Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki 3 hónapig többször ír valakinek ,zaklatásként feljelenthető, mit lehet kapni olyanért?
Egyrészt az írás tartalmától függ, másrészt a céljától (ártó szándékú, fenyegető, társadalomra veszélyes szándék, stb.) harmadrészt olyan mértékű kell legyen a zavarás, ami mindennapi életed folytatásában (pl. alvás, munkába járás) súlyosan akadályoz.
De hiába ír valaki napi 80 SMS-t, még mindig mondhatják, hogy mért nem szüntetted meg azt a számot.
Rengeteg dokumentumriport készült olyan nőkkel, akiket évek óta súlyosan fenyegetnek, zsarolnak, zaklatnak, autójukat megrongálják a zaklatók, tárgyakat hagynak a lakásuk előtt, leselkednek be utánuk az ablakon, stb., mégsem tesz semmit a rendőrség.
Még azok a nők is, akiket megcsonkítottak, vagy meg akartak ölni, majdnem halálra vertek, védtelenül vannak, vagy éppen őket korlátozza a rendőrség, nem azt, aki ezeket elkövette ellenük.
"Pl, aki betör hozzám törvényesen megölhetem."
Ez nálunk is így van.
Hogy kerül ide a halálbüntetés? Áderről meg még nem hallottam, hogy cigány volna, de mindegy.
Én olyan büntetőügyről hallottam, ami 8000 sms és hívás után indult.
De, ha te zaklatásnak érzed tegyél feljelentést, jogos van hozzá.
De semmiképpen ne reagálj rá!
Magyar rendőrség és a zaklatás? 😂
Nincs rá kapacitás. Az arra kell, hogy négyen körbeállják a 80 éves virágárus nénit, vagy a hajléktalanokat az aluljáróban...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!