Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha én a párommal ellentétben korainak érzem az összeköltözést?
A barátom késznek érzi a párkapcsolatunkat a közös albérletbe való összeköltözésre. Ő nagyon lelkes, én viszont kételkedem abban hogy helyes döntés-e.
Tény, hogy harmonikus a kapcsolatunk, nincsenek nézet eltérések sem. Imádjuk egymást és intimitás terén sem lehet okom a panaszra.
Viszont korainak érzem az összeköltözést (1,5 éve vagyunk együtt). Hisz minek sietessük.
Én élvezem a randizgatást magát. Másrészt anyagilag nagyon megterhelő lenne az összeköltözés. Inkább sporolnék meg.
De ő úgy érzi hogy az összeköltözés a helyes út, már 4 hónapja győzköd
Adjam be a derekam annak ellenére hogy nem tartom jó ötletnek?
25 vagyok a párom 29.
Ő már évek óta dolgozik, én frissdiplomásként állást keresek. Egyikünk sem élt albérlet (korábban kollégiumban éltem, ő mindvégig szülőkkel).
Szóval nekem még nincs fix állásom, szóval anyagi biztonság részemről nem jött létre. Párom részéről ez rendelkezésre áll.
Már átbeszéltük, hogy az anyagiak, a házimunka és az életmód hogy lenne. Tehát nem hirtelen ötletről van szó.
A párom mindig süt, főz ha találkozunk. Abszolute nyitottan áll a közös élethez.
Viszont én még halasztanám a dolgot. Inkább később mint túl korán.
Idegességgel tölt el a gondolat. Megfelelési kényszerem van.
11.
Családot, gyerekeket van egy tippem, hogy nem mostanában szeretnél.
Párom se tervez gyermeket 4 éven belül.
Miért ne lenne megfelelési kényszer? Hát persze hogy van, hisz bizonyítási vágy mindenkiben van és szeretné boldoggá tenni a párját
Bocs, de szerintem ha másfél év után nem vagy kész az összeköltözésre, akkor azért tökéletes kapcsolatról beszélni elég durva. Ha valakit szeretsz, akkor azért másfél év után megvan az igényed arra, hogy vele ébredj, vele feküdj. 18 évesen oké, nem kell összeköltözni, de bakker, 25 vagy.
Őszintén mondom, ha a párom másfél év után se szeretne velem összeköltözni, én elgondolkodnék az egész kapcsolatnak az értelmén. Sőt, valószínűleg ultimátumot is adnék: vagy lépünk egyet előre, vagy hagyjuk a egészet.
Körülöttem lévők többsége esküvő után költözött össze, azt megelezően, csak hetente párszor találkoztak.
Nem érzem törvényszerűnek a mihamarabbi összeköltözést. Komolyan gondolom a köztünk lévő kapcsolatot, csak egyszerűen én még halasztanám. A végén még azt is elvárnátok, hogy 2 év múlva esküvő legyen, mert ha nem akkor biztos nem gondolom komolyan, ugyanmár :D
Tegyük hozzá, hogy az egész kapcsolatban minden lasabban haladt. ( 4 hónapig udvarlás, 1 év után szülőknek való bemutatás). Nem egy történetben olvastam, hogy mindez 1 hét alatt lejátszódott.
Te kérdezted a véleményünket. Igen, vannak ellenpéldák is, de többnyire így működnek a dolgok, ahogy leírtuk. Nem veled akarunk kiszúrni, csak leírjuk mi a helyzet. Akkor is ha ez nem egyezik a világképeddel, vagy amit hallani szeretnél. Mi nem a barátnőid vagyunk, hogy mindenre bólogassunk amit mondasz és egyetértsünk veled.
Egy kapcsolat folyamatosan mélyül. Ez a fajta ellenállásod ugyanaz, mint amikor harmincasok együtt vannak már sok éve, együtt is élnek, de még halogatják a gyerekvállalást (azokra gondolok, akik szeretnének), mert most tök jól elvannak, élvezik az életet. De közben meg félnek a változástól, félnek feladni az addigi meglévő gyerek nélküli "szabadságot" stb. Tehát félnek feladni valamit, cserébe a kapcsolat elmélyüléséért.
Gondolom azért tartott 1 évig a szülőknek bemutatás, mert legalább az egyikőtök (de lehet mindkettőtök) nem abból a városból származik, ahol te egyetemre jársz és ő dolgozik. Ez így normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!