Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pénz kérdés, logikusan, szerintetek jól van ez így a férfi részéről? Nálatok hogyan működik?
Először is kérlek kíméljetek olyan kommentektől,hogy te nem is szereted őt, a pénz nem fontos,jó a csupasz fenék is stb stb.
Ide olyan válaszokat szeretnék akik megoldást tudnának találni erre a porblémára,vagy tanácsot tudak adni,esetleg jártak úgy ahogyan én. Vagy csak normális véleményt,de mellőzve a kritikát! köszönöm!
Szóval én vagyok a nő,nyáron lesz az államvizsgám,amúgy mellette gyakornok vagyok.Szüleim is támogatnak havi 60 ezerrel,plusz keresek a heti pár napos munkémért havi 70-90 (változó).A diplomám sokat fog érni és kezdő fizumnak olyan netto 300-350-400 lehet kalkulálni. ( ez egy nagoyn átlagos kezdő bér Budapesten pálykezdőnek a szakmámban).
Az én szüleimnek több lakása is van Pesten és máshol is, ha azt nézzük ők "gazdagok". Én is jelenelg egyik laksáukban élek,nincs semmi költségem.
Viszont van a baártom aki már 6 éve dolgozik,de megtakarítása kb semmi. Pár 100e FT. A bére netto 300 körül van ,de rengeteg dolgot kell fizetni és kb tisztán marad neki havi 120 mármint kajára,szórakozásra ennyi marad. De ezt szinte mindig fel is éli és nem rak el semmit!
Neki szülei nagyon szegények,nem örököl semmit. Ugye mindketten felnőttek vagyunk én kb 2 év múlva már házasodni akarok és legkésőbb 3-4 év múlva gyereket szeretnék vállalni. Ide pedig kell az anyagi biztonság.
Mikor beszéltem neki erről a témáról,hogy miként képzeli ,hogy lesz közös jövőnk így,miért nem tesz félre,miért nem agyal akkor azt válaszolja ,hogy :
1, ő ennyi pénzből nem tud félre tenni,maximum havi 30 ,de szerinte az semmi így felesleges. (mondtam,hogy az is valami,de ő hajthatatlan abban,hogy az semmi)
2, szerinte ,kettő emberrel mármint,ha én is beszállok majd és közös kassza akkor már ő is fog spórolni és úgy más lesz
3, ő csak hitellel lesz képes és akar házat venni (ezt én szintén nem tartom jó ötletnek!!mondtam,hogy én biztosan nem fogok felvenni és senkim nem lesz kezes)
4, gonodlkodjak én egy jó vállalkozáson vagy üzleti tippen,ne ő
Szerintetek,hogyan lehet ebből kimozdítani őt? Mit tanácsolhatnék neki,vagy hogyan vehetném rá tudatosabb pénzkezelésre?? Nálatok ez,hogyan ment? Mármint a pénz kérdése?
Engem zavarni fog amúgy,hogy én fogok többet keresni ,meg az,hogy én fogom örkölni a lakásokat,dolgokat és minden majd tőlem lesz,ő pedig nem tesz bele.
A barátom a netto 300-nál nem igazán fog több pénzt keresni,talán van esélye 350-es fizura . Ő inkább úgy gondolkodik,hogy most élek ,egyszer és ki kell használni,em pedig spórolni és a jövőn agyalni.
Ezaz egy problémám vele,hogy szerintem ő nem lesz képes anyagi biztonságot teremteni. Én mint nő pedig nem akarom,hogy ez is rám háruljon,én ezen nagyon stresszelek! Nem azt várom el,hogy ő tartson el,csak érezzem magam mellette bizotnságban.
Evek ota befektetek, penzugyi blogokot olvasok, vallalkozasom is volt stb. 26 f vagyok kb 2.5-3 millio megtakaritassal, attol fuggoen hogy hogyan all a tozsde ( mas orszagbol jottem, 0 rol kezdtem, nem raktak alam se autot, se hazat se semmit ) Nem ertem a munkatarsaimat akik nem kell albit fizessenek es sosincs penzuk, 35 evezen hitelre vesznek lakast stb... En 6 honaponta eljarok interjuzni, napi szinten kepezem megam ez mindent megteszke hogy a fizetesem evente megfeleloen nojjon. A legjobb baratomnak szinten ennyi megtakaritasa van, de abszalut nem erdekli a penz, allampapirba tartja, es tobb mint egy eve azt hajtogatja hogy majd egysze ra googlenel fog dolgozni es arra tanul, illetve hogy pesten egy rendes ceg sincsen.
