Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit teszel ha nem lehet a párodtól/házastársadtól gyereked?
Olyan szitura gondolok, hogy az egyik fél meddő, vagy betegség miatt nem tudja kihordani a babát.
Semmi nem jöhet szóba amivel saját lehetne, de az egészséges fél nagyon vágyik rá. Maximum örökbefogadás lehet.
Kitartasz vagy lépsz, olyannal/olyanhoz akinek/akivel lehet?
Tudom sokan azt mondják, aki szereti a másikat....
De! Mégis természetes az, hogy valaki lemond saját gyermekről más miatt? (férj, feleség, élettárs, pár...bárki miatt)
Én amúgy se tartom nagyra a génállományom, simán örökbe fogadnék. Szerintem nem attól vagy szülő, hogy képes voltál dugni valakivel és ennek eredménye lett. A szülőség abban rejlik, hogy egy kis emberi életnek te teremted meg a leendő világát, felneveled és gondoskodsz róla, akkor is, ha épp kamasz és flegma. A vérszerinti apám rám se néz már ezer éve, a nevelőapám pedig mindig mellettem állt, ha kellett. Nekem ő a szülő, nem a biológiai. Így semmi rosszat nem látok az örökbe fogadásban, egyesek túl misztifikálják ezt a saját vér dolgot.
N
Abban egyetértek veletek, hogy a szülőség nem csak abból áll, hogy dugunk, de szerintem nem érzitek, értitek a lényeget.
Itt a saját gyereknél azért ha belegondolsz, egészen más, hisz benne látod a hasonlóságot, olyan a szeme mint a párodé, olyan a mosolya mint az enyém...stb...ezek csak szerintem fontos dolgok?
Ezzel nem azt mondom, hogy örökbefogadott gyereket nem lehet szeretni, remélem nem értitek félre.
És ha senkire sem hasonlít, akkor nem szeretik?
Nem ezen múlik sztem.
Én kitartanék mellette. De már nagyon sok mindenre van megoldás.
De ha ezen múlna a dolog, inkább lemondanék a gyerekről, mint hogy otthagyjam azt akinek örök hűséget fogadtam... jóban rosszban, egészségben-betegségben...ő sokkal fontoaabb lenne nekem, mint egy meg nem született gyerek. Ráadásul ha szeretek valakit, nem tudnám lecserélni ilyen indokkal.
Mellette maradnék, mert amúgy sem akarok gyereket. (Legalább védekezés nélkül szexelhetnénk.)
Amúgy meg ha akarnék gyereket, az örökbefogadással sem lenne bajom. A génállományunk továbbörökítése hihetetlenül túlértékelt dolog, ráadásul megmenthetnék egy ártatlan gyereket egy sz@r gyerekkortól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!