Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A "párom" helyett milyen szó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A "párom" helyett milyen szó létezik, amivel hivatkozhatnék felnőtt fejjel arra, akivel együtt vagyok?

Figyelt kérdés
Anélkül, hogy hülyén néznének rám.
2020. ápr. 3. 17:43
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
39%

Felnőt fejjel a párom a legelfogadhatóbb szerintem.

(mi is így hivatkozunk a másikra ha nagyon muszáj, az élettárs szerintem borzalmas, a barát meg lealacsonyító - pláne hogy már gyerekeink vannak)

Barátja/barátnője max a gyerekeknek van

2020. ápr. 3. 20:34
 22/25 A kérdező kommentje:

Amit kifejtettél, az arról szól, hogy ugyanaz a szó(alak) kontextustól függően más-más jelentést vehet fel. A három esetben (két felnőtt kapcsolata, kisgyerekek párba rendeződése, zoknik) közös, hogy azért használjuk a "pár" kifejezést, mert amikről vagy akikről szó van, azok valamilyen módon összetartoznak. Kombinálhatod a zoknikat tetszőlegesen, igen, de attól még nem lesz belőlük "egy pár", ha nem arra lettek szánva, hogy egyszerre hordd őket. A gyerekek azért alkotnak "egy párt", mert a fizikai térben egymás mellett helyezkednek el, és a cél az, hogy maradjanak is úgy, csináljanak valamit ők ketten, közösen. Azt meg már leírtam, hogy szerintem milyen értelmet nyer a szó, ha a "barátom" helyett használod. Ez már tényleg nyelvészkedés, és indokolatlannak is tűnhet, tudom, de ha már így belefolytunk, megpróbálom átadni, hogy miért gondolom azt, amit.

"Mig a “szetbsztam” egy koztudottan alpari szo, ez nem velemenyfuggo."

Oké, akkor legyen tényszerűen alpári. (Én is annak találom, de ez most mellékes.) Ebből még nem kell következnie annak, hogy ellenszenves is. Van, aki így szokta meg, és előszeretettel használja, neki pl. nem az. Nos, ugyanilyen módon nem véleményfüggő az sem, hogy a "pár" fogalma összetartozást fejez ki ( [link] ), és ez – éppúgy, mint az előző esetben – vagy ellenszenves valakinek, vagy nem.

2020. ápr. 3. 20:36
 23/25 A kérdező kommentje:

"az élettárs szerintem borzalmas, a barát meg lealacsonyító - pláne hogy már gyerekeink vannak"

Végül is ezt meg tudom majd oldani, előbb lesz esküvőm, mint gyerekem, és akkor majd nevezhetem az apját a férjemnek. :D

2020. ápr. 3. 20:40
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Amikor összeadnak 2 embert ott sem azt mondják, hogy mostantól házaspár vagytok, hanem Házastársak.
2020. ápr. 3. 22:04
 25/25 anonim ***** válasza:
66%
Én barátikörben "mérnökgyereknek" szoktam emlegetni, amúgymeg angolosan mondom a nevét. Nem szeretem az ilyen kedvesem, szerelmem, párom megnevezéseket, mert mindenki ezeket használja.
2020. ápr. 3. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!