Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért alakult úgy hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért alakult úgy hogy a nőknek könnyebb párt találni?

Figyelt kérdés
2019. aug. 30. 13:44
1 2 3 4
 31/39 he84 ***** válasza:
6%

Ne haragudj 21-es válaszoló, de rosszul látod azt, hogy nem kell, vagy nem szabad szerinted sokaknak esélyt adni. A legtöbb embernek igenis jár az esély, főleg akkor, ha már egy kis ideje ismerkedtek és jól megvagytok általában. Nőként mondom, hogy ne általánosíts, mert igenis vannak olyan komoly kapcsolatot akaró férfiak is, akik valóban normálisak is. Ám ez igaz lehet némelyik szexkapcsolatot, laza kapcsolatot (olyan mint a barátság extrákkal, ami valamivel több a szexkapcsolatnál, de kevesebb a komoly kapcsolatnál) választó férfiak között is. Mindez részben saját tapasztalat is, meg annak is köszönhető, hogy rugalmasan tapasztalok, nem csak azt látom, amit látni akarok. Némiképp kényesnek, felszínesenek is tűnsz, mert neked csak akkor jó valaki, ha minden klappol. Tudod, olyan elég ritka, hogy valakinél minden klappol hozzád. Ha egy kicsivel több részük klappol, mint amennyi nem, akkor az már jó. Vagyis ha legalább 60%-ban klappol (kicsivel több mint a fele), akkor az már jó. Akinek túl magasak az elvárásai és főleg, vagy csak külső alapján ítél, az válogatós, felszínes és némiképp kényes. Nagyon nem helyes, gonosz dolog kikosarazni csak külső alapján mielőbb másokat, nagyon nem helyes ez tőled és senki mástól se, aki ilyen, vagy hasonló! Ha mondjuk zaklatna, trágárkodna és rondán követelőzne, meg ha nem jönnétek ki jól, akkor teljesen érthető. Ám ha jól kijöttök és jól elbeszélgettek anélkül is, hogy láttátok volna egymást fotón és élőben, akkor az számít igazán, tehát a belső. Na meg élőben a kisugárzás és továbbra is a belső számít igazán. Teljesen egyetértek azokkal a férfiakkal, akik azt mondták neked, hogy esélyt kéne adni némi további ismerkedésre, néhány további talira is, mert hirtelen egyből, avagy nagyon hamar ítélni főleg, vagy csak külső alapján a fotó és az 1. talitól számítva nagyon nem helyes és felszínes, kényes, türelmetlen hozzáállás! A valódi értékek tudod nem kívül vannak, hanem leginkább belül. De úgy néz ki, hogy te ezt nem tudod sajnos külön venni a külsőtől. A külső nem mindig azonos a belsővel, sőt, sok esetben nem nagyon. Én se vagyok egy szép nő, mégis belül rendes, jószívű ember vagyok, ám eléggé szókimindó, őszinte, aki rugalmasan, nyitottan tapasztal, aki nem ítél főleg, vagy külső alapján, aki jól tudja, hogy a belső az, ami igazán számít. Pont emiatt szeretnének jó néhányan több esélyt kapni, hogy jobban megismerd, ő hozzá hasonlóan legyél nyitott, rugalmas és az addigiak alapján dönts összesen, ne csakis az 1. benyomásod alapján. Az meg, hogy kérnek még esélyeket, az nem mindig erőltetés, nem mindig vergődés, csupán kérés és kisebb győzködés, ami még nem bűn! Ha több az esély, az ismerkedés, akkor később akár még jobb is lehet, ezt nem lehet előre tudni, pont ezért kell esélyeket adni, de persze ne kényszeresen előre félve, hanem lazábban, nyitottabban hozzááálva. És mindez nem feltétlenül megalkuvás. Jó lenne, ha hagynád a többi lányt/nőt azzal a noszogatásoddal, hogy ne adjanak esélyeket, mert nagyon nem helyes! Elmondtam mindent hogy miért. Lejjebb leírtam 1-2 tapasztalatomat is erről, érdemes elolvasni.

