Hiszitek e hogy léteznek UFo-k?
nem hiszek idegen életformákban
és a rádióhullámmal kapcsolatban pedig az nem élőlény tudod?
vagy talán az idegenek láthatatlanok? Vagy csak én maradtam le valamiről? :O
Az általad leírt mondat helyesen:
Nem azért írtam, hogy kioktass, de hinni és tudni sztem különbség, de nem érdekel, ahogyan te sem.
Kiscsillag, egyetlen mondatban 8 helyesírási hibát vétettél, tehát nem vitatkozom veled, mert egyszerűen képtelenség komolyan venni téged. Tudod mit, rájöttem valamire: Te vagy egy UFO...
A kis nyelvészünknek:
"sztem" = szerintem
"te vagy egy UFÓ" = Te egy UFO vagy
Utolsó: a sztem egy gyakran használt rövidítés, persze ezt csak egy bizonyos korosztály használja.
A te vagy egy ufo pedig nyelvtanilag teljesen helyénvaló, mivel nem az állítmányt hangsúlyoztam ki (mi vagy? Egy ufo.), hanem az alanyt (ki az ufo? Te vagy az).
Szép próbálkozás volt, de sikertelen. Figyelhetnél, mielőtt kioktatsz valakit. Legyen szép napod! :)
1., A rövidítések után pontot teszünk...
2., A "Te vagy egy UFO" teljesen helytelen nyelvtanilag abban a mondatban. Úgy lenne helyes, ha azt mondanád: "Te vagy egy UFO, nem én!".
A leírt mondatodban ha az "alanyt akarod kihangsúlyozni" akkor "Te egy UFO vagy" illetve "Te vagy AZ UFO" - bár az meg nem illik bele a mondatba.
De alapvetően jó próbálkozás volt, akinek kicikizted a helyesírását biztos, hogy észre sem vette volna ezt a két apróságot.
Én is pontosan ezt írtam kis nyelvész, amit te ajánlottál most "te vagy az ufo" csakhogy nem határozott, hanem határozatlan névelővel "te vagy egy ufo".
A szlengben nem kell a rövidítések után pont... Nézz utàna, okoska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!