Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy feminista nő férfiként...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy feminista nő férfiként élt és a tapasztalatairól könyvet írt. Szerintetek egy incel férfi tudna nőként élni?

Figyelt kérdés

[link]

Mit gondoltok, miben változna egy incel életszemlélete, ha egy évig nőként élne?

2019. júl. 31. 16:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát... Én ezért lehetek így kiszorulva a világból, mert ilyesmit még elképzelni is nehéz - mivel én nem teszek ilyet, de még az alkesz apám se volt ennyire tirpák (bár házimunka téren full-soviniszta volt, kivéve a szent felmosást meg a szent fertőtlenítést, mert "jajj bacilusok", nagyapáim meg kifejezetten gálánsak.

Bár, sajnos látok olyan férfiakat akikről #8 írt, de ők alapból bunkók, nem csak a nőkkel, csak ott megvan az a dumájuk, hogy XY hülye, mert nő", de engem ezek ugyanúgy semmibe vesznek, nyápicnak tartanak stb. - és általában meg se hallanak, mert KIZÁRÓLAG ÜVÖLTVE tudnak beszélni. De az ilyeneket utálom.

Mondjuk nekem szinte csak női kollégáim vannak, de hogy őszinte legyek, én ennek örülök, sokkal nyugodtabbak és jobban lehet velük beszélgetni, mint amikor csak srácok voltak. Persze itt is van néhány - haverok is vagyunk - de az a mentalitás amiről írsz, itt nincs jelen, pedig minden életkor képviselteti magát és senki nem doktor vagy diplomás.

Mondjuk... ez olyan kínos. Valaki csak azért néz le valakit, mert nő? Ez komoly? Nem személyiség alapján kellene? Bár olyan nőt is ismerek aki ha a személyisége miatt utálják, gyorsan előveszi a nemi kártyát "csak azért, mert nő vagyok" (lásd még a kisebbség esetét, ők is szeretnek ezzel jönni mikor randalírozás után kivívják a teljes környezetük haragját)

Bár én azt sem tartom elfogadhatónak, hogy mások a fizetések - vagy a kötelezettségek - a nemek között. Azonos fizetést, azonos adót, azonos nyugdíjba vonulási feltételeket (ez utóbbiban a nők vannak előnyben, a 40 év munkaviszonyos dologgal, habár ez gyakorlatban max 3-4 év mínuszt jelent)

2019. júl. 31. 18:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ehhez még csak nem is kell extrémen bunkónak lenni. Sokan ezt otthonról hozzák, illetve a kulturális környezet, ahol még most is sokszor majdhogynem a nőnek kell elnézést kérnie, ha megerőszakolták (szándékos sarkítás). Gondolj csak a sokszor soviniszta megnyilvánulásokkal operáló egyetemi professzorokra...

A legtöbben, akik így viselkednek sokszor nem is tudatosan teszik, egyszerűen nekik evidens, hogy ők ezt megtehetik, mert soha senki nem mondta nekik, hogy ez így nincs rendjén. Felnőttként vagy lázadó kamaszként meg már hiába szembesül az elutasító reakciókkal, ha akkorra már a személyiségének az alapjaiba van égve, hogy úgy viselkedjen a nőkkel, ahogy.

De ha ilyen sok nő vesz körül napi szinten, akkor csak dobj be egy ilyesmi témát, hátha néhányan elmesélnek egy-két személyes történetet. Már ha ilyen fesztelen, kötetlenebb a hangulat.

2019. júl. 31. 19:31
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
#11 a feminizmus maga nem férfigyűletet, meg “nőuralomra törekvést” jelent - mint ahogy azt a sok hímsoviniszta fhaxkalap beképzeli magának -, csupán az egyenjogúságra törekvést... h igenis vegyenek olyan komolyan, mint egy férfit, h ne kössenek belém/ne rajtam vezessék le a frusztrációjukat, ha egyedül vagyok (épp nincs ott a férjem, aki adott esetben megverhetné a fhaxkalapot, én meg nyilván nem), stb-stb.... tudom, h manapság a feminizmus szitokszónak számít, de igazság szerint az én férjem pl. feminista. Ez azt jelenti, h teljes mértékben egyenrangú felek vagyunk a házasságunkban, ha kb. egyszerre hazaérünk hullafáradtan a melóból, az ő gondjai nem fontosabbak az enyémnél, mindketten elmondhatjuk egymásnak, h pl. milyen napunk volt.... ill. nem az a program, h ő leül a tv elè, nálam meg kezdődik az elvárt második műszak (ala háztartás), hanem evidens, h együtt csináljuk a dolgokat - neki is ugyanúgy kötelessége a háztartás munka után, mint nekem. Nem tekinti normálisnak, h random fhaxkalapok következmények nélkül nőket taperolhassanak.. stb-stb. A lényeg, h a kommented alapján azt kell mondjam; üdv a feministák között - ugyanis láthatóan te is az vagy, támogatod az egyenjogúságot, és elítéled a számodra - még - láthatatlan hímsovinitmust... köszönet érte! Csak aztán viseld el, ha esetlegesen átlag magyar soviniszta férfiak körében merészeled hangoztatni az egyenjogúságot támogató nézeteidet - nem lesz könnyű... ez a feminizmus.
2019. júl. 31. 20:28
 14/19 anonim ***** válasza:
20%

