Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Társkeresőkön a 160-170 cm-es nők hány kg-os súlytól számítanak molettnek, meddig számítanak néhány kiló plusszosnak, hány kilóig átlagosnak? 170-180 centis férfiak hány kg-tól mackós alkatúak, meddig átlagosak, meddig néhány kiló plusszosak?
Hát a franc se tudja, azt tudom, hogy ezzel a testalkattal állandóan koslatott utánam valaki. Így ismertem meg életem párját is.
Meglepően mind vékonynak mondtak engem.
Gyerekkoromban mandulaműtét után rengeteget küzdöttem a túlsúlyommal, voltam 113 kg is. Na az már rossz volt. Normális nőies alkatom 90től van.
A testzsírra nem tudok mit mondani, sosem mérte senki. Én a combra és csípőre hízós típus vagyok.
Igen, így abszolút jól érzem magam, ez olyan optimális. Még ünnepek után kis plusz is belefér :D
Izomra pedig : zömmel én fizikai munkát végzek, elég durvát ( 20+ kg fej fölé emelése órákon keresztül), de sportolni a kisgyerekem mellett nincs sajnos időm.
A lényeg ne kenődjön el senki, simán lehet, hogy másnak is ez áll jól, ami BMI szerint már túlsúly :)
A női oldalt tudom megválaszolni.
160-170 cmhez 25 alatti lányon átlagos a 45-55 kiló, 25-35 közötti nőn átlagos az 55-65 közötti súly, 35 felett átlagos a 65-75 kiló.
Pár kiló plusz mindegyikhez +10 alatt
Molett mindegyikhez +10 felett
A kisebb súlyokat alacsonyabb magassággal párosítsd!
Attól, hogy valami átlagos, még nem azt jelenti, hogy egészséges, vagy optimális! 35 felett a legtöbb ember(férfiak is) túlsúlyosak!
Én 169 centi és 55 kiló vagyok, és kb 5 kiló zsírfelesleg van a combomon, fenekemen, az izmaim meg teljesen eltűntek a karanténosdi alatt. 169 cmel, 48 kilóval néztem ki egészséges, izmos, vékony modellalkatnak.
Elég beteg gondolkodásuk van itt embereknek.
170 cm magas vagyok, 62 kiló és VÉKONY, semmi felesleg nincsen sehol. Edzek már 3,5 éve, ezért kerek fenekem és formás combom van.
Voltam 48-50 kilós én is, de úgy pálcika voltam.
De van, csak nem több kiló:)
Szép, feszes testem volt, formás kerek fenekem, vékony combom, iszonyú alacsony testzsírom, lehetett látni, hol feszül a combizmom, a vádlim, a karomon mindent és kockás volt a hasam, durván, ha feszítettem. Valamennyi izom van mindig a legvékonyabb anorexiás 35 kilós emberen is, hiszen az mozgatja a testét, nemhogy egy 48 kilóson!
Ha majd 4 éve edzel, biztos nagyon alacsony a testzsírod és nem átlagos az alakod! A legtöbb ember nem edz 4 éve, a mezei néha mozgok néha nem emberek testalkatáról beszéltem, nem a fitnessguruk és testépítők alakjáról, akiken 5x annyi izom van, és negyed annyi zsír, mint egy átlagos emberen!
Mekkora a ruhaméreted vékonyként? Nekem 48 kilóval XS volt, a nadrág(32-34).
Most 55 kilóval S-M a legtöbb helyen, H&Mben, ahol nagy méretek vannak, ahol a 70 kilós-160cmes anyámon, aki sosem edzett és olyan, mint egy torta, bő az Ses, ott most 32-34es kell nekem, korábban meg minden nagy volt.
Stradi, Mango, Zara, Bershka az én korosztályom mérvadója méretügyileg, ott most ilyen méretekkel átlagos vagyok S-M.
Felettem van L-XL, alattam meg XS-XXS.
Hogy lenne már átlag alkat az S-es méret? Az az M, vagyis a közepes. L méret pedig a large szóból ered, nem véletlen hosszabb is. Nem F mint Fat!
Egy magasabb ember, akkor is ha nő, természetes, hogy erősebb, szélesebb csontozattal rendelkezik, mint egy alacsonyabb. Szélesebb váll, szélesebb csípő, vastagabb comb, stb. Beteg egy világ, ahol valaki 180 centivel akkora ruhát hord, mint aki 160.
70 kg és 70 kg között is lehet óriási különbség, azonos magasság mellett is. Nem mindegy az izom aránya, és hogy hol van plusz. Tipikus példa erre a barátnőm és én. Hasonló magasság, hasonló súly. Neki alma alkata van: erősebb derék, nagy cicik, laposabb fenèk, de bomba lábak. Nekem körte: kisebb cici, kerekebb csípő és fenék, de vastag combok. Szoktunk együtt vásárolni. Ami neki jól áll, abban nekem akkora a se.ggem, mint egy tank, és semmi mellem. Ami nekem áll jól, abban ő kimondottan vállasnak, nagydarabnak látszik.
A kérdező helyében nem foglalkoznék a számokkal. Kérj friss, egész alakos fotókat, persze ruhában, találkozás előtt videó hívás, utána randi. Aztán eldöntöd, hogy tetszik, nem tetszik, neked kövér, vagy nem kövér.
Azért annyira nem szubjektív a téma, hogy bárki számára valóság legyen az, hogy 55 kiló melett már duci egy nő, vagy, hogy ~170 centihez 48 kilós nőnek sportos, izmos alkata van. Ezek abszurd kijelentések.
És igen, 70 és 70 kiló is van különbség, 60 és 60 között is. 60 kilósan lehet valaki puhány, löttyedt, de mondjuk mellé 170 cm-el kövér biztosan nem.
Megmondtam, hogy én pl. több, mint 3 éve edzek, és 62 kiló vagyok. Vékony vagyok, formás fenékkel. Nincs semmi frusztrációm, bámulnak az utcán a férfiak, és szerintem nincs egyetlen ember sem, aki szerint duci lennék, fogynom kéne. S-es méretem van, sőt, felsőből sokszor XS-es kell.
Írtam, hogy voltam 48 kiló is, konkrétan pálcika voltam. És szerintem az már simán már az anorexiás alkat határát súrolja kb. mindenkinél. Van egy varátnőm, aki 160 cm-es magassághoz 48 kiló, és ő is úgy néz ki, hogy vagy félkész tininek nézik, vagy azt hiszik, hogy beteg, pedig eszik rendesen és mozog is.
Lényeg: elfogadom, hogy ízlés dolga, de azért egyfelől VALAMENNYI objektivitás azért van benne, másrészt pedig óriási marhaság meghúzni a határt, hogy ennyi és annyi kiló felett már biztos dagadt, főleg, hogy egyesek 55-60 környékén már meghúzzák. :D Látvány alapján határt szabni logikusabb, valósabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!