagy én főzök vagy ő főz vagy rendelünk valamit ilyen dolgokból sosem csináltunk vitát. Házimunkákban is megosztjuk a feladatokat. Neki olyan kiadásai vannak csak amik magának szükséges dolgok pl drogériából vagy a gyerekeknek ha kell valami ruha ő megy el velük megvenni stb, a fizuja nagyrésze megmarad, így tud eltenni. (pontosan nem tudom mennyi van neki, különösebben nem izgat, nagyjából ennyit mondott, hogy van.) Nyaralni vagy utazni is mindig én szoktam menni a gyerekekkel, mert neki nincs kedve jönni, ő külön szokott velük programokra menni, közösen rég voltunk.
A lakást nem akarnám eladni igazából, mert ha költözés lenne, valószínűleg új suliba kellene menniük a gyerekeknek, itt vannak a barátaik stb. Ami megtakarításom van nekik gyűjtöm, hogy ha úgy alakul majd idővel, ne 0 ról induljanak. Ha viszont válás lenne, a mostani lakást iratnám a nevükre, de akkor nekem is kellene valami lakást venni, arra önerőnek jó a megtakarításom, viszont akkor meg nem tudnám majd őket induló összeggel támogatni, ha majd "kirepülnek",csak akkor tudnának saját lakást venni, ha eladják majd a mostanit, és annak az árából, viszont akkor meg a feleségem lesz függőben, hogy nincs hova mennie. (Még azért lenne pár év amire a gyerekeknek saját lakásra lenne szükségük addig mindenképp teszek félre.)
"Szomorú igazság, de ez van. a régi gyerektől eltávolodsz és nem fogsz nekik házra gyűjteni, ez szinte 90%-ban így lesz..ha ennyire számít a pénz, a legolcsóbb ha nem válasz el, ha mégis szereted a gyereked, már most vegyél nekik a nevükre valami ingóságot, még ha hazsonélvezettel is, mert az tuti, hogy onnantól hogy új családod lesz, a régi fokozatosan kiszorul...sajnos a szereteted irántuk el fog múlni pont úgy ahogy most a nejed iránt"
Én is ezt tapasztaltam a környezetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!