Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pénz kérdés, logikusan, szerintetek jól van ez így a férfi részéről? Nálatok hogyan működik?
Először is kérlek kíméljetek olyan kommentektől,hogy te nem is szereted őt, a pénz nem fontos,jó a csupasz fenék is stb stb.
Ide olyan válaszokat szeretnék akik megoldást tudnának találni erre a porblémára,vagy tanácsot tudak adni,esetleg jártak úgy ahogyan én. Vagy csak normális véleményt,de mellőzve a kritikát! köszönöm!
Szóval én vagyok a nő,nyáron lesz az államvizsgám,amúgy mellette gyakornok vagyok.Szüleim is támogatnak havi 60 ezerrel,plusz keresek a heti pár napos munkémért havi 70-90 (változó).A diplomám sokat fog érni és kezdő fizumnak olyan netto 300-350-400 lehet kalkulálni. ( ez egy nagoyn átlagos kezdő bér Budapesten pálykezdőnek a szakmámban).
Az én szüleimnek több lakása is van Pesten és máshol is, ha azt nézzük ők "gazdagok". Én is jelenelg egyik laksáukban élek,nincs semmi költségem.
Viszont van a baártom aki már 6 éve dolgozik,de megtakarítása kb semmi. Pár 100e FT. A bére netto 300 körül van ,de rengeteg dolgot kell fizetni és kb tisztán marad neki havi 120 mármint kajára,szórakozásra ennyi marad. De ezt szinte mindig fel is éli és nem rak el semmit!
Neki szülei nagyon szegények,nem örököl semmit. Ugye mindketten felnőttek vagyunk én kb 2 év múlva már házasodni akarok és legkésőbb 3-4 év múlva gyereket szeretnék vállalni. Ide pedig kell az anyagi biztonság.
Mikor beszéltem neki erről a témáról,hogy miként képzeli ,hogy lesz közös jövőnk így,miért nem tesz félre,miért nem agyal akkor azt válaszolja ,hogy :
1, ő ennyi pénzből nem tud félre tenni,maximum havi 30 ,de szerinte az semmi így felesleges. (mondtam,hogy az is valami,de ő hajthatatlan abban,hogy az semmi)
2, szerinte ,kettő emberrel mármint,ha én is beszállok majd és közös kassza akkor már ő is fog spórolni és úgy más lesz
3, ő csak hitellel lesz képes és akar házat venni (ezt én szintén nem tartom jó ötletnek!!mondtam,hogy én biztosan nem fogok felvenni és senkim nem lesz kezes)
4, gonodlkodjak én egy jó vállalkozáson vagy üzleti tippen,ne ő
Szerintetek,hogyan lehet ebből kimozdítani őt? Mit tanácsolhatnék neki,vagy hogyan vehetném rá tudatosabb pénzkezelésre?? Nálatok ez,hogyan ment? Mármint a pénz kérdése?
Engem zavarni fog amúgy,hogy én fogok többet keresni ,meg az,hogy én fogom örkölni a lakásokat,dolgokat és minden majd tőlem lesz,ő pedig nem tesz bele.
A barátom a netto 300-nál nem igazán fog több pénzt keresni,talán van esélye 350-es fizura . Ő inkább úgy gondolkodik,hogy most élek ,egyszer és ki kell használni,em pedig spórolni és a jövőn agyalni.
Ezaz egy problémám vele,hogy szerintem ő nem lesz képes anyagi biztonságot teremteni. Én mint nő pedig nem akarom,hogy ez is rám háruljon,én ezen nagyon stresszelek! Nem azt várom el,hogy ő tartson el,csak érezzem magam mellette bizotnságban.
Már válaszoltam itt korábban, de szerintem félreérted hogy kiket pontoznak fel. Nő létemre én is a minimumot is mindig félretettem, nekem is fontos hogy rendben legyenek az anyagi dolgaim, de nem nyúlkálok a párom zsebébe addig, amíg nem is élünk együtt és nincsenek közös céljaink. De a te párod mire rakjon félre, ha te sem viszed előrébb a kapcsolatotokat? Eljegyezni nyilván nem fog, amíg egy percet sem éltetek együtt. Fizeti a tartozását, van tető a feje felett, eszik, akkor miért ne szórakozhatná el a pénzét, ha nincs nagyobb célja?
A legtöbb ember nincs olyan szerencsés helyzetben, mint te. Ha albit fizetsz, akkor nehéz úgy összegyűjteni 20-30 milliót, hogy ne vegyél fel hitelt.
Amit te csinálsz, az meg már durván anyagiasság. Ugyanúgy elvárod a pasitól hogy x összeget rakjon félre, de nem segítesz neki abban, hogy együtt lakhatnátok kvázi ingyen. Persze a gyűrűre gyűjthetne neked.
12-re
Hát pont ezért kell megismerni a másikat.
Nem 2 hét után szoktak összebútorozni az emberek általában 1 év eltelik még idősebb korban is, addig meg lehet ismerni a másikat.
Megházasodni pedig nem kell, mert nem kötelező és még rosszabbul is járhatsz ha rossz lesz a vége.
Igen minden kapcsolat végződhet rosszul semmire sincs garancia.
Ha elherdálja a pénzt nem tud félrerakni akkor nincs miért maradni, neked ugyanúgy megmarad mindened.
De mire mondjuk 1 év után összeköltöztök addigra már meglesznek a terveitek, megtudod ő mit akar...
Egy kapcsolat időbe tleik, pláne a jövőbeni tervek kialakítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!