Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez férfihiszti,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez férfihiszti, vagy ennyire zsugori a férjem?

Figyelt kérdés

28 évesek vagyunk, fél éve házasok. Hónapokkal ezelőtt elterveztük, hogy vásárolunk egy építkezési telket és elkezdünk építkezni. Az elején úgy volt, hogy a nagyszüleink amit ajándékoztak telket, azt eladjuk és helyette máshol veszünk egy másikat, mert úgy gondoltuk mindketten, hogy az jobb helyen van. Természetesen megkérdeztem a nagyszülőket, hogy mit szólnak hozzá. Szinte könnybe lábadt a szemük, hogy ők nem szeretnék ha el lenne adva az ajándékuk, mert szerintük jó helyen van és sajnálnák. Megértem őket, 85 évesekkel nem kezdek el ezen osztozni és magyarázni, hogy mi miért jobb. Belehalnának ha eladnám, így hagytuk ezt az opciót. Viszont közben mi le is egyeztük a tulajokkal, hogy megvásároljuk a telket. Így is lett. Tegnap aláírtuk a papírokat, de az ünnep helyett csak a civakodás ment.

Azóta, hogy a férjem tudja, hogy nem lesz pénz a másik telekből, már egyáltalán nem lelkes, sőt, hibát hibára halmoz az új telekkel kapcsolatban (mindenki belát, bevilágít majd az autó, nem fog kijönni jó tájegységre a ház, mögöttünk a határ van...), amik eddig nem voltak érdekes módon zavaróak. Ezen megy a vita és én már eljutottam arra a szintre, hogy részemről ezt a témát hagyjuk, és csak akkor hozza fel újra ha azt mondja, hogy talált vevőt a telekre, mehetünk aláírni a papírokat. A szüleink mindkét oldalról megengedték, hogy ha elakarunk kezdeni építkezni akkor mondjuk fel a lakást és hazaköltözhetünk bérmentesen, hogy még inkább tudjunk spórolni. Az összbevételünk körülbelül 740.000 Ft. havonta, de a férjem mintha sajnálná, hogy minden pénzt oda kellene beletolni addig, amíg kölcsönt nem kapunk. Akkora brutális életstílus változásunk nem lenne, mert kirándulni eddig sem jártunk el sehová sem, félévente 1x-2x mentünk el moziba, vagy vacsorázni, mert erre spóroltunk. Most, hogy már itt tartunk, mint aki megtorpant, mert belegondol, hogy mennyi pénz lesz ez... Én is már-már ott tartok, hogy bánom az egészet, hogy ebbe belekezdtünk.

Szerintetek?

2020. febr. 18. 09:23
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
8. Te full debil... Értelmezésből hányas voltál? Nyilván azért vettük meg a saját pénzből a telket, mert annyira le vagyunk égve... Agyatlan. Ha tudnál olvasni és értelmezni egyaránt, akkor rájöttél volna, hogy meg lettek kérdezve a nagyszülők. Azt mondták nem szeretnék és így nem lesz eladva, amihez ÉN tartom magam és nem ebből próbálok magamnak jövőt építeni, mert én enélkül is belevágnék!
2020. febr. 18. 10:26
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Agyatlan, nyilván akkor is volt erről szó, mikor a nagyiék rád iratták a telket. Tudod amikor bejelentkeztél rá, hogy mami papi, nekem adjátok a telket ne a másik 7 unokának, majd én építkezek rá.
2020. febr. 18. 10:30
 13/25 A kérdező kommentje:

Jajjj, elnézést. Elfelejtettem, hogy az emberi h.lyeség és a "mindenki magából indul ki" dolog ennyire drasztikus szinten van manapság. TERMÉSZETESEN ez nem volt kérdés, hogy a telek vissza lesz adva a nagyszülőknek.

Hihetetlen az emberi butaság ami manapság kering. Tisztelet a kivételnek!

2020. febr. 18. 10:31
 14/25 A kérdező kommentje:
12. Nem volt erről szó, megnyugtatlak, maximum a gondolatodban és a magadból kiindulásodban. Amikor elkezdtünk házat tervezni, akkor jöttünk rá, hogy az a telek nem lenne ideális. Megkérdeztük a nagyszülőket, amire azt mondták, hogy nem. Oké, nem baj. Tegnap akkor is aláírtuk a papírt a másik telekre. Talán akkor lettem volna haszonleső, ha letojom magasról, hogy nem tetszik a telek, lényeg, hogy ingyír vót. Logika...
2020. febr. 18. 10:33
 15/25 A kérdező kommentje:
* SAJÁT pénzből vettük az újat és nem "mami papi" pénzéből :)
2020. febr. 18. 10:34
 16/25 A kérdező kommentje:
Jaj és a 7 unoka meg lett kérdezve, hogy valaki szeretne-e oda építkezni vagy tervez-e valaki? Mindenki hogy nem. Szóval kunyerálásról sem volt itt szó :)
2020. febr. 18. 10:35
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

nem hiszti, csak felesleges venni egy telket ha van egy üres, azt meg eladni nem lehet. megvárod, amíg meghalnak?

amúgy mostanság építkezni...bátorság

2020. febr. 18. 10:40
 18/25 A kérdező kommentje:
17. írtam privátot CSAK NEKED, CSAK MOST, mert itt nem fogom magyarázni az örökösödési állapodásainkat. Remélem megfelelő "hazugság".
2020. febr. 18. 10:48
 19/25 A kérdező kommentje:
18. Inkább az bátorság, hogy kulcsrakész házakat megvásárolni :)
2020. febr. 18. 10:49
 20/25 anonim ***** válasza:
97%
Figyelj, kérdező, eléggé bicskanyitogató stílusban vagdalkozol a válaszolókkal, miközben tényleg nem egyértelmű a szituáció, amit leírsz. Eleve nem volt egyértelmű, hogy a nagyszülők kifejezetten építkezési céllal adták nektek oda a telket, ugyanis a kérdésedben ezt írod, "Az elején úgy volt, hogy a nagyszüleink amit ajándékoztak telket, azt eladjuk és helyette máshol veszünk egy másikat" - ebből sehol sem következik senkinek, hogy a nagyszülők kifejezetten építkezési céllal adták, az pedig pláne nem, hogy 7 unokából annak adták oda, aki építkezni akar rá, ebből az derül ki, hogy kizárólag a tiétek, rendelkeztek felette, és ha eladjátok, akkor az ára a tiétek. Későbbi válaszodból kiderül, hogy ha eladnátok, akkor hétfelé osztódna az ára, majd még később az is kiderül, hogy tulajdonképpen vissza is adjátok a nagyszülőknek, és ezt olyan stílusban közlöd, mintha tudnunk kellett volna. Ne haragudj, de lehet, hogy a férjed úgy érzi, naponta változnak a dolgok körülöttetek, talán azért, mert neki is ilyen "féloldalasan" kommunikálod a dolgokat, aztán felháborodsz, ha nem értette, hogy valójában mi a helyzet. Én biztos nem érezném magam biztonságban egy ilyen helyzetben. Mindenesetre ha tanács kell, én azt mondom, akkor adjátok vissza a telket, te pedig ülj le a férjeddel és kérd meg, hogy tisztázzátok világosan, jó-e ez a telek, amit most megvettetek, vagy pedig nem. Ha nem jó, akkor meg kell hirdetni és keresni másikat, ha pedig jó, akkor ne szítsa a feszültséget panaszkodással. És cserébe ő is elmondhatja, mi frusztrálja a jelenlegi szituácóban.
2020. febr. 18. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!