Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért csak az érzelmileg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért csak az érzelmileg elérhetetlen férfiakhoz vonzódom?

Figyelt kérdés

Sokáig nem tűnt fel és nem is realizáltam, de ahogy szerelmesek lettek belém, gyengének és szánalmasnak láttam őket, kiábrándultam és szinte meg is undorodtam tőlük. Ezek a száraz tények, tudom mennyire borzasztóan hangzik, emiatt jó ideje távol is tartom magam a férfiaktól.

Ami még érdekes, hogy amíg nem éreztek irántam semmit, csak arra vágytam. Szerintetek ez mitől lehet? Mi a baj velem?

24n

2020. máj. 24. 23:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! 😊

7-es: érdekes, mindezek ellenére voltak párkapcsolataim, pedig nem árultam zsákbamacskát a személyiségemet illetően. Gondolom te tipikus kis hősszerelmes vagy, akinél minden rózsaszínben pompázik és ezt el is várja a hölgyektől. Ne nézz több Disney mesét. Ja, és kutyás vagyok.

Egyébként a romantikát és nyáladzást alapvetően nem szeretem. Édesapámmal nagyon jó kapcsolatom van, ezért sem értem.

Viszont a 9-es válaszon most elgondolkodtam, mert jobban belegondolva igazán külsőre csak az első szerelmem jött be és vele nem is volt ilyen probléma, többiek leginkább a személyiségük okán.

Mindenesetre beszélni fogok egy szakemberrel. Köszönöm szépen még egyszer nektek!

2020. máj. 25. 01:40
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Saját magamnál tudom, hogy miért van így. Nem tudom, hogy "érzelmileg elérhetetlen" alatt pontosan mit értesz. Nekem az ilyen Mark Darcy típusú (nem külsőre) kicsit rideg, de nem kegyetlen férfiak a gyengéim. Én extra bújós vagyok, és nem kellett pszichológus, hogy rájöjjek, miért van ez. Apám lelépett, de ez teljesen irreleváns, akkor számítana, ha ott lett volna. Hanem anyukám, aki mindig az életem része volt, és a nővérem is kissé ridegek. Nem olyan szirupos ölelkezős emberek, mint én. Nem kezdeményeznek ölelést, vagy puszit; emlékszem, hogy anyukám régen egész testében befeszült, mikor megöleltem. (Ő magázta a saját szüleit, onnan nem kapott sok szeretetet.)

De idővel "felolvasztottam" őket, és már sokkal lazábbak mindketten. Mivel ebben nőttem fel, ebben a szerepben érzem magam otthon. Ha találkozom egy zárkózott férfival, aki nem kapott sok szeretetet, akkor ki tudom belőle udvarolni azt, hogy törődjön velem, és idővel meg fog nyílni, és meg fogja tudni élni az érzelmeit. De ha egy alapból bújós emberrel hoz össze a sors, ott megzavarodom, mert nem tudom, hogy kell viselkednem; ha az övé a "szerepem", nekem ott semmi dolgom.

2020. máj. 25. 03:09
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az azért durva, hogy azt írod külsőre igazán csak az egyik exed jött be. Én bele se tudnék kezdeni olyan kapcsolatba, ahol nem vonz teljes mértékben az illető külseje. Így nem csoda, ha undorodsz, amikor túlzottan beléd szeretnek. Csak azért, mert valakinek jó személyisége van, abból még nem lesz jó kapcsolat, fizikai vonzalom is kell. Itt lesz a kutya elásva, ezen kell javítanod, hogy csak olyannal állj össze, akiért külsőre is odavagy. Be is hánynék, ha olyan férfival kellene eljátszanom a hősszerelmest, akinek nem tetszik annyira a külseje.
2020. máj. 25. 08:02
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Miért olyan durva, hogy valaki a másik személyiségébe szeret bele?

Még akkor is, ha a kérdezőnek és neked sem jön be, a felnőtt párkapcsolatok nem arról szólnak, hogy a legszebb ellenkező neművel kell összejönni. A testi vonzalom csak egy szükséges dolog, de nem az egyetlen, és jobb esetben nem is a legfontosabb.

2020. máj. 25. 09:17
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
#14 Én sem azt mondtam, hogy CSAK a fizikai vonzalom számít. Ha csak az egyik van jelen, akkor már halott ügy az egész. Nyilván csak egy vonzó külső nem elég, de ugyanúgy egy jó személyiség sem, ha külsőre meg nem vonz. Egy felnőtt párkapcsolatnak (ha már így kihangsúlyoztad) a szexualitás is fontos része, márpedig nem a csodajó személyiséggel fogsz dugni, hanem a testével. Lehet imádni a belsőt, de ha közben nincs vonzalom, az nem kapcsolat, az csak barátság.
2020. máj. 25. 10:44
 16/17 anonim ***** válasza:

13.

És ezért van az, hogy a rondáknak eleve esélytelen az egész :D

2020. máj. 25. 11:12
 17/17 anonim ***** válasza:

Számomra ez, azt jelenti, hogy teljesen, 100%-ig az ideálodnak kell lennie, különben nem lesz kapcsolat.

"bele se tudnék kezdeni olyan kapcsolatba, ahol nem vonz teljes mértékben az illető külseje"

2020. máj. 25. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!