Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez túl őszinte volt tőle?
Beszélgettünk minap a párommal mindenről és szóba került az igények a párkeresésben. Azt mondta neki fiatalabb korában a nagyon szép lányok tetszettek, de mikor rájött, hogy a fejükkel nem stimmel valami, megvaltoztatta az igényét és szépet+értelmeset akart keresni. Olyat nem talált, így megint megváltoztatta, és keresett értelmeset úgy, hogy teljesen figyelmen kívül hagyta a külsőt. Azt mondta így meg azért nem ment mert nem tudott vonzódni a lányhoz. Így jutott oda, hogy értelmes lányt keressen aki külsőleg nem csúnya de nem is szép.
Én meg ideáig azt hittem szép vagyok, kicsit olyan érzésem van, hogy ő leadott az igényeiből. Most a kérdés az, hogy ti hogy viszonyulnátok egy ilyenhez?

Azért azt csak eltudod dönteni, hogy vonzódik e hozzád vagy sem, amikor rád néz?
Biztos beszélgettetek már arról is, hogy mi tetszik neki benned!

Kedves Kérdező!
1. Írod: "Azt, hogy szeret-e meg egyedül ő tudja..." Nem, kedves Kérdező. Azt, hogy szeret-e azt csak Te tudhatod. Mindig a szeretett személy tudja bizonyítani, hogy szeretve van-e, vagy sem. Sosem az, aki szeret, tehát nem a fiú.
Hogy miért is? Íme a szeretet definíciója:
Ha neked a párod mellett... könnyebb az életed, jobban megy a sorod, jól érzed magad, mint éreznéd magad nélküle... akkor szeretve vagy a párod által. Függetlenül attól, hogy naponta ötször füledbe suttogja-e, vagy sem a következők bármelyikét: - Szeretlek!, Imádlak!, stb. -
2. Olyan nincs, hogy valaki "túl őszinte" lenne. Mert akkor azt kérdezem: - Mennyivel és minél/kinél őszintébb az, aki túl őszinte? - Vagy úgy érted, hogy többször őszinte, mint nem? Mi az a mérce és KI állítja fel (Te?), ami alatt csak(!) őszinte, afelett meg már "túl" őszinte lenne.
Vagy őszinte valaki, vagy nem őszinte. Ha választanod lehet, Te melyiket választanád?
3. Annak örülhetsz, ha olyan lányt keres, aki nem is szép, nem is csúnya. Mert ez azt jelenti, hogy számára pontosan megfelelő. Ugyanis nem tudhatod, mit jelent neki valójában a "szép" és mit a "csúnya" fogalmak. És ha szép, akkor kívül szép, vagy belül szép? Kívül a teste, belül a lelke lehet szép, vagy nem szép egy embernek. És e kettő (külső&belső) általában nem jár együtt kéz a kézben. Nem kell, hogy együtt és egyszerre létezzen az emberben. És rendszerint nem is létezik.
4. Mit jelent neked az igényesség, vagy igényesnek lenni? És mit jelent neki ugyanez a szó? Na ezt érdemes lehetne vele megvitatni egy könnyed este folyamán. Szerintem...
5. Szép vagy. Neki szép. És ez éppen elegendő, hidd el. Nem kell, hogy tökéletes manöken alkatod, műkörmöd, műpillád, műmelled, műhajad, szóval olyan sok minden "MŰ" legyen rajtad. Mert, ha ez lenne a célod, a vágyad a szépséged emelése, fokozása érdekében... Hááát vannak ilyenek szép számmal... nos akkor az ne lepődjön meg, ha kedvese alkalmasint egy-egy MŰvirág csokorral kedveskedne számára... miközben épp arra gondolna (őszintén!), hogy mennyire jól passzol ez a MŰ-virág a MŰ-NŐm-höz! :D
Szóval... nem adott le az igényeiből, hanem talán inkább befelé fordította. Csak kérdezd meg tőle egyszer, hogy ma mit jelent számára "igényesnek" lenni. És mit jelentett pár évvel ezelőtt. Ugyanazt, mint most?
Az ERŐ legyen Veled!
Érdekes dolgokat írtál, utolsó.
A szeretetet nem tudom megmondani, hogy érzem-e vagy sem. Nem tudom, hogy azért jobb a sorom mert elköltöztem a családomtól ahol folyamatosan bántottak, vagy mert ő a párom és vele vagyok. Szerintem az életminőségem nélküle is javult volna pusztán a költözés miatt. A személyes problémáim mint az evési zavarok vagy a visszatérő lehangoltság az itt van, nem is tőle várom, hogy megoldódjon. Az önbizalmam pedig rosszabb mint volt, viszont vannak dolgok amikben meg fejlődtem. Pl jobban kiállok magamért, de ezt sem tudom, hogy neki köszönhetem, vagy pusztán annak, hogy már nem vagyok 17 éves...
Amit a szépségről írtál. Tudom mit jelent neki a külső szépség. Nekem magától, anélkül, hogy én kezdtem volna a témát sosem mondta, hogy szép vagyok. Ellenben volt mikor beszélt egy lányról aki egy barátjával jár és ő is fel akarta szedni régen, hogy az a lány tökéletesen néz ki minden szempontból. Szóval látja, tudja mi az ami szép és én nem vagyok az a szemében. Viszont csúnya sem. Szóval kb így állok
Az igényességről is különbözik a véleményünk, amit eddig nem is tudtam. Pl a főnökének a menye ott dolgozik ahol ő és rengeteg pénze van. Mesélte, hogy kb 13000-ért vesz arckrémet egy pici tégelyben és jár kozmetikushoz meg lézerezni a szőrt a testéről és megjegyezte, hogy látszik is rajta milyen igényes. Mondtam neki,hogy ha én drága krém helyett olcsóbbat használok azt jelenti nem vagyok olyan igényes mint az a nő? Elég furcsán gondolkodik az igényességről meg a szépségről.
Még volt egyszer egy kijelentése amit nem tudok elfelejteni. Azt mondta ő nem tudna összejönni olyan nővel akinek gyönyörű alakja van és különösen ad magára, mert kisebbségi komplxusa lenne. Ez is kicsit rosszul esett.

