A vallás a földönkívüliek szektája?
Ó, részemről volt szerencse. Kellemes éjszakát!
"Egy 66 éves idős bácsit nem illik lebutázni"
Attól még igaz !
Itt már senki nem tiszteli az idősebbet? Tudod fiam buta az, aki elhiszi, hogy 66 éves vagyok, 66 és félesztendős vagyok. Másfelől az a buta, aki nekem mondja. Ha neked mondják az teljesen már más, mintha nekem mondanák. :D Te olyan buta vagy, hogy a buta jelző is egy bók számodra. Olyan, de olyan buta vagy, hogy... legyen annyi elég, hogy nagyon buta vagy. Egy idős nyugdíjas bácsival kezdesz ki, mint amilyen én vagyok? Eleve úgy kéne kezdened a beszélgetés, hogy ,,csókolom" meghogy ,,jó egészséget kívánok és kétszeres nyugdíjt havonta!" De manapság a fiatalság nem foglalkozik az illemmel csak megy a feje után. Emlékszem amikor a vasútnál dolgoztam sosem beszélünk így Dezső bácsival pedig ő tényleg buta volt. Olyasmit hordott össze, hogy "2 + b 2 = c 2" és ismét mondogatta, hogy " 2 + c2 = a 2, c2 = a 2 - b2 ." Csak ennyire emlékszem, de sajnos a vasútnál senki sem értette mit jelent, viszont senki sem nézte le a fogyatékosága miatt.
Ez egy nagyon szép meglátás!
A történelem során bárhol is felbukkan a vallás, ami egy "állítólagos" Isten imádatáról szól és összetartásról ott mindenképp vissza van szorítva a fejlődés, a technológiai fejlődés, a tudomány és a gondolkodókat mindig megvádolják valami sunyisággal, mivel ők a saját érdekeiket nézik. Olyan, mint valamiféle szekta nevelde. Más a helyzet, amikor egy vallás több Istenből áll, mint mondjuk a görögöknél vagy az egyiptomiaknál ott már tapasztalható az előre haladás, mert nem arra építenek, hogy egy egyszemélyes királyságot hoznak létre, hanem egy kompakt szervezet irányítja a szálakat. Nekik más érdekeik vannak.
Szomorú, hogy így látod nem arról van szó, hogy buta vagy, vagy sem (bizonyára az előbbi) hanem egy bizonyos illemről, amit már csemete korban próbálnak neked tanítani. Elnézőnek kéne lenned a koromra tekintettel. De nem empátiából. :D A kor nemcsak egy biológiai szám, ahogy az ember sem csak egy biológiai gép. Nem tudom. Lehet, hogy azt hiszed, hogy mennyire okos vagy, merthogy milyen okosságokat hordasz össze, de viszont szellemileg le vagy maradva, ez tény! Miért tény? Mert ahogy az ember koráról beszélsz az szomorú, de nem rám nézve az. Egy embernek szellemi értéke van, ami felbecsülhetetlen. Valakit csak úgy lebutázni, miközben azt sem tudod mennyire okos enyhén fogalmazva butaság.
". Leéltem jót rosszat biztos tudok annyit, amennyit te. Talán többet is! Mielőtt lebutázol valakit nézz a tükörbe és kérdezd meg magadtól "ki is itt valójában a buta?" A tükörképed ekkor rád fog mutatni. Biztos vagyok benne!"
Nem. Nem fog rám mutatni. Ez egy Freudi elszólás : te szoktad a tükörben magad butának látni, mert az vagy. Tisztán látszik a válaszaidból. Azért mert 66 éves vagy nem jelenti, hogy okosabb, bölcsebb lennél bárkinél, ez nem korral jár az meg hogy többet tudnál nem korhoz kötött. Lehet favágó vagy, régen az ilyen kétkezimunkásokból volt dömping a rendszer ezt favorizálta. Biztos még érettségid sincs valami szakmunkást végeztél 3 év alatt. Egy valamiben a favágás terén tudhatsz többet itt mindenkinél, azt hogy milyen szögben milyen erővel kell vágni a baltával a korhadt és más félével a fiatal fákat az eltérő szilárdsági értékük miatt, de ebből nem teszel szert semmilyen rálátásra korunk kérdéseire. Egy mai fiatal a mikroelektronikai forradalom révén 100-10000 szer annyit tud,mint te most.
Hány felhasználóról pontoztad fel magad 62-re, ha most ezen 40-es vagy? :D Legyen úgy ahogy mondod egy buta favágó vagyok 66 éves érettségi nélkül, ha ettől jobban érzed magad. Engem nem zavar, ha így vélekedsz. Nem sokat nyomsz a latba, ugyanis én egyetemes előadásokat szoktam tartani a favágó egyesületnél és úgy fafajtákat természetek ki. Jómagam szabadalmaztam a kockás paradicsomot is. Nagy cégeim vannak a fa iparban fanyeséssel és bútorkészítéssel foglalkozom. Jelenleg három fűrésztelepem van és egy faforgács gyáram. Talán felveszlek órabérbe, ha tudsz bánni a stihllel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!