Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tulajdonítonak a nők ekkora jelentőséget a végzettségnek?
Befolyásol e valamit párválasztásnál a végzettség?
Nem egyszer halottam már, hogy ez alapján is szelektálnak a nők!
Azért azt tudjuk, hogynem minden esetben függ össze az anyagi háttér és a iskolai végzettség! Ha egy embernek nincs szüksége rá akkor miért isfontos ez?
Vegyünk pl. Engem kb kitörölhetném az éretségivel meg a diplomával ott ahol dolgozom, és szerintem attól, hogy valaki nem járt egyetemet még nem feltétlen hülye! Persze nem tudom, de selytésem azért van, hogy kinézet ide vagy oda, de én ku..rva rosszul indulnák csajozás terén, ha éreznék rá ingert! De nem értem, hogy ha úgyan azt a színvonalat, hátteret tudja nyújtani úgyan az a férfi akkor mit számít egy pecsételt papír?
Te is válogatsz ők is válogatnak , csak mások a szempontok.
Én diplomás vagyok nem büfészakon , jól keresek , vagyis nézőpont kérdése a jó , de a felső 10% ban tuti benne vagyok (haverom ma fejtette ki épp a véleményét és a KSHn utána is néztem) nekem is számít a végzettség , nem azt mondom , hogy szinte kizáró ok ha a másik fél nem hasonló végzettséggel rendelkezne mint én , de mivel valószínű jobban el tudok beszélgetni hasonló érdeklődésű emberrel, ezért nagyobb valószínűséggel fogok találkozni is ilyennel. Én férfioldalról nem az építőmunkást hozom fel, hanem mondjuk aki trafikban ül és lány , vagy takarító stb.... szóval nem is a pénz miatt, de számít.
Vannak szélsőséges esetek igen.
De nem kell diploma ahhoz, hogy valaki vállalkozó legyen ráadásul jólmenő vállalkozó. ha csak a közeli 10 vállalkozói ismerősömet nézem, abból 1-nek van diplomája.
És itt nem kis boltokról van szó, hanem néhány multiról is.
"De nem értem, hogy ha úgyan azt a színvonalat, hátteret tudja nyújtani úgyan az a férfi akkor mit számít egy pecsételt papír?"
Bármilyen meglepő, nem a pénz számít. A diploma meg nem egy lepecsételt papír, hanem sok év tanulás.
11.-nem.
Gyertek össze egy sportos, pénzes, menő ALFA palival. De tényleg!
VISZONT!
Utána mikor lelép, ne akarjátok a gyereket eltartani egy lúzerrel, aki éppen ott van, és örül, hogy kap egy használt puncit!
10.
Ezt sokan nem értik meg, mindkét nemnél, hogy a kettő nem függ össze. Van diplomás figura aki ugyan a szakterületén mester és álmából felkeltve jobb lenne, mint én sok gyakorlással, de sok más területen csak áll és néz, sokukból még az elemi ravaszság is hiányzik - pláne a józan ész. (Persze ezek a nem diplomások többségéből is hiányoznak, az emberek nagyon buták ÉS birkajelleműek, mennek a nyájjal, bármikor becsaphatóak).
Sok relatíve híres ember van akiknek nincs diplomájuk, vagy csak utólag szerzik meg, miután már befutottak, vagy kapnak díszdoktorit.
Nem olyan egyszerű téma ez. De ismerős házát most javították a tetőt - hatalmas munkabért kértek - és kaptak - a szakik. (Jó, mondjuk egyikük sem az a svájcisapkás proli vagy az ilyen gyárakból jól ismert pislogós birka).
14.
Ez csak azokra igaz akik ténylegesen tanulták és értik is amit tanultak, de ez általában csak a csoport maximum felére igaz, a többiek csak szépen a farvizükön eveznek ilyen téren, hiszen "ők is lediplomáztak" kispuskával, és a jó rövidtávú memóriájukkal. Persze van ahol mindenkinek értenie is kell a dolgot, pl. vegyészmérnökök, ott nem nagyon lehet sunnyogni, de a szövegelős szakokon a jó rövidtávú memória meglétével abszolválható a dolog - kár, hogy később lebukik az illető.
Öszintén szólva a kérdésed alapján jobban tetted volna, ha érettségit szerzel és megtanulsz legalább heyesen írni, mert aki ilyen irományt kiad a kezéböl, azzal nem sok mindenröl tudnék beszélgetni!
Nem feltételen a végzettség (mármint maga a papír) a lényeg, hanem az, hogy ne csak a sörözésröl, motorozásról lehessen vele beszélni, mert aki csak erre képes, az igenis buta. Egy buta emberrel meg miért akarnék együtt lenni?
Akiknek nincs végzettsége, azok általában azért, mert nincs bennük meg az igény arra, hogy többet tudjanak, megelégszenek azzal, amennyi tanulást tudás-szerzést nem lehet elkerülni.
Persze van néhány - de nagyon kevés - kivétel, aki önmagától tanul, informálódik, és tájékozott ember, de egy ilyenre jut több száz buta, és aki buta, az nem várhatja, hogy kapkodjanak utána.
#11: Egy egyszerű villanyszerelő, forrasztó, karbantartó, órás stb. miért lenne tanulatlan, műveletlen, lusta? Húgom párja hidraulika rendszereket javít, de olyan durva szinten bír lexikális tudással az élet számtalan területén, hogy kenterbe verne sok diplomás ficsúrt. Ja és annak ellenére, hogy olvasott, művelt, a karbantartó munkákkal kegyetlenül meg is szedte magát, jelenleg a hatalmas szerelőcsarnokát és a második családi házát építi.
Szerintem innen is azt üzeni neked, hogy b#szd meg a diplomádat.
:D
"De nem kell diploma ahhoz, hogy valaki vállalkozó legyen ráadásul jólmenő vállalkozó. ha csak a közeli 10 vállalkozói ismerősömet nézem, abból 1-nek van diplomája."
Persze, az ilyeneknek ugyan pénze van, csak müveltsége nincs. És csak a pénz nem elég, ahhoz, hogy normális nö (nem olyan, aki csak a pénzre megy) vele akarjon lenni, ahhoz egyéb is kell, mert arról nem lehet egy életen át beszélgetni, hogy hogyan veri át a doglozókat, hoyg több haszna legyen, kivel milyen üzleti kapcsolata van, stb - ennél jóval többre van igénye egy müveltebb embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!