Mindenesetre erdekes amit leirsz, en meg nalam penzugyileg tudatosabb lannyal nem talalkoztam, jo tudni hogy van ilyen, mar csak valahogy talalni kell :)
Külön érdekes,hogy az itt kommentelők mindenkit 0%-ra értékeltek akik szintén tudatosak pénzügyileg. Azok meg akik szerintek ez a normális,hogy elverjük az összes pénzünket azok 100%-ot kaptak :D még azt is 100%-ra értékeltétek aki azt mondta,hogy a nő dolga minden,gyerek,pénz,háztartás :D Igazból az a baj a mai férfiak nagyon nagy részével,hogy a elgtöbb nő már elfogadja azt,hogy nem csak,hogy nőként kell helytállnia,hanem "férfiként" is és a férfinak tulajdonképpen a farkán kívül mást nem kell letenni az asztalra.
Utolsó írta,hogy milyen szemét vagyok,hogy a páromat nem lakatom magamnál ingyen. Figyelj én majd akkor költöztetem magmahoz,ha már leglaább el is jegyez és látok a részéről bármi törekvést arra,hogy előteremtsen valamit az életben.
Miért akkora nagy dolgo nektek,hogy vlaaki képes magának szobát fizetni,meg a számlákat,enni,inni szórakozni aztán kifut hú végére nullára? Nektek csak ennyi az élet vagy mi a fene?
Azért örülök,hogy akadt pár ember akik szintén tudatosak anyagilag vagy számukra is ez egy fontos kérdés és szerintük sem normális,hogy 300ezres fizuval valaki nem képes egy keveset félretenni.
Engem így neveltek a szüleim,hogy legyek tudatos,hitelt az életbe ne vegyek fel,mert ők sem tették ezt! a nulláról ,kapcsoaltok nélkül értek el olyan dolgokat amit mások soha nem lennének képesek. Engemez motivál és tudom,hogy jó helyzetben vagyok,hogy nem kell albit fizetnem és félre tudok tenni pénzt. De én csak annyit várok el a férfitól ezen a téren,hogy igenis törekedjen és agylajon azon,hogyan léphet előrébb,hiszen az ő nagy feladata lenne az,hogy megteremtse az anyagi jólétet. De mint írtam nyilvná nem neki kell 100%-ban hiszen én is jelentős részt bele teszek a dolgokba.
Hogy akarsz eljegyzést együttélés nélkül?
Azzal egyetértek, hogy lehetne tudatosabb és valamennyit igen is félre kellene tenni, de könnyű úgy beszélni, hogy szinte semmi költséged és még zsebpenzzel is megdobnak. Nő vagyok, van lakásom, és nekem alap, hogy ha párom van, és neki nincs lakása, akkor nálam osszeköltözünk, aztán meglátjuk. Egyrészt megnezzuk mennyire tudunk együtt élni, másrészt ő is jóval többet tud felrerakni, ha csak rezsit kell fizetni, bérleti díjat nem. (az pedig nálunk még a szüleimnek is alap, hogy nem kérik el a bérleti díjat...). És akkor utána lehet közösen gyűjteni egy nagyobb lakásra.
De ez így...
"Miért akkora nagy dolgo nektek,hogy vlaaki képes magának szobát fizetni,meg a számlákat,enni,inni szórakozni aztán kifut hú végére nullára?"
Egyszer próbáld meg. Számold ki, hogy ha mindent neked kellene fizetned, mint a párodnak, és azt a 60 ezer zsebpénzt se kapnad meg, mégis mennyi pénzed maradna 300 ezerből hó végére.
Fú, de ostoba csaj vagy bakker.
A pasidat sajnálom csak ebben a sztoriban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!