80%-os igazából megmutatta, hogy lassan miért felesleges ebbe a kategóriába bármit is írni és miért felesleges tényleges, komoly kísérletekről könyvet írni. A pontozásból látszik, hogy arra van igény, amit eleve hallani akar a többség. A többség itt azt akarja hallani, hogy csúnyagonoszszexista férfiak, ehhez pedig mindenféle mesét elhisznek.

- "szépen megtapasztalná a kéretlen közeledéseket, a szexuális zaklatásokat, a hétköznapi hímsoviniust": Egyrészt, ez nem olyan gyakori, mint ahogy páran beállítják. Rengeteg nő ismerősömmel beszéltem ilyen témákról és igazából valamilyen rejtélyes oknál fogva, az oldal átlagszintjétől eltérve ők nem ezekről beszéltek... Kéretlen közeledés volt náluk néha facebookon pár üzenet, évente meg max. 1 paraszt a buszon. A bulit hozták fel, ahol sok a részeg srác, akik próbálnának taperolni.

- "nonstop a szavába vágnak, hogy nem mondhatja el a véleményét, ha esetleg sikerül neki, leoltják - kivéve, ha egy férfi kolléga szájába adja, akkor ok, persze az érdem is a másiké": Egyrészt, mindenkinek a szavába vágnak páran, nemtől függetlenül. Azért elég durva, hogy valaki annyira nem járt még társaságban, hogy ezt tényleg szétszedi nemekre. Másrészt, ha valaki ennyire paranoiásan azt látja, hogy a férfiak adják a mondatokat a szájába a sikerhez, az kezeltesse magát. Ilyen szöveget még egy nőtől sem hallottam. Nem véletlenül...

- "Hogy szinte sohasem veszik őt komolyan, ha valami nem tetszik neki, és ennek hangot merészel adni, azt elkönyvelik hisztinek/menstruációnak/dugáshiánynak.": Szintén nem igaz és paranoia.

- "Hogy állásinterjúkon eleve esélytelen, ha férfi pályázó is van, hogy a teste és a “méhe” köztulajdon...": Ja, biztos velem véletlenül közölték több állásinterjún is, hogy nőt keresnek... Ez tipikusan olyan szöveg, mint amikor a lúzer srácok hárítanak magukról minden felelősséget. Eddig minden nő talált munkát...

- "hogy bármikor, bárki jogának véli belepofázni a magánéletébe, mikor lesz már gyerek, miazhogynem, stb... magánszféra nuku": Ezt ugyanúgy megkapják a férfiak is. 3 hete voltam egy családi szülinapon, ahova az egyik exemmel mentem. Az emberek több, mint fele megkérdezte, hogy mikor lesz házasság és gyerek. Tőlem és nem a lánytól. Az emberek egy része belemegy mások magánszférájába, nemtől függetlenül.

- "Bármilyen cselekedete/döntése, pl. hogy nem jön össze/nem fekszik le a 28. kéretlen nyomulóval természetesen magyarázatra kötelezi.": Unalmas leírni újra és újra, hogy a férfiaknál is állnak ugyanezek...

- "A teste csak és kizárólag a férfiak örömére létezik, ha azt kiviszi az utcára (és esetleg a saját a maga örömére kicsit is szebben/csinosabban öltözik fel), az felhívás bámulásra/fogdosásra/nemi erőszakra.": Egyrészt nem, másrészt ha férfiként kirakja valaki pcsagatyába a seggét, pár órán belül megverik.

- "Hogy ha bármilyen, férfiak általi abúzus éri, azért ő a hibás - meg úgy kb. mindenért is.": Igazából ez és még több 1000 hozzászólás ezen az oldalon arról szól, hogy mindenért IS a férfiak a hibásak. Logika nélkül, érvelés nélkül, gyerekes szinten.

- "Hogy ne akarjon önmegvalósítani, tanulni, célokat tűzni maga elé, csak a konyhában meg a babucikával teljesedjen ki...": Ja, azért vesz fel a munkahelyek egy része kvóta miatt nőket, akár gyengébb teljesítménnyel is...

