Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes lettem mit tegyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Terhes lettem mit tegyek?

Figyelt kérdés
4 hónapja vagyok együtt a barátommal, védekeztünk tablettával eddig nem is volt gond, azonban beteg lettem és nem hatott a gyógyszer az orvos szerint. Nem tudom mit tegyek, fiatalok vagyunk és nem is állunk úgy anyagilag. Nincs közös ház sem lakás, mert a szüleinknél élünk még. A barátom egyetemre jár és én pedig nem. Én dolgozok egy keveset részmunkában,de keveset fizet a barátomat támogatják a szülők, hogy a tanulásra figyeljen. Ideiglenesen csak részállásom van, mert nem úgy alakultak a dolgok ahogy kellett, de rajta vagyok a munka keresésen. A szüleim sincsenek eleresztve pénzügyileg és nem is várnám el tőlük, hogy ők segítsenek az én figyelmetlenségem miatt.Nem tudom mit kéne tennem, friss a kapcsolat nincs megfelelő háttér sem együttélés. Gondolkoztam azon, hogy elvetetem de nem tudnám végig csinálni, nagyon a szívemen viselném. Tanácsokat várok ahhoz, hogy még is mit tudnék tenni. Csak én tudok róla, ma erősítette meg az orvos. A barátom és én se akartunk még pár évig gyereket ezek miatt a tényezők miatt. Nem tudom, hogy fog reagálni de nem fog örülni. A szüleim sem és teljesen jogosan. Kérlek adjatok tanácsot nagyon megviselt ez most! 19/l 21/f

2020. júl. 29. 03:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
37%
Szüld meg és add örökbe. Így megölni sem kell, de felnevelni sem. Tudom ez erősen hat és lényegre törően írtam le, de ez a szitu. Így jár a legjobban mindenki jelenleg.
2020. júl. 29. 05:13
 2/14 anonim ***** válasza:
73%
Én sem öltem meg, ma már 26 éves, egyetemre jár, mi nem haltunk éhen, dolgozom, van ház (pedig mélyebbről indultunk, mint ti vagytok most) és ennyi. Attól mert gyerek lett, még nél ment tönkre az életünk. Együtt vagyunk, lettek tesók is, így kerek minden. Nincs lehetetlen.
2020. júl. 29. 05:35
 3/14 anonim ***** válasza:
90%

Ne itt szavaztasd meg, hanem a barátoddal ÉS a szüleiddel beszéld meg. Itt egy csomó troll van, akik élvezettel rúgnak ilyenkor bele a kérdezőbe.

Az, hogy sajnálod elvetetni, elég motivációt adhat ahhoz, hogy tegyél magadért, lásd kettes válaszoló. Ha meg akarod tartani, akkor megszülöd, a pasid és/vagy a családod/ja támogat anyagilag és érzelmileg. Ez a jó eset. Ha a pasid nem kíván ebben részt venni, gyerektartás akkor is jár, bár a falnak nem fogsz tőle menni, ha egyetemista... de a semminél több. A gyerek mellett tanulsz valami szakmát ha esetleg nincs, aztán mész vissza dolgozni, hogy mihamarabb a saját lábadra állj. Nem egyszerű, le kell mondani sok mindenről, de megcsinálható. Magam az első gyerekemet várom, tapasztalatból azt mondanám, hogy kárpótolna mindenért.

Baj akkor van, ha a pasid lelép, és anyudék sem túl együttműködőek, akkor át kell gondolni az egyéb opciókat sajnos.

2020. júl. 29. 06:12
 4/14 anonim ***** válasza:
94%

Így van, először is nem nekünk kell eldönteni, le kell ülnöd a szülőkkel, a barátoddal és alaposan átbeszélni mindenkivel a családban.

Én alapvetően annak a híve vagyok, hogy ha egy mód van rá, akkor ne vetesd el, de ha nagyon nem alkalmasak a körülmények és legfőképpen te magad sem érzed belül, hogy képes lennél rá, hogy felneveld, akkora azt is meg kell bfontolni... de inkább ne a felé menj... Főleg nem hirtelen elhatározásból.

2020. júl. 29. 08:59
 5/14 anonim ***** válasza:
55%
Ahogy a 3-as is írta. Lehet, hogy jól állnak hozzá a babához a szüleid vagy barátodé. Más meg annyira unokát akar, na tessék, most itt van. Egyedül nem fog menni a felnevelés, mert ki vigyáz rá, meg kereseted sem igen lesz eleinte sok. Ha tényleg nem áll melletted senki, akkor megfontolnám, hogy kell-e ez a kapcsolat neked, és nem tartanám meg, mert nincsből nem lehet gyereket nevelni. Az örökbeadás szép gondolat, de ritkán fogadja jól a gyerek, hogy "eldobták", akkor is, ha neki így jobb ezerszer, mert szerető családba kerül, ill. neked is nagyon rossz lenne, hogy látod, de nem nevelheted.
2020. júl. 29. 09:02
 6/14 anonim ***** válasza:
76%

En abortuszra mentem.

Es nem bantameg ,🙂

Azota van 3 szep es okos gyerekem akik akkor fogantak mikor nekunk jo volt.

Aki az orokbe adasra szavaz... te aki 9 honapog a testedben novo gyereket orokba adod hogy hogy nem rokkantal bele lelkileg??? Ez kegyetlenebb mint az abortusz. Jobban tonkre tesz lelkileg mint ha abortalod. Mert egesz eletedben tudni dogod h a gyereked szenved amiatt h nem kellettel neki, ezzel egyutt tudnal elni?

2020. júl. 29. 09:46
 7/14 anonim ***** válasza:
89%

Első körben a barátoddal kell megbeszélned. De se munkád, se lakásod, se háttered. A pasi egyetemre jár, nem fogja abbahagyni hogy elmenjen gyári munkásnak és fizesse az albérletet, aztán nyomorogjatok életetek végéig. 0 munkaviszonnyal semmit nem kapsz a gyerekre, nem fogjátok tudni eltartani magatokat. A szülőket meg ilyen szinten nem lehet lehúzni, szóval mi a kérdés?

De valószínű ha megtartanàd, akkor a pasi lelécelne, elég fiatalok vagytok plusz friss a kapcsolat, maximum a gyerektartásért kubcsoroghatnál, de amíg tanul, addig az is bukó.

2020. júl. 29. 10:35
 8/14 anonim ***** válasza:
71%
Fiatalok vagytok, csak 4 hónapos a kapcsolat, se munka, se pénz, se külön lakhatás, se együttélés, se semmi, ami szükséges egy gyerek felneveléséhez, szóval itt nem igazán van kérdés, az abortusz a helyes döntés. Vagy ha van lelki erőd, akkor örökbeadás, bár szvsz az a lehető legkegyetlenebb opció.
2020. júl. 29. 15:31
 9/14 anonim ***** válasza:
28%
Hogy lenne az örökbeadás kegyetlenebb, mint a saját leendő gyermeked életének kioltása? Helyes döntesnek nem nevezném, max kényelmesnek.
2020. júl. 29. 17:22
 10/14 A kérdező kommentje:
Megbeszéltem velük, a szülők támogatnak bár nem örülnek. A barátom kiakadt nagyon és sírt is de azt mondta, hogy megoldjuk és dolgozni fog az egyetem mellett, addig lakhatunk a szüleinél a babával. <3
2020. júl. 29. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!