Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire szóltok bele a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire szóltok bele a párotok gyerekének nevelésébe?

Figyelt kérdés
Barátomnak van egy 10 éves kislánya, akit ő, pontosabban mi nevelünk. Az édesanya egy bizonyos vallási szekta tagjává vált és teljesen elvesztette a realitásérzékét. Párommal november óta vagyunk együtt, januárban összeköltöztünk, majd jött a vírus. Én itthonról dolgoztam hónapokig, barátomnak be kellett végig járnia, ezért a lánya velem volt itthon. A munkám végeztével mindennap leültem vele tanulni, segítettem neki a feladott leckéjében. Szeretem őt is és a legjobbakat akarom neki. Szabadidejében mint minden gyerek, sokat számítógépezik, nyomkodja a telefonját. Nem szoktam minden percben a sarkában állni, hogy mit csinál, de egyszer vittem be neki gyümölcsöt és láttam, hogy nézett egy videót youtube-on, ami szerintem nem neki való (konkrétan egy lány beszélt benne róla, hogy szexmunkából milyen jól megél). Nem szóltam semmit ekkor, hanem én is megnéztem a teljes videót, majd utána mondtam neki, hogy üljünk le beszélgetni, ahol elmondta, hogy a barátnői küldték neki ezt a videót. Elmagyaráztam neki, hogy ez nem a normalitás, ne ezt tekintse követendő példának az életben és mondtam, hogy az intereneten is vannak kifejezetten ismeretterjesztő videók, írások, sokkal hasznosabb lenne, ha azokat nézné, nagyon szívesen mutatok neki ilyeneket. Minderre az volt a válasza, hogy nem vagyok az anyja, ne szóljak bele ilyenekbe. Ahogy hazajött a barátom, neki is elmondtam mi történt, az volt a reakciója, hogy ezt majd ő megbeszéli a lányával, nem nekem kellett volna. Szerintem semmi rosszat nem tettem, tényleg csak a kislány érdekében tettem mindezt.
2020. júl. 22. 18:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre azt gondoltam, megint valami tipikus hülyeség, amit az új nő fúj fel, de...

Ebben a helyzetben teljesen igazad van.

Jót akartál, és vannak dolgok, amikkel nem kell megvárni, míg hazáér apu, mert jobb közbeavatkozni, és normálisan elmagyarázni a dolgokat, jelen helyzetben ez indokolt volt.

Nekem is 10 éves a legnagyobb lányom, nem a mostani páromtól van.

Ha az apjánál ilyen jellegű dolog történne, inkább örülnék, ha a felesége észreveszi, és beszélget vele erről.

2020. júl. 22. 18:39
 2/17 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem sem neked kellett volna..
2020. júl. 22. 18:40
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit írok, hogy az se a te feladatod, hogy felügyeld, tanulj vele, mosd a bugyijàt, elé tedd a főtt ételt...
2020. júl. 22. 18:45
 4/17 A kérdező kommentje:
Amikor összejöttem a párommal, akkor elfogadtam azt, hogy van neki egy gyermeke. Természetes dolog, hogy amiben csak tudok segítek neki, nem szeretném, ha gonosz mostohaként kezelne. Vagy szerinted a főtt ételből egyek én és a párom, a gyerek meg nézze az üres tányért, a ruháit meg hagyjam benne a szennyeskosárban és legyen a gyerek koszos ruhában? Nem hiszem, hogy ezt komolyan gondoltad.
2020. júl. 22. 18:58
 5/17 anonim ***** válasza:
52%

*Szabadidejében mint minden gyerek, sokat számítógépezik,

Hibás gondolkodás.De nagyon. 10 éves gyereknél heti max.2-3 óra összesen engedélyezett a számítógépnél.

2020. júl. 22. 18:58
 6/17 anonim ***** válasza:
30%

Neked semmi köze a kölykéhez. Nem vagy az anyja. Amúgy tényleg ez volt a legjobb pasi a környéken? Egy 10 éves gyerekkel meg szektás exanyucival???!

NEM a te gyereked, ergo semmi közöd hozzá. Sem szeretned sem nevelned nem kell.

2020. júl. 22. 19:00
 7/17 anonim ***** válasza:
13%
4 Erőltetsz valamit, ami nem szívből jön. Ezt érzi a gyerek, és érezni az írásodból is.Még akkor is ha kamu az írásod.
2020. júl. 22. 19:00
 8/17 A kérdező kommentje:
Megnézném azt a gyereket, aki heti 2-3 óra számítógépezéssel a távoktatásban részt tudott venni vagy épp hogy tartja a kapcsolatot a társaival. Úgy gondolom az apjával egyetértésben, hogy ameddig nem megy más tevékenység rovására, addig nincs vele gond, nyilván nem engedjük neki, hogy egész nap a gép előtt üljön.
2020. júl. 22. 19:02
 9/17 A kérdező kommentje:
Az anyuka nem volt mindig ilyen, kapcsolatuk utolsó évében hülyült meg. Nem volt szempont párválasztásnál, hogy ne legyen gyereke, nagyon szeretem a gyerekeket. Szerintem amióta együtt lakunk én is felelőséggel tartozom iránta. Abszolút szívből csinálom, nem teherként élem meg. Kifejezetten jó a kapcsolatunk a lánnyal, ezért is esett rosszul, hogy támadásnak élte meg az egészet, pedig csak az ő érdekében tettem mindezt.
2020. júl. 22. 19:06
 10/17 anonim ***** válasza:
50%

8 A távoktatás is más, és a szabadidő is.

Most a vírus miatt volt távoktatás. A gépet ki is lehet kapcsolni ám, és a szg.függő gyereket le is lehet hozni a függésről. Már ha akarja a szülő.

Szülő által szürt netezés-hallottál már róla? Amikor a szülő szűri, hogy a gyerek mit tehet.

És ha kell nyáron-mint most kihuzza neki a net-et. 1-2 napig van cirkusz, utána önkéntelenül elkezd olvasni, ujra játszani, rajzolni.

Ne akard megmagyarázni, hogy az jó, hogy nyáron egy 10 éves gyerek órákat tölt el a szg-el.

2020. júl. 22. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!