Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy érzem nem való hozzám senki?
Lassan 2 éve nem volt párkapcsolatom, nem igazán zavar (már) és nem is célom feltétlen valaki magam mellé, de ha adódnak lehetőségek, akkor kihasználom, hogy megismerjek pár embert. Nagyjából 20 emberrel volt randim ezalatt a 2 év alatt, de egyikkel sem éreztem, hogy hozzám való lenne vagy hogy tényleg (igazán) megértenénk egymást. Még komolyabban el is gondolkodtam egy-kettőn (a nagy része vicc kategória, nem tudtam normálisan állni hozzájuk) és mindig visszatérő érzés, illetve gondolat volt, hogy oké, jól érzem magam vele, de valami hiányzik. Sokszor éreztem, érzek ürességet. Önmagammal semmilyen problémám nincs, élem szépen a kis életemet és haladok lépcsőfokonként, még csak nem is erőlködöm az ismerekedéssel és mégis nagyon sok lehetőség adódott, pedig durván válogattam közülük. Amikor viszont belekerülök a randizásba, olyan kilátástalannak érzem magam. Elszomorít, hogy egyetlen emberrel sem éreztem egyértelműen, hogy nekem ő kell, hogy beleillik az életembe, hogy tudunk azonosulni egymás személyiségével.
Tudom, hogy erre nem nagyon lehet mit mondani, csak szerettem volna kiírni magamból, hátha van/volt hasonló helyzetben valaki. Az élete más területein nincs gondja, minden halad szépen, sőt igazából magánéletben sem tragédia ez, viszont ennyire sok ugyanazon vég után kezdtem el egyfajta keserűséget érezni, hogy még soha nem találtam hozzám illőt. Vagy hogy egyáltalán létezik-e. Túllendülök ezeken a dilemmákon 1-2 nap alatt, nem ráz meg és nem is tanácsért fordulok hozzátok. Szimplán szívesen meghallgatnám a véleményeteket erről a témáról.
Szerintem alapjáraton aligha van olyan, hogy két ember 100%-ban összeillene, ha létezik is ilyen, az nagyon ritka. Az emberek nincsenek egymásnak rendeltetve, tehát valamennyire a hozzáàlláson múlik az, hogy két ember kialakítja a kapcsolatot, ami legtöbbször némi kompromisszummal is járhat.
A te esetedben úgy vélem kommunikációs problémák is lehetnek, tudod, ha “nem értenek meg” errōl te is tehetsz, hisz nem mindegy, hogy fejezed ki magad. Ha azt várod, hogy jöjjön olyan társ, aki majd kitalálja a gondolataidat, akkor elég rossz úton haladsz és a kommunikációs készségen kellene javítani ahhoz, hogy megértsenek.
"Vicces, hogy a nememet találgatjátok. Nő vagyok egyébként." Ezzel a performansszal más nagyon nem is lehetnél. Szóval, aki kúrálgat, azok között nincs olyan, aki megfelelne ? Tök komolyan kérdezem, nem trollkodok.
33/f
Én is idegennek éreztem sokszor akikkel találkoztam. Ha már az első találkozásnál látni, hogy két külön világ vagyunk, és elkapok olyan kiszólásokat, amik miatt látom, hogy nem egyforma lelkülettel nézzük a dolgokat, akkor sok esetben lefújom a folytatást. Egyetértek a kérdezővel ebben. Nem beszélünk kémiáról, szikráról, hanem arról, hogy addig sem jut el egy beszélgetés, hogy volna valami érdekes hullámhossz, ami miatt emberileg is jól érzed magad a másikkal. Mondják időnként, hogy a jó kapcsolat alapja a barátság, ami szerintem igaz. Hogyan lehetne kapcsolatról beszélni akkor, ha csak "mint kapcsolat" nézek a másikra, de amúgy nem lennék még a barátja sem. (Ez most nem a férfi-nő barátság mellett érv.)
Nekem összesen egy ilyen tapasztalatom volt, amikor olyan nővel beszélgettem, akivel az első 5 perc telefonon máris 20 percre sikerült, utána meg 4-5 órákat beszéltünk telefonon. Élőben meg pláne. Sajnos más miatt nem lett több ebből, és nagyon nehéz is volt lezárni mindkettőnknek, mert nagyon meg volt az az egy hullámhossz, amit a kérdező is felvet. Szóval én hiszek ebben, és abszolút értem amit ír. Ahhoz az egyhez képest akivel működött ez a dolog, a többivel már annyira sem találkoznék, mint amennyire azelőtt esélyt adtam... mivel átéltem milyen az, amikor már az elejétől olyan, mintha ezer éve ismernénk egymást.
Erre gondolsz kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!