Tapasztaltam olyat, hogy valakinek külsőre nem annyira jöttem be, majd mikor megismertük egymást jobban, mert mindketten nyitottak, rugalmasak voltunk, mégis összejöttünk (laza kapcsolatra, én komolyat jó ideig még nem szeretnék, legalábbis nincs a terveim között) és jók voltak együtt az őszinte beszélgetés sokszor, meg az intimítások is általában jók voltak. Átlagos volt, egy kicsit sovány alkat is volt, ám nem kosaraztam ki mégse és ő se engem, pedig mint mondtam, nem vagyok szép. Az elején én voltam a kezdeményezőbb fél, az adott férfi félénk volt, nehezen kezdeményezett, de később idővel kicsit bátrabb lett a hatásomra. Ám egyéb okból már egy ideje elvátak útjaink, de nem én miattam. Ez bonyolult, hosszú és nem tartozik ide.

Azóta van egy másik laza kapcsolatom másik férfival, ott főleg ő volt a kezdeményező. Ő átlagos, nem annyira sovány, ám magabiztosabb, kezdeményezőbb és szerencsére nem nyomult ennek ellenére se, ami jó. Dohányzik, mégse zártam ezért őt ki, még akkor se, ha nem szeretem a dohányzást és én magam nem dohányzok. Egyszerűen meg lehet oldani azt, hogy amikor talikon együtt vagyunk, akkor ne mellettem csinálja a dohányzást. Ilyen egyszerű. Ettől ő még nem egy rossz ember. Neki szintén nem annyira jöttem be külsőrem, ám azt is mondta, hogy rendesnek, szimpinek tűnök neki ennek ellenére már a fótók alapján is és szeretne velem majd élőben talizni, mert akkor is kiderülhet több dolog. Pozitívan meg is lepődtem, mondtam neki hogy örülök, hogy így áll hozzá és hogy nem zár ki semmit se, mert sajnos vannak akik elhamarkodottan, túl hamar igen. Aztán amikor eljött élőben az 1. talink ideje, amin sétáltunk, beszélgettünk, elkezdett hozzám vonzódni és én is ő hozzá. Ő valamivel kevésbé hozzám mint én ő hozzá, tehát én jobban vonzódok hozzá ő hozzá képest. Jól kijöttünk végig, majd elmondta az 1. talink után neten, hogy miért csak kicsit vonzódik hozzám, tudomásul vettem. Nem adta fel ő se, én se, hanem tovább kitartottunk, mert ettől még eléggé szimpik lettünk egymásnak belső és kisugárzás terén. Majd lett vele 2. tali szintén sétáltunk, beszélgettünk. Egyre szimpibbek lettünk egymásnak (főleg belsőleg), majd a 3. talin már feljöhetett hozzám vendégségbe. Ám a vendégség előtt megbeszéltük, hogy ad 3 esélyt arra, hogy lehessen köztünk intimítás is és ha bejön így, ha neki is, nekem is jó egymással, akkor lehet folytatni intimításokkal együtt is a laza kapcsolatunkat, ha viszont nem, akkor csak sima barátok leszünk. Tehát még az intmítás hiánya miatt sem akartunk egymásról lemondani, ami szintén jó, annak ellenére, hogy külsőre nem teljesen jöttem be neki. Majd a 3. talinkon az 1. vendégségben nálam volt az 1. intimításunk. Teljesen bejött mindkettőnknek, kiderült több dolog, amik sima sétálós, beszélgetős talin nem derülnek ki. Mármint az, hogy intim téren mennyire passzolunk és hogy tudunk-e így szexuálisan vonzódni egymáshoz. Mindez a maradék 2 intimításos esélynél is kiderült pozitív irányba, azóta is együtt vagyunk a laza kapcsolatunkban mint barátok intimításokkal együtt, nem lett, nincs is semmi baj. Na emiatt kell több esélyt adni rugalmasan, hogy az is kiderüljön az esélyeknél, hogy összepasszoltok-e intimítások terén is, vagy sem. Ez pedig 1. talin és vendégség nélkül, megpróbálás nélkül nem derül ki. Több ilyen lenne, ha több ember adna így, vagy ehhez hasonlóan esélyeket a másiknak, főleg ha fotó nélkül is jól elbeszélgettek már, tudod a belsőre kéne főleg alapozni.

