Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ateistáktól és vallásosoktól egyaránt kérdezem: agnosztikussal összejönnétek?
Agnosztikus vagyok így megfordítottam a kérdést.
Vallásossal összejönnék, ha NEM az egyház bábja, dogmatikus, prűd és erőlteti rá másokra az ideológiáját és kényszerít olyan ostobaságokra, mint a böjt vagy a kötelező bűnbánat minden egyes élvezetes tevékenység után.
Ateistával összejönnék, ha NEM az a tipikus elvakultan materialista akinek hozzáállása semmivel nem jobb, mint a vallásosoké, ugyanúgy erőlteti a saját igazát, ugyanúgy elméleteket és teóriákat gondol "a szent igazságnak", csak mert valaki más azt mondta, hogy igaz. Ráadásul az ilyen materialista semmit nem hajlandó megvizsgálni, nincs lélek, nincs természetfeletti, nincs metafizika, nincs semmi CSAK AMIT LÁTUNK ÉS KÉSZ!!!! - az ilyen ember engem halálra untat - általában cinizmussal vegyül a dolog - látom is magam előtt VÁGÓ ISTVÁNT aki ennek az archetípusa.
De én nem mondom, hogy bizonyosan nem létezik semmiféle ember felett álló teremtőerő/hatalom, csak azt, hogy nem élnek bennem meggyőződések ezzel kapcsolatban.
Az ateizmus is egy vallás, ugyanabba a rendszerbe tartozik.
Az agnosztikusok meg főleg olyanok, akik belátják a nem tudásuk egy részét, és ezt helyén kezelik.
Az alkérdésed nem értem, mintha egy más szöveg félmondata lenne.
Áh, Vágó úr, köszöntjük mai sztárvendégünket! A többi szkeptikust hol hagyta?
Amúgy viccet félretéve, köszönet azért, hogy ilyen jól érzékeltetted azt a szemellenzős "CSAK AZ VAN AMIT LÁTUNK!!!!" mentalitást. Kár, hogy ez mindig aszerint változik, hogy az aktuális tudományos kör épp mint mond, ezért sem tudom ezt sokra tartani, anno a tudósok egy csomó marhaságban egyetértettek amin mára mindenki röhög, de akkor az ilyen szemellenzős szkeptikusok valószínű azt mondták fel készségesen, hiszen az a "bizonyított tény", "a szent igazság".
4
Nagyon ostoba vagy. Semmi saját gondolat, csak a másokét szajkózod és azt hiszed mindent tudsz a vilagról.
Attól hogy valamit nem tudsz vagy nem ismersz még létezik.
Csak a buta ember gondolja hogy mindent tud.
Látszik, hogy az emberek többsége inkább kétségbeesetten kapálózik, minthogy az eszét hasznlná. Persze érdemben nem tud reagálni, mert valahol legbelül tudja, hogy mekkora blődség, amiben hisz. De felőlem hülyíthetitek magatokat ezoterikus marhaságokkal, de semmivel sem lesztek többek, mint Erzsike néni, aki 800 Ftos percdíj mellett betelefonál az Ezo TV-hez, hogy megtudja a lottó nyerőszámait.
Ui.: az ateizmus nem vallás, hanem a vallás hiánya. Épp ez a lényege. Nézz kicsit jobban utána a fogalmaknak.
Vannak ám átmenetek is az ezo tv baromságai és a szemellenzős szkepticizmus között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!