# 6-os arra gondolt inkább, hogy csak el tudod dönteni, hogy jobb VELE az életed, mint NÉLKÜLE...
Azt nyilván nem várhatod el, hogy valaki más majd megoldja neked az összes személyes problémádat, az rohadt nagy önzőség lenne, és nagyon nem "szeretet", hanem inkább "támaszkodás" lenne.
Szóval azt kell nézni, mi van, ha ő nincs? Hiányozna? Illetve figyelmes, a kedvedben jár, törődik veled? megint csak apróságokra kell gondolni: pl meghallgat, ha rossz napod van, tudsz fordulni hozzá? Bármilyen kis erőfeszítésre kell gondolni, amit csakis érted tesz, akár ha hoz egy túrórudit a boltból, mert tudja, hogy melyik a kedvenced, stb.
A szeretet nem azt jelenti, hogy fogod az evészavarodat, a sz.r gyerekkorodat, a komplexusaidat, problémáidat, és szépen átpakolod a terhet a másikra...
A többi viszont, hogy sosem mondta, hogy szép lennék, meg az igényesség..
Őszintén, kívülről nézve sokszor látszik párokon, amikor valaki csak "jobb híján" van a másikkal, de nem rá vágyik igazán.. Valójában ezt án úgy gondolom, hogy érzi az ember, hogy vonzódik-e hozzá a másik. Rengeteg apró dologban benne van, hogy vonzódik-e a másik hozzád, pl elmegy melletted és hozzád ér, vagy ahogy rád néz, megsimogat. Igényli a közelséged és az érintésed..
Ezeket te élsz vele, neked kell tudnod.
Önmagában az, hogy nem akar túl tökéletes nővel együtt lenni, abban nincs semmi. Őszintén: én sem akarok egy kigyúrt adonisz-állattal együtt lenni. Akkor is félnék tőle ha még esze is lenne, de akkor pláne.. Ellenben alapból sokkal nagyobb vonzalmat tudok érezni más dolgok iránt, ami nem is külsőségekhez köthető, vagy legalábbis nem csak ahhoz..
Önmagában nem mondanám biztosra, hogy a párod amit mond, azzal baj van.. Én is azt mondom, inkább azt kéne rendezned a fejedben, hogy a fentiekben hogyan viszonyul hozzá. Mert ha megvan és érződik a vonzalom és szeretet, akkor fölösleges dolgokon pörögsz csak, és az meg a saját komplexusosból ered.
Te élsz vele, nem mi..

Hát igen, kedves Kérdező!
#8-as jól válaszolt. A szeretet valóban nem arról szól, hogy most ketten húzzátok az igát… hanem arról hogy egymást segítitek, hogy szárnyalhassatok. Mindenki a maga módján. Azt vizsgáld meg magadban, hogy az önbizalmad vajon most mitől rosszabb, mint volt. Talán nem kapsz elegendő támogatást szavakban?
Na még egy kicsit az igényességről, amit kétféleképpen lehet értelmezni.
1.) Igényes vagyok kifelé (a külvilággal szemben), ezért akármilyen…emberrel nem állok le még beszélgetni sem, vagy akármilyen ételt meg nem eszek, vagy akármilyen (olcsó) krémet nem használok, vagy akármilyen ajándéknak nem örülök, vagy akármilyen szavakat nem tűrök, vagy akármennyi hallgatást nem viselek el… stb.
2.) Igényes vagyok befelé (önmagammal szemben), ezért akármilyen emberrel képes vagyok szóba állni (egy koldussal is), akármilyen ételt képes vagyok megenni, akármilyen krém megfelel (ha használ), akármilyen ajándéknak képes vagyok örülni… ésígytovább. (Jézus volt ilyen)
Látod, mindkét eset az igényességről szól, de láthatóan ellenkező előjellel. És mindkettő fejleszthető az emberben, igaz, hogy az egyik mindig csak a másik rovására. Ám ez azt is jelenti, hogy átjárható a kettő. Tehát amikor az egyiket erősítem, olyankor a másik gyengül. A fiú, aki alább ad az igényességéből, ami a nőre vonatkozik, az számomra azt jelenti, hogy befelé fordította igényességét. És ez jó. Ez pozitív változás.
Amikor számodra úgy tűnik, mintha alább adott volna az igényeiből, igényességéből a fiú, ez azt jelenti, hogy önmagával szemben viszont növelte az igényességét. Ami legalább annyira jó, mint amennyire furcsa most neked. Mert hogy az ego csökkenését, ereszkedését jelenti.
Amit írsz, hogy a főnök menye mennyi sok pénzt költ a szépsége ápolására, ez még nem jelenti azt, hogy mennyire nagyon igényes. Csak annyit jelent, hogy sok pénze van, s a külsődleges megjelenést tartja a legfontosabbnak. Amit a szem lát. Ám magam is megtapasztaltam a Kis Hercegben elhangzott mondás valóságát: "Jól csak a szívével lát az ember; ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
Az ERŐ legyen Veled!

lehet hogy neki ilyen igényei vannak, de te nem szereted az értelmes embereket, ha ilyet választottál:)
Komolyan mint a kilós cukor:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!