2019. aug. 31. 23:15
 32/39 anonim ***** válasza:
69%

Felőlem 10 kisregényt is írhatsz, akkor sem fogok változtatni semmin. Legalább tanulnál meg locsogás helyett szöveget értelmezni...

Sehol nem írtam, hogy csak külső alapján ítélek.

Másrészt pedig úgy válogatok, olyan szempontok alapján, ahogy akarok. Kapcsolatban vagyok 6 kibszott éve, leírtam ezt is. Azt hiszed, ki fogsz te itt a fecsegéssel okítani engem arról, hogy nincs olyan, hogy minden klappol és tökéletes? Ilyen hosszú kapcsolatban ezt mindenki tudja, így én is.

De nem értem, miért kellene olyannak esélyt adni bárkinek is, akihez semennyire sem vonzódik. Nem érdekel, hogy te hogyan működsz, inkább neked kellene felfogni, hogy nem mindenki olyan, mint te.

Az, hogy nem tökéletes minden, nem jelenti azt, hogy megalkuvás az egész.

Egy percig nem bánom, hogy nem adtam esélyt annak a rakás egoista, sértett senkiházinak és kész. Mert akkor nem lennék a mostani párommal, aki tiszta szívemből szeretek.

2019. aug. 31. 23:27
 33/39 he84 ***** válasza:
6%

Láthatóan sajnos túl merev és makacs vagy. Ne gúnyolódj, hogy kisregény, egyszerűen így sikerült, így tudtam jól elmondani mindent. A tartalom az igazi lényeg, nem a hossza. Nem mindenki azért ír hosszan, mert direkt hosszan akar írni hobbiból. Én is ilyen vagyok, így sikerült. Nem oktatok ki senkit se, csak komoly és őszinte voltam!

Talán nem írtad, hogy csak külső alapján ítélsz. Ám csak mert valamit nem mondasz, nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs benne a mondanivalódban. Ugyanis a válaszod némely részeiben igenis ott volt burkoltan, még ha konkrétan nem is mondtad ki. Hát pedig nem létezik olyan, hogy minden klappol, vagy ha igen, akkor ritka és a tökéletes olyan tuti nincs. Jó és jobb az van, de tökéletes nincs. Nyilván azért kell esélyeket adni, mert idővel kialakulhat a vonzalom, például a jó belső meghozhatja, kiegészítheti és akár több is, ha úgy alakul. Feljebb leírtam részletesebben, érdemes elolvasnod végig, ha nem teljesen olvastad el, hanem átfutottad. És csak mert néhány férfinak nem adtál esélyt korábban, ne általánosítsd őket, ne szóld le pőket, főleg így hogy nem is ismerted őket jobban, vagy csak alig. Csak emiatt leszólni őket általánosítva, mert normálisan szerettek volna esélyeket, ez butaság.

2019. szept. 1. 00:01
 34/39 anonim ***** válasza:
33%

Azért szólom le őket, mert undorítóak voltak (jellem terén, pont eleget mutattak ahhoz, hogy tudjam), annyit sem értek, hogy megtapossam vagy leköpjem őket, és jó okom van így látni.

Azt mondok rájuk, amit csak akarok.

Voltak normálisak is, akiket elutasítottam ilyen-olyan okból, de nem róluk beszéltem, velük nincsen bajom.

Ha tudnál szöveget értelmezni, akkor nem ismételgetnéd, ami számomra is nyilvánvaló: hogy tökéletes az nincs.

A párom sem tökéletes, a kapcsolat sem tökéletes, de mégis boldog vagyok vele és nagyon jó. Nagyon sok problémát oldottunk meg, sokat küzdöttünk, hogy jó legyen a kapcsolatunk és hosszú távon is működjön, mert egy életre keresünk párt.

Az meg nálam esélytelen, hogy egy undorító külsejű emberhez a belső értékei miatt vonzódjak romantikusan/szexuálisan, egyszerűen ilyen nincs. Hiába vergődsz ide még pár kommentet, akkor sem lesz.

