Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a hagyományos családmodellről?
Esetleg valami köztes dologként fogadnám el, pl. úgy, hogy otthon maradok a gyerekkel, de otthonról dolgozom. A hagyományos értelemtől Isten mentsen meg, erre nagyon jó példa a Tess-Egy tisztanő c. regény és film.
Aki nagyon unja az agyát, itt van a pdf verziója:
Vagy a film:
1979-es verzió
2008-as minisorozat:
Persze #9!
Ha nincs tiszta, vasalt ruha és meleg étel, akkor a T. férj olajon is van. Mert az ugye alapvető dolog, hogy a nejed a szexben kívül az anyád lesz.
A hagyományos családmodell ott bukik meg, hogy a nők is dolgoznak. Szerintem nagyon kevés férfi tudná ma Magyarosrszágon vállalni a tradicionális modellt anyagilag, mert nem átlagbért kell ahhoz keresni, hogy egy nem dolgozó nő fizetését is megkeresse egész életén át + a gyerekeket is egyedül tartsa el.
A régi modell nagyon kényelmes a "férfiaknak" (a nő kiszolgálja őket, mint egy gyereket), de ezt inkább már potyázásnak, pofátlanságnak nevezném.
Elavult.
Írták, hogy mára elérték, hogy a nőnek dolgozni kelljen a megélhetésért.
Nos, régen sem volt minden család gazdag, volt, akik kifejezetten a nyomorban éltek. Nem élt mindenki fényesen egy keresetből régen sem, ahogy gabona sem mindig termett elég.
Ráadásul én nőként örülök, hogy feszegethetem a határaimat, és megláthatom, mire vagyok képes.
Ez egészen jól megy, hiszen már van egy diplomám, és egyetemen kívül is tudásra tettem szert. Az egyik hobbimban már elég magas szinten gondolom magam, de azt is szeretném iskolai keretek között tanulni, és megszerezni a hozzátartozó szakmát.
Nem tudnám úgy elképzelni magam, hogy a legnagyobb kihívás az legyen az életemben, hogy a bugyikkal vagy a felsőkkel kezdjem a vasalást...
A nő miért ülne otthon? Az hol lenne igazság a férfiakkal szemben?
Na de a kérdésre: így néz ki egy teljes élet. Boldog házasság, ügyes gyermekek, szép otthon, béke és szeretet. Szerintem jobbat senki nem kívánhat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!