Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen esetben hogyan oszlana...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen esetben hogyan oszlana meg a vagyon válásnál?

Figyelt kérdés

Alap infók :

Házasok vagyunk

Házasság előtt nekem volt saját lakásom már, ahol laktunk, és eladtuk (22 millióft)

Házasság alatt vettünk másik (nagyobb) lakást, amihez nem kértem pénzt a feleségemtől, de adtuk az autót amit ő vett, abból csináltattuk a nyílászárókat (1 millió Ft) (a mostani lakás kb 30 millió Ft, a két lakás közti különbözetet kipótoltam, és az én nevemen van a lakás)

Külön kasszán vagyunk, neki van kb 3 millió Ft megtakarítása, nekem kB 16 millió Ft . (Rezsit, kaját stb mindig én fizetem, neki sokmindenre nem kell költeni csak amire kedve van vagy akar magának vagy a gyerekeknek de ha kér valamit mindig megveszem)

Autónk van, amit én vettem, nevemen van, nem nagy érték, kb 500e Ft.

2 gyermekünk van, kiskorúak

2020. szept. 16. 07:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
82%
#5: mindegy a gyes. Nehogy már azért szívja meg, mert neveli a TE gyereked. Ha te lettél volna gyesen, neked sem ennyi penzed lenne.
2020. szept. 16. 09:33
 12/25 anonim ***** válasza:
2020. szept. 16. 09:38
 13/25 A kérdező kommentje:

#6 nak. A nagyobbik gyerekünk fél éves korától vissza tudott menni dolgozni, amikor már babakaját is kaphatott a baba, meg tudtuk oldani, mert én otthon dolgoztam.

Próbáltunk lenni közös kasszán is de abból mindig viták voltak, ezért a bevásárlásokat én intézem, ő megírja, hogy mi kell és megveszem, vagy otthonra megrendeljük, főzés is olyan, hogy vagy én főzök vagy ő főz vagy rendelünk valamit ilyen dolgokból sosem csináltunk vitát. Házimunkákban is megosztjuk a feladatokat. Neki olyan kiadásai vannak csak amik magának szükséges dolgok pl drogériából vagy a gyerekeknek ha kell valami ruha ő megy el velük megvenni stb, a fizuja nagyrésze megmarad, így tud eltenni. (pontosan nem tudom mennyi van neki, különösebben nem izgat, nagyjából ennyit mondott, hogy van.) Nyaralni vagy utazni is mindig én szoktam menni a gyerekekkel, mert neki nincs kedve jönni, ő külön szokott velük programokra menni, közösen rég voltunk.

A lakást nem akarnám eladni igazából, mert ha költözés lenne, valószínűleg új suliba kellene menniük a gyerekeknek, itt vannak a barátaik stb. Ami megtakarításom van nekik gyűjtöm, hogy ha úgy alakul majd idővel, ne 0 ról induljanak. Ha viszont válás lenne, a mostani lakást iratnám a nevükre, de akkor nekem is kellene valami lakást venni, arra önerőnek jó a megtakarításom, viszont akkor meg nem tudnám majd őket induló összeggel támogatni, ha majd "kirepülnek",csak akkor tudnának saját lakást venni, ha eladják majd a mostanit, és annak az árából, viszont akkor meg a feleségem lesz függőben, hogy nincs hova mennie. (Még azért lenne pár év amire a gyerekeknek saját lakásra lenne szükségük addig mindenképp teszek félre.)

2020. szept. 16. 09:44
 14/25 anonim ***** válasza:
62%
miért váltok? Ki akar menni te vagy ő?
2020. szept. 16. 09:55
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Nézd. Akkor is közös van jogilag.
2020. szept. 16. 09:59
 16/25 anonim ***** válasza:
43%
szerintem jól hangozna, ha az asszony tartsa el magát, bár megjegyzem, a gyerekek miatt igenis hátrányos helyzetben van, a jólfizető munkák közül kiesik. De tegyük fel te tényleg a két gyereknek gyűjtöd a pénzt. Hát elárulom, hogy ebből semmi sem lesz. A szokásos rend: válás, válás után mindenkinek új feleség, férj, onnan új gyerekek. Azokat is tartani kell, azokat is el kell indítani az életben, azokkal is lehet betegség baleset, sok kiadás ergo a végén, miután rájönnek hogy ez nem megy, a régi gyerekek többségét leszarja az apja és az újra koncentrál. Szomorú igazság, de ez van. a régi gyerektől eltávolodsz és nem fogsz nekik házra gyűjteni, ez szinte 90%-ban így lesz..ha ennyire számít a pénz, a legolcsóbb ha nem válasz el, ha mégis szereted a gyereked, már most vegyél nekik a nevükre valami ingóságot, még ha hazsonélvezettel is, mert az tuti, hogy onnantól hogy új családod lesz, a régi fokozatosan kiszorul...sajnos a szereteted irántuk el fog múlni pont úgy ahogy most a nejed iránt
2020. szept. 16. 10:37
 17/25 anonim ***** válasza:
71%

"Szomorú igazság, de ez van. a régi gyerektől eltávolodsz és nem fogsz nekik házra gyűjteni, ez szinte 90%-ban így lesz..ha ennyire számít a pénz, a legolcsóbb ha nem válasz el, ha mégis szereted a gyereked, már most vegyél nekik a nevükre valami ingóságot, még ha hazsonélvezettel is, mert az tuti, hogy onnantól hogy új családod lesz, a régi fokozatosan kiszorul...sajnos a szereteted irántuk el fog múlni pont úgy ahogy most a nejed iránt"

Én is ezt tapasztaltam a környezetemben.

2020. szept. 16. 10:52
 18/25 anonim ***** válasza:
35%
Hát barátom a megosztás: ha 5 évnél hosszabb ideig állt fent a házasság akkor fele-fele mindenből + jövedelmed 1/3-a gyerektartás. Csak néhány speciális eset van ami házastársi különvagyont képez (öröklés, szűlöktől kapott ajándék stb.).
2020. szept. 16. 10:54
 19/25 anonim ***** válasza:
67%
Írják páran, hogy "közös", de ez csak a házasság alatt szerzettre vonatkozik. Ami előtte is a tiéd volt az most is a tiéd maradt. Az a 22 milliós lakás, vagy annak az értéke. Azt nem vehetik el tőled.
2020. szept. 16. 11:00
 20/25 A kérdező kommentje:
Ő akar válni, elhidegültünk egymástól. Pár éve tudom, hogy megcsal(t). Én nem csaltam meg sosem. Szex egy jó ideje nincs köztünk, nem is akarja, hogy vele aludjak, külön szobában alszunk. Próbálok felé nyitni, de elutasít. Én nem valószínű, hogy újra akarnék házasodni, de a gyerekek miatt válni sem szeretnék, mert tudom, hogy az nekik nem lenne optimális, de valószínűleg meg fog történni előbb utóbb, még a részleteket nem beszéltük meg.
2020. szept. 16. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!