Egy bizonyos szintet el kell érnie külső vonzalom terén is ahhoz, hogy legyen bármi esélye. De emellett CSAK a külseje miatt sem vonzódok senkihez. Ha buta, rosszindulatú, szűklátókörű, akkor nem érdekel, hogy jól néz ki, szintén esélye nincs.

Nem tudom, hogyan képzeled te azt, hogy majd valakinek a szempontjain, preferenciáin változtatsz, kinek hiszed te magad.

Részemről a téma pedig hipotetikus, ugyanis eléggé úgy néz ki, hogy megtaláltam a páromat, nagyon remélem, hogy örökre. De eddig minden arra mutat, hogy jól választottam.

2019. szept. 1. 00:13
 35/39 anonim ***** válasza:
75%

Mi az, hogy jár az esély? Semmi nem jár.

Akit nem találok vonzónak, azzal nem ismerkedem. Gondolom, te is olyantol akarsz esélyt, akit tetszik.

2019. szept. 1. 00:18
 36/39 he84 ***** válasza:
45%
Ja oké, azt nem mondtad el egyértelműen, hogy már ismerted őket és amiatt. Csak mert nagyon úgy tűnt, hogy előre elítélted őket. Ám akik rendesek és egyéb szempontból hajtottad el őket, az nem volt szép semmiképp se, na meg fura, ha nem volt velük bajod (te mondtad így), akkor meg miért. Ez viszont már igenis kényesség, már bocsi. Aki rendes és belsőre is szimpi, az igenis megérdemel néhány esélyt. Nyilván aki büdös, avagy csöves, vagy kötekező, agresszív, túl nyomulós és ilyesmik, nekik nem érdemes esélyeket adni. Ha pedig valaki csúnya, tehát átlag alatti bármilyen mértékben, arról nem tehet. Ettől még ő is ugyanúgy egy érző ember. Vannak olyan párok is, ahol a másiknak nem kicsit torz az arca, vagy bármilye, mégis van párja. Ez azért van, mert ott helyesen a belső számít igazán. Nem akartam a preferenciádon változtatni, csak elmondtam, hogy valamit nem túl helyesen csináltál. A modorod pedig nem a legjobb, kissé lekezelő vagy.
2019. szept. 2. 20:50
 37/39 anonim ***** válasza:
82%
Én a rendes embert is elhajtom, ha dohányzik, mert rosszul vagyok a cigifüsttől és attól a szagtól, amit egy dohányos bőre magába szív. Miért kéne esélyt adnom egy dohányzónak nemdohányzóként, ha nem érzem jól magam a közvetlen közelében?
2019. szept. 2. 21:33
 38/39 anonim ***** válasza:
73%

De igen, pont helyesen csináltam, mert van egy édes, intelligens, jó humorú párom, aki ezek mellé számomra piszkosul vonzó is. Arról nem én tehetek, hogy te soha nem kellenél ilyen férfinak, sőt, még egy középszerűnek is maximum dugásra kellesz, és annyira le vagy épülve , hogy még ezt is eredménynek fogod fel, és azt hiszed, hogy a hatalmas belső értékeid (?! :D) miatt van. Valamiért mégis egy frusztált hisztérika vagy, már bocs, szóval láthatóan veszélyeztetve van gyerekes, idealista, hazug világképed.

Senkinek a világon nem kellene ronda ember, akinek lehetősége van olyat választani, aki vonzó külsőre, és MELLÉ a belső értékei IS megvannak. Sajnálom, ha ezt nem veszi be a gyomrod, pedig eléggé alap dolog.

