A vallás a földönkívüliek szektája?
És honnan tudnád te, hogy mihez értek? Én már megjártam a háborút vallástant oktattam afrikában az éhezőknek magyarul, míg ők más nyelvet beszéltek. Az esőerdőben is kaptam egy megbízást még a hetvenes években, hogy telepítsek oda ananász fákat az esőerdői eltévedt vándorlóknak. Később aztán démonűzés végeztem a Vatikánnak és meg mentettem egy Anneliese Michel nevű lányt az ördög karmaiból. Ezalatt ráébredtem a csúf igazságra, ami a vallások mögött van. Nagyon sokat tudod nagyon tapasztalt vagyok.
Missi_Key
Hegy jön ide a sátán oldala?
Az ufós hablatytól eltekintve ez egy sokoldalú kérdés.
Az én véleményem azt, hogy a középkori állapotokat nem pusztán a kereszténység idézte elő, hanem egy természetes történelmi változáson ment keresztül, ami alatt birodalmak omlottak össze és romain újak jöttek létre. Nyilván idő kellett hozzá, hogy kvázi a semmiből felépüljön a rend.
Továbbá azt is mérlegelni kell, hogy a kereszténységnek volt egyfajta társadalomformáló ereje is. De azt is megemlíthetném, hogy mi lett volna, ha ehelyett egy (akkoriban) kevésbé modern vallás vette volna át.
Azt is megjegyezném, hogy - bár szorosan összefonódnak - érdemes az egyházat és a vallási tanításokat különválasztani. Nem szeretem, amikor valaki ráfogja a keresztény tanításokra azt is, hogy politikai célokra használták fel azokat valamilyen kifacsart formában.
Akkor a demokrácia is szörnyű dolog, mert hát "Koreai Népi Demokratikus Köztársaság", vagy "Német Demokratikus Köztársaság". Ezek is a nevükben állnak legközelebb az eszméhez.
Az interneten senki ne várjon "kivagyi" jogon tiszteletet.
Nnem érdekel senkinek a neve, kora, végzettsége. Mindenki tegeződhet, és annyit ér az illető, amennyit az írása ér.
Olvasd el és ràjössz.
Vagy az exposingchristianity oldalt.
Nem bibliai sàtànizmus, ôk is földönkivüliek, de hosszab itt leirnom mint neked végigolvasni amit jobban leirtak nàlam
Nás Páng
Bizonyára igazad lehet, hogy középkori állapotokat nem csak a keresztény vallás idézte előtt, de szerintem nagyobb befolyása volt/van az emberekre, mint az összes többi együttvéve. Miért? Mert már 2000+ éve töretlenül nekik vannak a legtöbb híveik. Ez miért baj? Ha most már nem is gyakorolnak felettünk olyan nagy hatalmat, de a történelem során mindenbe beleszóltak kezdve a tudománynál vagy az olyan alapvető fogalmaknál, mint a jó vagy a rossz. Alapjában formáltak át minket és folytatták ezt két évezredig, mellesleg a vallás mai napig is töretlen. Valószínűleg több kárt okoztak a történelem során, mint hasznot. Ha lett volna más helyette bizonyára nem élt volna meg ilyen hosszú időt, de ők a szegénységre és a kiszolgáltatottságra építettek, másfelől politikai hatalomra is szert tettek. Ha meg figyelembe vesszük, ami a vallás mögött van, vagyis mindig valami felsőbbrendű istenség, aki az égből száll le és olyasmiket mutat meg a primitív vagy középkori népnek, ami túlmutat az emberi tudáson vagy fejlettségen úgy hiszem ez egy kissé elgondolkodtató. Meg az is, hogy bármikor is felbukkant egy ilyen személy az mindig követőket vonzott magával megalapította a saját kis királyságát és próbálta egybe tartani azt különféle dogmákkal. Valószínűleg már nagyon régóta mérgezik az emberi elmét és kihasználnak minket, amit mai napig is folytatnak csak most már más módszert alkalmaznak.
Missi_Key
Az oldalt majd átnézem, ha lesz időm rá ebben az évszázadban. Más válaszokra pedig nem is reagálnék, mert hát rossz helyen kopogtatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!