Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen ajándékért mit várnál el a párodtól?
Mondjuk, ha csokit adsz, elvárod, hogy megkínáljon? Ha virágot adsz, elvárod, hogy tartsa vázában? Ha ékszert adsz, elvárod, hogy hordja? Ha autót adsz, elvárod, hogy vezesse, tartsa karban, vagy elég, ha a garázsban áll?
Elvárod, hogy az ajándékot tartsa észben, sokáig köszöngesse, ne adja el/ne adja tovább, mutogassa sokat, szóljon másoknak, hogy tőled van?
Nem közös kasszán lévő kapcsolatban érdekel ez elsősorban!
Megkínállak,vázaban tartom.
Ha nem tetszik az ékszer,nem hordom.
Ha van jogsim de nem szeretek vezetni,nem fogom vezetni.
Ha elvárod,hogy mindenki tudjon róla mit kaptam tőled,ha naponta meg kell köszönnöm,mész a levesbe mert akkor nem szívből adod
Soha nem ajándékoztam úgy, hogy elvártam volna bármit is. Az nem ajándékozás.
Ez a mutogassa másoknak dolog meg kifejezetten taszít és baromi undorítónak tartom az ilyen embereket.
Csokiból nem kérek, virágot ha nem tartja vázában akkor többet ne varja, hogy kap tőlem, hisz minek ha le se szrja, ékszert jó lenne ha hordaná mert azzal azt fejezi ki, hogy tetszik neki és szereti, autót, a tellene ilyen drága ajándékra, csak akkor adnék ha tudnám, hogy kell neki, használni fogja és amit kap az tetszeni is fog.
Ha ezeket nem tenné akkor azzal valahol azt sugallja, hogy nem igazán értékeli és nem igazán örül annak amit kapott. Ha a virág egy óra múlva a szemétben landol, ha az ékszer bekerül az ékszeres dobozba és soha többé nem kerül elő, ha az autót a garázsból fogja eladni 5 év múlva akkor minek az egész cécó? Hogy azt csinál vele amit akar az igaz, de mint írtam, ha nem becsüli, nem örül neki akkor többet nem fogom magam törni, hogy örömet szerezzek. Persze ehhez hozzá tartozik egy bizonyos "képben levés" vagyis, hogy azért tudjam nagyjából mit kell ajándékozni, milyen csokornak örülne, milyen ékszer az amit szeret vagy vágyik rá stb. hisz ha abszolút a személyiségével ellentétes valamit kap akkor nyilván nem csodálkozhatok ha nem igazán lesz tőle oda.
Ha autót kap, elvárod, hogy pl vigyen munkába, vigyen valahova pusztán, mert kapott tőled egyet? Vagy hogy adja kölcsön néha?
Mit szólnál, ha átfestetnè vagy lecserélné egy olyanra(megkapta, eladja, vesz újat) ami neki tetszik?
Mekkora az az összeg, ahol már látványos hálát és megbecsülést vársz az ajándékodért? Ahol úgy érzed beleszólhatsz, mi legyen a tárgyi ajándékkal?
Pl ha kap tőled egy telket ajándékba, elvárod, hogy az ott termő almából te is részesedj? Vagy nyugtázod, hogyha pl eladja mindet vagy leviszi a családjànak mindet?
Ha kap tőled egy nyaralót, elvárod, hogy néha leruccanhass oda a haverjaiddal, pusztán mert te adtad ajándékba? Ha házvásárláshoz adtál önerőbe(ajándékba)elvárod, hogy lakhass benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!