Ja, és a rondaságról pedig az esetek kb. 80-90%-ában tehet az illető. A taszító külsőt okozó tényezők igen nagy része kiküszöbölhető lenne ápoltsággal, helyes étkezéssel, testmozgással, ízléses öltözködéssel, archoz illő hajviselettel...stb. Mivel én magam is adok ezekre, soha az életben nem kellene egy igénytelen alak, és akárki akármit mond, ha valaki az, az semmi jót nem árul el a belső értékeiről sem. Ugyanis az egészségtudatosság, a sporttal járó kitartás is érték, valamint számomra a szépérzék, stílusérzék is pozitívum. Akárki akármennyit pattog, az élet minden egyes területén számít a külső, és nem az, amit a genetika dobott, hanem az, amit kihoz magából az ember, ugyanis az első benyomás része az a pillanat, amikor az emberek meglátnak.

A dohányzásról meg annyit, hogy mégis hogy képzeli bárki is azt, hogy azon ítélkezzen, ha valakinek kizáró ok? Nem érdekel, ha nem csinálja, amikor velem van, nekem elveim vannak, nem tudom elfogadni, ha valaki napi szinten 1000+ ft-ot kib_@sz az ablakon arra, hogy tudatosan égéstermékeket szívjon a tüdejébe, amitől több tucat baja lehet később. Teljes nonszensz és kész. Arról nem beszélve, hogy büdös is.

2019. szept. 2. 22:08
 39/39 he84 ***** válasza:

Nem tudhatod, hogy milyen férfiaknak kellhetek és milyenek nem. Főleg hogy nem is ismersz, azt se tudod hogy nézek ki. Az meg egyéni, hogy kinek milyen ember jön be, legyen az akár belsőleg, akár külsőleg. De ettől még a belső a fontosabb. Nem vagyok hisztérika, se frusztrált, se gyerekes, csak őszinte vagyok és én is tapasztalatból beszélek. Na meg azt utálom, ha komoly ok nélkül így beszél velem bárki is, így ne csodálkozz. Jó lenne, ha nem szólnál le ennyire másokat, főleg ha nem is ismered az illetőt. Nem csak egy komoly párkapcsolat lehet jó emberi értékek szempontjából. Csak mert én laza kapcsolatban vagyok valakivel, ami olyan mint a barátság extrákkal (tehát van benne valódi barátság intimításokkal együtt, ami több a szexkapcsolatnál), az nem jelenti azt, hogy csak szexre kellek. Ez egy téves, rossz általánosítás. Már elég jól ismerjük egymást az adott férfival több dologban, én is őszinte vagyok, ő is, látom rajta mindig és valóban barátként tekintünk egymásra az intimítások mellett. Szimpi voltam neki külsőleg, legfeljebb elsőre nem annyira nőies, amiről tényleg nem teketek, mert kicsit fiús az arcszerkezetem. Ám a testem nyaktól lefelé valóban nőies. Ettől még kialakult egy bizonyos mértékű vonzalom a mostani férfival és a szexen kívül a többi intimítás, meg filmezés, beszélgetések, minden nagyon jó vele együtt kölcsönösen. Amúgy meg ő lenne velem komoly párkapcsolatban is, csak azért nem, mert ő néhány év múlva majd lehet, hogy fog akarni gyereket, én viszont tuti nem és mert nem vagyunk szerelmesek se egymásba, meg én nem szeretnék költözni se, meg még egyéb oka is van, de ez nem tartozik ide. Ettől még emberi és baráti szinten már eléggé megkedveltük egymást így laza kapcsolaton belül is, akár hiszed, akár nem. Azt is mondta, hogy majd ha komoly kapcsolata lesz pár év mőlva mással, akkor is szeretne mindig a barátom maradni. Mármint sima baráti barát és én is egyetértek ezzel vele.

Az meg hogy ki ronda, vagy sem, ez is egyéni. Vannak akiknek a teltkarcsúak, ducik jönnek be, vannak akiknek az átlagosak, vagy a soványak. Meg akik nem annyira válogatnak és inkább a személyisége fogja meg.

A dohányzást nem szeretem én se, ám ha az adott ember, aki dohányzik és fontos nekem, akkor emiatt nem hanyagolom, mert ettől még lehet jó ember és lehet vele kompromisszumot is kötni. Ő tudja mit fogyaszt, még ha nem is helyes. Ameddig nem akar rászoktatni és ameddig nem füstöl direkt az orrom alá, addig nincs gond.

2019. szept. 5. 23:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!