Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért számít státusz szimbólumnak az autó, amikor már abban a korszakban élünk, hogy több mindenről le kéne már mondani?
A személyi autózásnak már nincs jövője, annak se, hogy autóval kell rendelkeznie annak, aki dolgozni szeretne. Szerintem egy cégnek nincs joga, hogy megszabja azt, hogy legyen autója valakinek, ezt államilag szabályozni kéne, hogy ne hozhassanak ilyen feltételeket. Ugyanezt eltudnám mondani a repülésekre is, hogy radikálisan visszakéne szorítani a légiforgalmat, a személyi szabadságunkról lekell mondani, mert a természet ezt nem bírja el.
Ezért írtam ebbe a topikba, mert sokan mondogatják, hogy attól férfi a férfi, ha vezet. De pontosan miért? Nincs olyan, hogy férfias és nőies viselkedés, ezek csak mende-mondák, nincs olyan, hogy akkor vagy férfi, ha meghatározott módon viselkedsz. Az se igaz amikor az őskori példát hozzák fel, mert az olyan hamis, mint a nacionalizmus, amikor egy nemzetállamról, kreált ódákat zengenek, ami tök hamis. Az öskori mamutos példa az teljesen hamis, mert honnan tudhatnánk azt, hogy csak férfiak vadásztak rá? Azt nem lehet elképzelni, hogy nők is vadásztak és férfiak is főztek?
Most, hogy a klímaválság korát éljük, én nem tudom komolyan venni az ilyen státusz szimbólumi majmolásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!