"Ezek csak a hirtelen eszembe jutott lehetséges tapasztalatok, nyilván lehetne még bővíteni..."

Hát nyilván... Már, ha valaki elvakultan szexista és paranoiás... Amúgy nem.

"Sajnos az átlag magyar hímsoviniszta agy nem képes befogadni ezeket, de talán ha valóban megtapasztalná csak egy kis részét a női létnek, elképzelhetőnek tartom, h változik a véleménye - hiszen amit a nő mond, az fhaszság, nemúgyvan... ha férfi mondaná, igazzá válna."

Áruljátok már el kérlek, hogy a környezetemben lévő nőktől ezeket a szövegeket miért nem hallani? Közösségi oldalakon miért nem látni? Tv riportokat miért nem készítenek az tévénél dolgozó nők ezekről? Milyen rejtélyes oknál fogva van az, hogy egyedül itt botlok bele ennyire szélsőséges és szexista csőlátású szövegekbe, ahol arc nélkül lehet írogatni és az érvelés helyett csak annyira képesek páran, hogy odavágnak másnak annyit, hogy szűz vagy lúzer?

2019. aug. 1. 03:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

#14:

Te valami kő alatt éltél eddig, hogy a komplett #metoo mozgalom kimaradt az életedből? Vagy csak ennyire nem figyelsz oda arra, amit egy nő mond?

2019. aug. 1. 05:39
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb "cáfolatod" abban merül ki, hogy a másik nyilván hazudozik meg képzelődik. Biztos igazad van, hiszen neked nyilván tengernyi tapasztalatod van, milyen nőként élni...

2019. aug. 1. 21:11
 17/19 anonim ***** válasza:

Csak óvatosan ezzel a mozgalommal. Hiába indult jó szándékkal, ha nem ügyelnek rá, lazán átmehet boszorkányperek szintjére, főleg ha képtelenség bizonyítékot találni.

Persze ez nehéz, mert aki elkövetett ilyet, azt kapják csak el, megérdemli a büntetést, de hogyan szűrik ki az olyan eseteket amikor bosszúból kitalálja valaki, hogy ezzel tegye tönkre a másik életét?

Pl. van egy barátnőm. Szakítunk, utálattal megy el. Pár hónap vagy év múlva amikor már nem lehet cáfolni vagy bizonyítani kitalálja, hogy megvertem, megkínoztam stb.

Ilyenkor pl. mi a helyzet?

Csak túlgondolom, de ismerve azt, hogy egy halottat kezdtek el megvádolni, aki képtelen megvédeni már magát (Michael Jackson). Igaz őt pedofíliával.

2019. aug. 1. 21:17
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Csak a férfiak gondolják, hogy ennyi elég ahhoz, hogy elítéljenek valakit. Kezdjük ott, hogy sokszor valódi feljelentéseket sem vesznek komolyan, sőt, megpróbálják lebeszélni az áldozatot az eljárásról, mert elenyésző esetben hozza a várt eredményt. Általában bizonyíthatóság híján elengedik a vádlottat, amiből sejtheted, hogy aki csak úgy bosszúból jelentget fel ilyenért valakit, abból semmi nem lesz. Ha mégis elítélnek egy valódi elkövetőt, a büntetése nevetséges mértékű, kb. bolti lopásért jobban meghurcolnak, mint nemi erőszakért... Nincs is nálunk nagy keletje a rendőrségre/bíróságra rohangálásnak.

Amerikában és más országokban persze más a helyzet, de bizonyíték híján bizony ott is fel fogják menteni a vádlottat.

Szóval nem kell összeszorított farpofával rettegni, hogy a bosszúálló csajok kamu feljelenést tesznek, mert így nyilván nem bizonyítható semmilyen szinten az álláspontja, szóval max. azt éri el vele, hogy rengeteg időt elrabol mindkettőjüktől, de ha még be is bizonyosodik, hogy hamis feljelentést tett, akkor még egy jókora összeget is legombolnak róla, ugyanis ez (is) bűncselekménynek számít.

2019. aug. 2. 15:47
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értek a joghoz, örülök, hogy ezt ilyen jól összefoglaltad (nem gúnyolódok).

Viszont aki bizonyítottan elkövette azt kb. kivégezni kellene, vagy kasztráltatni kémiailag. De az tényleg undorító, hogy megússzák. Bár igaz ami igaz, többségük szeret "peren kívül" megegyezni akár a kamusztorisokkal is, hogy "ne sérüljön az imázsa".

2019. aug. 2. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!