Pokolban fogják-e végezni a földönkívüliek?
Szinte egészen biztos, hogy léteznek a Földön kívül is értelmes civilizációk, még ha a világegyetem irdatlanul is nagy és számunkra jelenleg nem éppen elérhető közelségben.
A Sátán pedig amilyen rossz szándékú, nyilván őket is megkísértette, és nyilván volt közülük, akik bűnbe is estek, akár mint itt a Földön rögtön már a legelején is, Ádám és Éva.
A Biblia viszont egy szót sem ír arról, hogy Jézus eljutott volna idegen bolygókra, így joggal feltételezhető, hogy a földönkívüli galaktikus testvéreink nem hogy nem lettek meg váltva, hanem még a kereszténységről sem halottak soha.
Keresztények, nem gondoljátok ezek után, hogy Jézus nagyon rondán átvágott titeket?
Továbbá a Vatikán bankjának nem kellene-e egyházakban felhalmozott hatalmas pénzekből ökomenikus összefogással a NASA-t támogatnia, hogy az emberiség mielőbb hittérítőket indíthasson idegen bolygókra, a földönkívüliek a kárhozattól való megmentésérére?
*A Biblia viszont egy szót sem ír arról, hogy Jézus eljutott volna idegen bolygókra
Jn 8,23
És monda nékik: Ti innét alól valók vagytok, én onnét felül való vagyok; ti e világból valók vagytok, én nem vagyok e világból való.
Jn 15,19
Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, a mi az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ
Jn 18,36
Felele Jézus: Az én országom nem e világból való.
1-es: Ez a három mondat arra utal, hogy Jézus földönkívüli lett volna?
Kérdező, a Földön a keresztény embereken kívül minden élőlény a pokolban végzi ám. :)) Mivel még a keresztes pók és a keresztes vipera sem vallásos.
Egyszerű lesz eldönteni a dolgot, ha egyszer tényleg kapcsolatba lépünk földönkívüli civilizációval. Csak meg kell tőlük kérdezni, ismerik-e a keresztény Istent, a Bibliát, vagy Ádám és Éva történetét. Ha sosem hallottak ezekről, akkor Isten ott nem ténykedett, vagy nem a keresztények által hitt Isten ténykedett ott. Tehát őket vagy más isten teremtette, vagy ők is abiogenezis útján jöttek létre és az evolúció formálta őket olyanná, amilyenek lettek.
Ez esetben Isten van nem mindenható, mert csak a Földre (esetleg a Naprendszerre) terjedt ki a tudománya, vagy nem is létezik, és tényleg csak hülyítették az embereket évezredeken keresztül az egyházak.
Mondjuk számomra már az is fura, hogy pl. az ókori görögök miért nem tudtak a keresztény Istenről, pedig több ismeret birtokában voltak, mint a középkor-eleji emberek általában...
Én is valami ilyesmire gyanakodtam.
Mivel Jézus nem váltotta meg a földönkívüliket, így bűnösök maradtak: a földönkívülik a Sátán szövetségesei.
Így több mint valószínű hogy, hogy az utolsó ítélet napján földönkívüli űrhajók fogják megtámadni a Földet, és mindent elpusztítanak.
De Jézus angyalai is megfognak érkezni, és sérülés nélkül kimentik egyből a mennyországba vivén a benne hívőket.
Kérdező: "Szinte egészen biztos, hogy léteznek a Földön kívül is értelmes civilizációk."
Nos, szerintem meg nem. Mindenesetre ha mégis találkoznánk, akkor majd megkérdezzük tőlük, hogyan vélekednek Istenről. Egyébként nézetem szerint senki sem kárhozik el pusztán csak azért, mert nem volt módjában hinni.
Ebből egy jó regény ki lehetne hozni, hi-tech földönkívüliek vs Jézus és a mennyek seregei. :)
Egyébként a Biblia az Isten és az ember kapcsolatát fejti ki. Szóval minek legyenek benne más bolygók és az idegenek? Nem célja ennek a témának a kitárgyalása. A bolygókutatást hagyjuk meg a planetológia művelőinek ha mi nem értünk hozzá.
"Szóval minek legyenek benne más bolygók és az idegenek?"
Hát mert hogy a Biblia szerint a világmindenséget Isten teremtette, és ebbe beletartoznak más csillagrendszerek bolygói, és azok esetleges lakói is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!