Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti megfigyeltetek már összefüggést az egyén helyesírása/írásképe és kinézete között?
Én is szépen fogalmazom meg a gondolataimat, választékosan beszélek, nem szoktam káromkodni sem, igyekszem helyesen írni, illetve ügyelek az írásképemre is...
...mégis nálam rondábbat nem fogsz találni ezen a kontinensen :D
Az íráskép inkább a személy - fogalmazzunk úgy - "szellemi" képességeiről tár elénk egy kis ízelítőt.
Gyanúsak az alábbi dolgok:
- Olyan nicknév ami valami olyasmi, hogy "asdasd"
- Végig kisbetűkkel írás, írásjelek kihagyása
- Random szóközök
És mind között a legrosszabb: az igekötő következetesen különírva az igétől. Tipikus "kisebbségi" érzetem van ezek látványától. "Le mondott" meg "Fel vették" meg "el mondtam"
Szánalmas.
"Tökéletes a helyesírásom mind magyarul, mind angolul, és nem nézek ki jól. Ellenben nőknél megfigyeltem egy fordított arányosságot a helyesírás és a szépség között. Kivételek természetesen akadnak. "
Na, küldj. Kíváncsi vagyok, itt ki a "jóképű"...
Szerintem többnyire nincs ilyen összefüggés, ha mégis, az pusztán a véletlen műve, mint nálam is :D Én szép lány vagyok, odafigyelek a külsőmre, és jó a helyesírásom is.
Tesóm (fiú) borzasztóan ír. Nem is annyira a helyesírása rossz, inkább igénytelen az írásképe, nem érdekli a központozás, kis-és nagybetűk használata, hosszabb szöveg tagolása, meg egyéb ilyen luxus dolgok. Képes úgy leírni egy hosszabb szöveget, hogy egyetlen írásjel nincs benne. Néha jól jönne hozzá egy kódfejtő :) A helyesírása nem olyan vészes, de azért nem az igazi. Ha valaki meglátná az írásképét, szerintem azt hinné, valami c.gánygyerek a putrisorról, nagyon igénytelen :D Közben meg egy magára, külsejére nagyon is igényes, egyetemre járó, sportos, igazán jóképű pasiról van szó. Szóban is jól kommunikál, a normális írásra meg valahogy nincs igénye.
A párom például nagyon jóképű, az írása meg arany középút, olyasmi, mint a tied, vagyis néha nagyon fura helyre rakja a vesszőket, de amúgy minden rendben vele :D
"Ellenben nőknél megfigyeltem egy fordított arányosságot a helyesírás és a szépség között."
Attól függ, ki mit tart szépnek. Tényleg az intelligenciával és az igényességgel van összefüggésben a helyesírás mindkét nemnél. A valóban intelligens nőket (pl doktornőket, gyógyszerészeket, kutatókat, jogászokat, egyetemi tanárokat) elsősorban a tudásuk és a képességeik miatt alkalmazzák, nem a kinézetük miatt, úgyhogy ritkán látni őket feszülős miniruhában, tűsarkúban, tökéletes sminkkel, fodrász által 15 perce mosott-festett-beszárított hajjal, műmellekkel, szilikon szájjal és hasonló külsőségekkel, amik híján manapság egy nőt igénytelennek, ápolatlannak, csúnyának szokás nevezni. A kevésbé intelligens nők vannak ezekre rászorulva, mert ha az eszükkel kellene keresniük a kenyerüket, akkor éhen halnának, de instamodellként a s#ggüket mutogatva, vagy szobadísz titkárnőként vagy recepciósként tökéletesen jól megélnek.
""Ellenben nőknél megfigyeltem egy fordított arányosságot a helyesírás és a szépség között.""
Intelligens nő ritkán öltözik prostinak, de ennek semmi köze a valódi szépséghez. Sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!