Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire gáz, ha egy egykoron jóvágású fiatalember lemond a nőkről, hogy egyszer lakása lehessen, ha már a fiatalabb éveit elszúrta és nem takarékoskodott?
Nekem az a tapasztalatom, hogy párban sokkal könnyebb félretenni. Nyilván ehhez olyan ember kell, akiben bízhatsz és akivel lehet együtt tervezni... Viszont úgy gondolom, ha ketten vagytok egy háztartásban és oszlanak a költségek, hamarabb megvagytok. Ha közös tulajdonrésszel vesztek is lakást, akkor is már jól vagytok, a saját részed akkor sem tudja senki elvenni, ha valami miatt kudarcba fullad a kapcsolatotok.
Nem azt mondom, hogy anyagi megfontolásból állj össze valakivel, de ha úgy hozza a a helyzet, lehet, hogy jobban jársz ezzel, mint hinnéd.
Ugye ez igaz, csak a sok rossz tapasztalat a környezeteben, hogy minden második 40-es ismerős elvált és a nő vitte a gyereket és a lakást is, ő meg ment az albérletbe vissza, mondhatnám kisarkítottan, hogy mentek a levesbe. Félek a közösködéstől. Nem vagyok még 40 es, de már igazán fiatal sem, átmeneti stádium. Csak ugye most már nem akarok elcseszni semmit. Ugye Pesten lehet ezzel keresnék megfelelőbben-50-70 nettóval többért, de drágább is a lakhatás, lakást venni egyenesen ott képtelenség. Ami itt normális kislakás 15 millió és elviszed hitelre 5 millióval, 30%-os önerővel
az ott inkább 25-30 millió. Borzalmas. Pár persze könnyebb, ezt én is tudom. Csak ott a félsz.
Akkor kalkuláljunk haver!
2019ben 80*12= 960ezer
realizálunk egy 8%emelést minden évre
2020ban 86,4*12= 1036,8ezer
2021ben 93,3*12= 1119,7ezer
2022ben 100,7*12= 1209,1ezer
2023ban 108,7*12= 1305ezer
Vagyis 5 év alatt kicsivel több, mint 5 millió forintot tudsz összespórolni. Már keleten sem annyira olcsók a lakások. Jelenlegi árak mellett, mondjuk egy 50nm2 lakást debrecenben 15és17 millió közt tudsz vásárolni. Szóval hitel kell nem kevés. Elköteleznéd magad 20 éves hiteltörlesztésre, vagy inkább diploma mellett addig kapálóznál itthon, ameddig nem kapsz egy jobban fizető melót bárhol az országban? Aztán ha elérted, hogy mindent kisajtoltál a hazai lehetőségekből, akkor kifelé kaccsints? Olykor jobb, ha az ember mobilis marad. A lakás úgy is jön majd magától, de én a helyedben ilyen árak mellett főleg nem vennék lakást. De az tényleg jó dolog, ha spórolsz, de még jobb, ha jobban keresel.
De te magad írtad, hogy 4 éve lemondtál róluk.
Akkor nem mindegy? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!