Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes lettem mit tegyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Terhes lettem mit tegyek?

Figyelt kérdés
4 hónapja vagyok együtt a barátommal, védekeztünk tablettával eddig nem is volt gond, azonban beteg lettem és nem hatott a gyógyszer az orvos szerint. Nem tudom mit tegyek, fiatalok vagyunk és nem is állunk úgy anyagilag. Nincs közös ház sem lakás, mert a szüleinknél élünk még. A barátom egyetemre jár és én pedig nem. Én dolgozok egy keveset részmunkában,de keveset fizet a barátomat támogatják a szülők, hogy a tanulásra figyeljen. Ideiglenesen csak részállásom van, mert nem úgy alakultak a dolgok ahogy kellett, de rajta vagyok a munka keresésen. A szüleim sincsenek eleresztve pénzügyileg és nem is várnám el tőlük, hogy ők segítsenek az én figyelmetlenségem miatt.Nem tudom mit kéne tennem, friss a kapcsolat nincs megfelelő háttér sem együttélés. Gondolkoztam azon, hogy elvetetem de nem tudnám végig csinálni, nagyon a szívemen viselném. Tanácsokat várok ahhoz, hogy még is mit tudnék tenni. Csak én tudok róla, ma erősítette meg az orvos. A barátom és én se akartunk még pár évig gyereket ezek miatt a tényezők miatt. Nem tudom, hogy fog reagálni de nem fog örülni. A szüleim sem és teljesen jogosan. Kérlek adjatok tanácsot nagyon megviselt ez most! 19/l 21/f

2020. júl. 29. 03:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

#9 Mondjuk úgy, hogy ott már egy megszületett és érző babát "passzolsz le", aki majd gondolkodhat felnőttkorában, hogy miért nem kellett a vérszerinti szüleinek, egyáltalán nem biztos, hogy normális nevelőszülőkhöz kerül stb stb, és ilyen helyzetben, mikor a világon SEMMI nem adott egy gyerekhez (az hogy anyámék nyakára szülök baromira nem minősül annak), akkor számomra bizony igen is a legésszerűbb, legracionálisabb döntés az abortusz, de akinek van kedve puszira kihordani és megszülni egy gyereket, kockáztatva a saját testi épségét, hogy aztán odaadja két idegennek, aki eleve jobb helyzetben van nála, hát hajrá.

Az abortusz során pedig semmiféle életkioltásrol nincs szó, főleg nem gyerekről! Ahhoz, hogy valaki meg tudjon halni, előbb élve meg kéne szülessen, arról nem beszélve, hogy egy pár hetes embrió az abortusz pillanatában annyira fejletlen, hogy nem érez fájdalmat, nincs tudata, nem képes önállóan a nő méhén kívül lélegezni és még sorolhatnám.

2020. júl. 29. 21:55
 12/14 anonim ***** válasza:

"A szülők támogatnak". Ne haragudj, de tudod mennyibe kerül egy gyerek? Ha mindent használtan veszel, az is többszázezer forint, mire berendezel egy babaszobát amiben alapdolgok vannak. A pelenka, a ruhák, az oltások (darabja 15.000.-), a szülészorvos, a kiságy, pelenkázó. Ha nem tudsz szoptatni, akkor tápszer stb.

És te nyilván nem fogsz dolgozni, ezért ezt majd a szülők fogják összedobni?

Oké, értem én, segítenek, de ez már átlépte a pofátlanság határát.

A pasid meg hiába dolgozik egyetem mellett, diákmunkából aligha tudja fedezni ezeket, plusz kettőtök (utána már hármótok) rezsijét.

Szóval kapásból 5 ember életét tettétek tönkre, kezdve a babáéval, mert nem tudtatok gumit húzni vagy védekezni.

Egyébként baromira nem gondoltad át ezt az egészet, hamarosan egyedülálló anyuka leszel.

2020. júl. 30. 10:01
 13/14 1Léna ***** válasza:

Lehetetlenség nincs csak tehetetlenség.

Az életet, elsőbbség illeti meg.

Mindent meg lehet oldani, ha van rá elképzelés, ha van rá jó szándék.

Ti felelősséget vállaltatok, közösen gondolkoztok a lehetőségeken, ez egy jó kezdet, ami lehetőséget teremt a közös gyermeketek megszületésére.

Ne nyugtalankodj a holnap miatt. Megvan minden napnak a maga baja.

Senkinek nem volt még tökéletes élete. Mindenkinek vannak problémái. Az élet mindig újabb és újabb váratlan helyzetet hoz elénk.

Ez a helyes hozzáállás, amit éppen tesztek, nem elmenekültök, hanem közösen szembe néztek vele. Közösen megoldást találtok.

Ma már mindenki számára elérhető ismertetők vannak a magzatfejlődésről, a fogantatás pillanatától, a megszületésig. Arról is, hogy mikor kezdünk érezni, mozogni. Ahogyan két sejtből, egy emberré válunk, az egy csoda.

2020. júl. 31. 22:16
 14/14 A kérdező kommentje:
Kedves #12! Nem fogok azért abortuszra menni mert valami számodra pofátlanság, az én szüleim támogatni fognak minket amiben csak tudnak,de nem ők fogják állni az egészet. Természetesen amíg nem leszek olyan helyzetben dolgozni fogok én is.Azt én sem szerettem volna, hogy a szüleim nyakára kelljen majd szülnöm, ők mondták azt ,hogy nem szeretnék ha elvetetném a babát és a párom is ellenezte. Az pedig, hogy egyedülálló anyuka leszek majd sem érdekel, sok egyedülálló anya van és még is megtudták oldani a gondjaikat. Inkább leszek egyedülálló anya és dolgozom majd halálra magam a gyerekemért mint sem, hogy elvegyem az életét.Pánikba estem a kérdés kiírása napján, a vetetés nem volt már akkor sem opció fejben, csupán megnyugtató tanácsokat vártam. Meg is kaptam, innen is a családom és a párom részéről is a megnyugtatást.Azóta elmúlt a párom részéről is a pánik és már boldogabban áll a babatémához, csak gyorsan jött neki is.
2020. aug. 1. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!